Срби могу само да пожеле да NATO свој здрави осиромашени уранијум служи са јелима у Монсу

ПОВОДОМ БЕСРАМНОГ САОПШТЕЊА АЛИЈАНСЕ ДА ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ СРБИЈИ НИЈЕ НАНЕО НИКАКВУ ШТЕТУ

 

  • Проф. др Слободан ЧИКАРИЋ: : Ако се издвоје оболели од такозваних финих ракова – леукемије, рака крви и лимфома, 2001. године су у Србији од рака оболела 734 лица, а умрло 468. А 2015. године оболело је чак 2.744, а умрло – 1.447 особа! Ово је права агонија и епидемија узрокована ужасним штетним последицама уранијума 238. Ово повећање од 300 одсто у Србији управо је предвидела наука“
  • Владислав ЈОВАНОВИЋ: Небрига NATO према последицама бомбардовања Србије се граничи са невероватном бездушношћу. Они добро знају какве тешке последице оставља осиромашени уранијум на здравље људи, уништавајући им и животе и животну средину стотинама година унапред. Тако да њихов брутални злочин прераста у геноцид
  • Генерал Слободан ПЕТКОВИЋ: Око 15 тона баченог осиромашеног уранијума У 238 на Србију има негативне последице по здравље људи. Поготово што је у том нуклеарном отпаду било и много опаснијег плутонијума, као и изотопа уранијума У 236
  • Из Нуклеарно-хемијско-биолошки приручника који је NATO и KFOR делио својим војницима на Косову од 1999. (са мртвачком главом на корицама): „Држите се даље од тенкова, возила и зграда погођених пројектилима са осиромашеним уранијумом; Носите заштитну маску уколико радите на удаљености до 500 метара од тенка, возила или зграде погођених пројектилима са ОУ; погађане ствари српске војске УО пројектилима могу да представљају опасност за војнике и цивиле… и треба их апсолутно избегавати; ако сте близу, морате да носите заштитну маску и заштитне рукавице, како би сте избегли да уранијумска прашина уђе у ваше тело“

Пише: Јово ВУКЕЛИЋ

 

КАО сензационална и још више као скандалозна одјекнула је и прострујала Србијом 4. маја 2018. званична вест из Штаба NATO да бомбе са осиромашеним уранијумом, којима су 1999. године засули Србију, „нису опасне по здравље људи“!

NATO је у истом саопштењу навео „да је програм УН за животну средину у свом извештају из 2001. године закључио да локације са осиромашеним уранијумом „нису значајне“ по питању ризика за здравље људи“.

Како тврде из Алијансе, „то су научне чињенице“.

„Невероватно је што су челници NATO имали дрскости да то изјаве 19 година од бомбардовања Србије када је научно доказано више пута у више случајева да је Уранијум 238, или „осиромашени уранијум“, кобан по здравље људи јер изазива све облике канцера, лимфних ракова и тумора“, истиче за Факти један од наших највећих познавалаца ове проблематике, онколог проф. др Слободан Чикарић.

Најбољи зналац који је још пре 15-так година упозорио какво зло чека Србију

За скоро две деценије на територији Србији и Косова и Метохије број малигних обољења међу грађанима је драматично увећан. То потврђују сви здравствени извештаји и евиденције које у Србији већ годинама помно бележе „Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” и Републички завод за статистику.

Од 30 до 300 одсто више оболелих од канцера у Србији

        „Друштво Србије за борбу против рака“, већ годинама јавност Србије редовно обавештава о правој епидемији канцера после NATO агресије осиромашеним уранијумом.

Слободан Чикарић, признати стручњак истиче: „Сваке године објављујемо све поразније податке о рапидном повећању оболевања становништва Србије од канцера. Од 2001. године број оболелих расте све већом прогресијом, тачно онако како је наука предвидела. Значи, управо увећани резултати оболевања од канцера у Србији потврђују научне чињенице о опасном по живот дејству Уранијума 238, па тврдња NATO штаба јесте исмевање науци и признатим светским стручњацима. У овој области се све зна и све је егзактно утврђено, нема импровизација!

– Да будем конкретан: У Србији је 2001. оболело 30.744 лица од свих врста канцера и тумора, а умрло је 18.776 лица. А 2015. године је оболело чак 38. 066 грађана, а умрло је 22.400! Повећање оболевања од канцера у Србији је огромно, скоро 30 одсто!

– Одмах да нагласим: овај раст канцерогених обољења не може се објаснити факторима повећаног коришћења алкохола, повећањем тежине, дебљањем или пушењем дувана… Узрок све већег обољевања је искључиво последица дејства осиромашеног Уранијума 238! Нагло повећање је уследило од 2006. године.

– И последње и најстрашније: ако се из ових података издвоје оболели од такозваних финих ракова – леукемије, рака крви и лимфома – 2001. године су у Србији оболела 734 лица, а умрло 468. А 2015. године оболело је чак 2.744, а умрло – 1.447 особа! Ово је права агонија и епидемија узрокована ужасним штетним последицама уранијума 238. Овакво вишеструко повећање од 300 одсто у Србији управо је предвидела наука!

Владислав Јовановић, некадашњи министар спољних послова СРЈ и Србије, коаутор запажене књиге-студије „Злочин у рату, геноцид у миру“ (Службени гласник“, 2012), о последицама бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом каже: „Према овом саопштењу NATO „стручњака“, ми Срби, и сви грађани Србије требали би још да будемо и срећни што су по нама падале бомбе са осиромашеним уранијумом, јер ето по тим људима без савести те бомбе „нису опасне по здравље људи“!?!

NATO  злочин уранијумом је геноцидан

Јовановић још истиче: „Небрига NATO према последицама бомбардовања Србије се граничи са невероватном бездушношћу. Они у NATO добро знају какве тешке последице оставља осиромашени уранијум на здравље људи, уништавајући им и животе и животну средину стотинама година унапред. Тако да њихов брутални злочин прераста у геноцид. После скоро тромесечног варварског бомбардовања Србије 1999, САД и земље NATO нису се досада, после 19 година, због тога ни извиниле Србији.“

Оцена В. Јовановића о планском тровању Срба од стране САД јесте темељ за оптужбу о геноциду

 

Јовановић још наглашава: „Посебна нечовечност NATO агресора била је садржана у одлуци да се масовно и неселективно користе оружја са осиромашеним уранијумом. Његову употребу није дозвољавао здрав разум, с обзиром на моралну неприхватљивост и несагледиве последице које расути осиромашени уранијум има по здравље за садашње и будуће генерације у Србији“.

NATO је дужан ратну одштету Србији

У опису нехумане ситуације у којој је NATO довео Србију, Јовановић наглашава: „Алијанса NATO се оглушила о моралне обавезе да по окончању агресије помогне у откривању и санирању загађених подручја, финансира њихово превазилажење и компензује жртве, односно њихове породице,

због изгубљених живота, продужених траума и трошкова лечења. Уместо такве макар минималне солидарности с недужним страдалницима, вођство NATO с висине своје нерањивости равнодушно гледа како експерти Русије за разминирање и деконтаминацију помажу о свом трошку да се нека од загађених подручја колико-толико санирају“.

Безосећајност и одсуство сваке гриже савести руководства NATO и његових водећих чланица огледа се у одсуству воље и спремности да Србији исплате надокнаду за штету од више десетина милијарди долара.

Јовановић још за Факти каже: „Из депеша америчке амбасаде у Београду, које је објавио Викиликс, Америка би желела да Срби и грађани Србије што пре оставе иза себе сећања на бомбардовање NATO и прихватили да је будућност Србије у тој војној организацији, а не у држању одстојања од ње. Свом пакленом политичком циљу да се жртва (Срби и Србија) натерају на признање да је агресија 1999. била потребна“, закључује Јовановић.

Канцерогено и генотоксично дејство U-238

И трећи саговорник портала Факти – генерал Слободан Петковић, коаутор књиге „Злочин у рату, геноцид у миру“ – наглашава да око 15 тона баченог осиромашеног уранијума U-238 на Србију мора да има негативне последице по здравље људи. Поготово што је у том нуклеарном отпаду било и много опаснијег плутонијума, као и изотопа уранијума U-236.

Генерал Петковић има егзактне податке о тонама бачених пројектила са ОУ

Он истиче: „Америчка администрација, и након коришћења муниције са ОУ на територији СР Југославије, наставила је са праксом „не гледај и не тражи“. Скривала је информације о употреби и настоји да заташка или умањи опасности од ОУ, да би избегла сваку врсту одговорности за последице и огромне трошкове за лечење војника и цивила који су били изложени продуктима употребе ове муниције те чишћење територије где је депоновала свој радиоактивни отпад“.

Генерал Петковић, за време агресије 1999. начелник АБХО у Штабу на Космету, наводи десетак примера штетности осиромашеног уранијума из независних извора. Ево неколико тих примера:

– Амерички новинар Роберт Парсонс открио је и објавио у женевском листу „Курије“, да су УН у целини сакриле извештај сенегалског научника Бакари Кантеа, шефа прве мисије UNEP-а која је на КиМ боравила у мају 1999. год у коме он говори о еколошком ужасу, тврдећи да су атмосфера, земљиште и воде трајно загађени употребом муниције са ОУ и бомбардовањем и рушењем постројења хемијске и друге индустрије. Он је био категоричан у тврдњи да ће генерације које су боравиле или живе на контаминираним територијама имати проблема од канцерозних и других обољења које све те материје изазивају.

Према тврдњама британског физичара Кита Баверстока, из његовог извештаја „избачени су налази који потврђују да је оружје са осиромашеним уранијумом канцерогено и генотоксично, односно да оштећује и генетски материјал, што доводи до деформитета новорођене деце“.

И NATO потврђује штетност осиромашеног уранијума

Нуклеарно-хемијско-биолошки Приручник који је NATO и KFOR делио својим војницима на Косову од 1999. (са мртвачком главом на корицама) недвосмислено говори и потврђује чињеницу да су планери ратних операција NATO и САД пре почетка бомбардовања СР Југославије знали да је оружје са ОУ опасно, канцерогено и генотоксично.

Књига која документује злочине НАТО у Србији 1999. године

У Приручнику се наводе стога упутства, инструкције и правила за војнике: „(1) Држите се даље од тенкова, возила и зграда погођених пројектилима са осиромашеним уранијумом; (2) Носите заштитну маску уколико радите на удаљености до 500 метара од тенка, возила или зграде погођених пројектилима са ОУ; (3)Удисање нерастворљивих честица уранијумске прашине дугорочно је повезано са здравственим последицама укључујући канцер и деформације новорођенчади; (4) Перите често униформу; (5) Храна и вода постаће неупотребљиве због контаминације прашином ОУ; (6) Никако не једите храну која није контролисана; (7) Удахнуте – унесене честице могу да причине дугорочну штету; (8) погађане ствари „српске“ војске УО пројектилима могу да представљају опасност за војнике и цивиле… и треба их апсолутно избегавати. Ако сте близу, морате да носите заштитну маску и заштитне рукавице, како би сте избегли да уранијумска прашина уђе у ваше тело“.

Пораст умирања од рака у Србији у односу на 1991. годину сада је 60,8%. Тиме је Србија стигла до самог врха европске ранг листе морталитетних стопа од рака.

А NATO агресори нашу и светску јавност и 1999. и данас, обмањују да нема опасности по здравље људи од бачених бомби са осиромашеним уранијумом.

Генерал Петковић као врхунски пример неморала, несавесности и нестручности наводи факат: „Руководилац пројекта студије СЗО (Светске здравствене организације) Мајк Рипачоли је 2001. после обиласка терена у Србији и на Космету чак потписао закључак да је „осиромашени уранијум здрав!?!“

Уместо да ћуте, да се у свакој погодној прилици извињавају за страшне ратне злочине почињене приликом агресије 1999. године – NATO врхушка предвођена САД тврди да уранијум није штетан по здравље!?

Нека га онда, кад је још и здрав, Американци што чешће доручкују и служе на свом „чувеном“ Молитвеном доручку.

 

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Вучић лоше резултате прикрива галамом, лажима, застрашивањем

Јово

Портрет тужиоца Ненада Стефановића

Prenosimo

Упутства и савети како очувати вредности српске књижевности

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x