Путинова порука Америци: Нећете успети да распарчате Русију

Западу је свеједно што људи гину у Украјини

  • Путин: Специјална операција се развија успешно, строго у складу са унапред одобреним плановима. Украјина се намерно, плански припремала за овај војни сценарио
  • Украјина је започела практичну реализацију планова за улазак у НАТО.
  • Кијевске власти су имале намеру да сада створе сопствено нуклеарно оружје и средства за његову испоруку. То је била права претња.
  • Главни циљеви Русије: неутрални статус Украјине, демилитаризација и денацификација
  • Данас су у многим западним земљама људи подвргнути правом прогону само зато што долазе из Русије
  • Ограничава се приступ информацијама, људе кљукају огромним бројем лажних вести, пропагандних фалсификата, просто речено, лажњацима. Једна од америчких друштвених мрежа директно најавила могућност објављивања публикација које позивају на убиство руских држављана”
  • Запад жели да изазове грађанске сукобе у Русији

На састанку о мерама за социо-економску подршку руским регионима, председник Руске федерације Владимир Путин је истакао и поручио Америци и њеним савезницима „да им неће успети покушај да распарчају Русију“.

“Подсећам да сам на самом почетку, у рано јутро 24. фебруара, јавно и отворено навео разлоге и главни циљ дејстава Русије.

Руски народ је у Донбасу био подвргнут геноциду од Украјинаца
Доњецк и Луганск су осам година непрекидно бомбардовани и ракетирани, а цивили су масовно убијани и рањавани, чак 14.000 погунулих

То је помоћ нашем народу у Донбасу који је скоро осам година најварварскијим методама – блокадом, великим казненим акцијама, терористичким нападима и сталним артиљеријским гранатирањем, био подвргнут правом геноциду. И зашто? Само зато што су тражили елементарна људска права, да живе по законима и традицији својих предака, да говоре својим матерњим језиком, да васпитавају своју децу како они желе”.

Затим је рекао да су кијевске власти игнорисале и саботирале свих ових година спровођење Минског пакета мера за мирно решавање кризе, већ су крајем прошле године чак и јавно одбиле да га спроведу.

“Такође су започели практичну реализацију планова за улазак у НАТО. Штавише, чуле су се и изјаве кијевских власти о намери да сада створе сопствено нуклеарно оружје и средства за његову испоруку. То је била права претња. Већ у скорој будућности, уз страну техничку помоћ, пронацистички режим у Кијеву могао би да се дочепа оружја за масовно уништење, а мета би му, наравно, била Русија”.

Мрежа лабораторија у Украјини под надзором Пентагона за тровање руског народа

Такође, руски лидер је рекао и да је у Украјини постојала мрежа од неколико десетина лабораторија у којима су се, под управом и уз финансијску подршку Пентагона, спроводили војно-биолошки програми, укључујући експерименте са узорцима вируса корона, антракса, колере, афричке свињске куге и других смртоносних болести.

Пентагон је финансирао рад биолабораторија  у Украјини за тровање руског становништва најтежим заразним болестима

“Наша вишеструка упозорења да такав развој догађаја представља директну претњу по безбедност Русије одбацила је Украјина и њихови покровитељи из САД и НАТО-а”, додао је он и рекао да су на тај начин све дипломатске могућности биле потпуно исцрпљене.

“Једноставно били смо принуђени да покренемо специјалну војну операцију”.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ново Путиново обраћање пред 200.000 људи и препуним стадионом у Москви
Путин говори на стадиону Лужњики пред 200.000 људи
Велико јединство каквог у Русији одавно није било

Руски председник Владимир Путин обратио се 18. марта јавности на свечаности и концерту уприличеном на московском стадиону „Лужњики“ поводом прославе осме годишњице поновног уједињења Крима и Севастопоља са Русијом.

Према проценама руских медија више од 200.000 људи дошло је на концерт-митинг, поводом годишњице припајања Крима Русији, на московски стадион “Лужњики”. Током говора Путина маса је повремено скандирала “Русија, Русија!”.

Кључне поруке руског председника
Крим цвета откако се одвојио од Украјине 2014.

На својој земљи, спојени заједничком судбином – тако су вероватно мислили и тиме су се руководили људи када су ишли на референдум на Криму и у Севастопољу 18. марта 2014. године. Они су живели и живе на својој земљи. И хтели су да деле исту судбину са својом историјском домовином, са Русијом. Они су имали на то пуно право и постигли су своје циљеве.

Кримљани и Севастопољци су поступили исправно када су поставили жестоку баријеру на путу неонациста и екстремних националиста, јер оно што се дешавало на другим територијама и што се дешава до данас је најбоља потврда тога.

За ово време Русија је учинила много како би опоравила Крим и Севастопољ. Требало је урадити ствари које нису одмах приметне. Оне су кључне: снабдевање гасом, електричном енергијом, комуналне услуге, обнова путне мреже, изградња нових путева, магистрала и нових мостова.

Операција у Донбасу у циљу заштите руског народа од убијања

Ми знамо како поступати даље, како ићи даље, на рачун чега. Ми ћемо обавезно реализовати све планове.

Људи који су живели и који живе у Донбасу нису се сложили са државним ударом. Против њих су одмах организоване казнене војне операције, и то не једна. Одмах су блокирани, изложени систематском гранатирању из топова и ваздушним ударима. То и јесте геноцид. А мотив војне операције коју смо ми покренули на Донбасу и у Украјини био је да се тај геноцид обустави, да се прекине страдање тих људи.

Све се своди на то да је јединство универзална вредност за све народе и представнике свих вера у Русији и за наш народ, првенствено за наш народ. И најбоља потврда томе је то како се боре, како делују наши момци током те војне операције – раме уз раме. Помажу, подржавају једни друге, а ако треба као рођеног брата ће својим животом заштитити од метка на бојном пољу. Таквог јединства код нас одавно није било.

Путин је цитирао чувеног адмирала Ушакова: „Ове грмљавине иду у славу Русије“

Падају ми на памет речи из Светог писма: „Нема веће љубави од те када неко душу своју положи за своје другове“.

Догодило се да је почетак операције пао на датум рођења једног од наших најчувенијих војсковођа Фјодора Ушакова који није изгубио ниједну битку. Он је рекао: „Ове грмљавине иду у славу Русије“. Тако је било тада! Тако је данас! И тако ће бити заувек!

Споменик адмиралу Ушакову у Калиакри (на рту изнад Варне) у Бугарској  где је убедљиво на Црном мору  потукао Турску флоту 1791. године

Крим је постао руски регион након референдума који је спроведен у марту 2014. године, када се 96,77 одсто бирача са Крима и 95,6 одсто бирача из Севастопоља изјаснило за улазак у састав Русије. Украјина сматра Крим својом територијом, али привремено окупираном, док су руске власти више пута саопштавале да су се Кримљани демократским путем и у складу са међународним правом и статутом УН изјаснили за присаједињење Русији. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је „коначно затворено“.

Линк: https://rs.sputniknews.com/20220318/mi-znamo-kako-cemo-dalje–realizovacemo-planove-putinovo-obracanje-pred-punim-stadionom-u-moskvi-1135575459.html?rcmd_alg=collaboration2

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Путин: Русија неће окупирати Украјину

“Појава руских трупа код Кијева и других градова Украјине није повезана са намером да се заузме ова земља. Ми немамо такав циљ и то сам и директно навео у свом обраћању 24. фебруара”, наставио је Путин.

“Што се тиче тактике борбених дејстава коју су развили руско Министарство одбране и наш Генералштаб, она се у потпуности оправдала. Желим ово да кажем први пут: на самом почетку операције у Донбасу, од кијевских власти је разним каналима, да би се избегло бесмислено крвопролиће, затражено да не ступају у борбена дејства, већ да једноставно повуку своје трупе из Донбаса. Нису хтели. Шта да се ради, то је њихова одлука”, објаснио је он.

Нацистичке и ултра десничарске организације и јединице Украјинске војске, као “Азов” су прогониле и убијале све грађане који су били Руси или проруски настројени

Такође, рекао је и да се операција развија успешно, строго у складу са унапред одобреним плановима, напоменувши и да се Украјина намерно припремала за војни сценарио.

За осам година убили су 14.000 цивила у Донбасу

“Нису престајали покушаји да се организују диверзије и терористичко подземље. Последњих година настављена су борбена дејства у Донбасу и гранатирање мирних насеља. За то време погинуло је скоро 14 хиљада цивила, међу којима и деца”, навео је лидер Русије.

Споменик погинулој деци у Донбасу, убијеној од Украјинаца

Затим је рекао и да је Запад лицемерно скретао поглед у последњих осам година, када су мајке у Донбасу сахрањивале своју децу. Када су убијани старци.

Зашто је Русија признала Народне републике Донбаса

“Дугогодишње малтретирање становника Донбаса више се није могло толерисати. И да би се зауставио геноцид, Русија је признала народне републике Донбаса”, истиче Путин.

“Али оно што желим да истакнем и замолим да обратите пажњу је: да су наше трупе деловале само на територији народних република, помогле им да ослободе своју земљу, то не би било коначно решење, не би водило миру и не би отклонило претњу у корену – за нашу земљу, већ за Русију. Напротив, око Донбаса и дуж његових граница била би постављена нова линија фронта, наставили би се гранатирање и провокације. Односно, оружани сукоб би се бескрајно развлачио, подстакнут реваншистичком хистеријом кијевског режима, а војна инфраструктура НАТО-а у Украјини распоређивала би се још брже и агресивније: били бисмо суочени са чињеницом да је ударно, офанзивно оружје Алијансе већ на нашим границама”, навео је он.

Путин је највише стране државнике дуго упозоравао на очајан положај становништва у Луганску и Доњецку
Сви постављени задаци ће бити решени

Затим је рекао и да ће сви постављени задаци бити решени.

“Управо смо о принципијелним питањима за Русију, за нашу будућност – о неутралном статусу Украјине, о демилитаризацији и денацификацији – били спремни и сада смо спремни да разговарамо током преговора. Наша земља учинила је све да организује и спроведе ове преговоре” додао је потом Путин, а затим и рекао да да је Западу свеједно. И поред чињеница да људи гину, да су стотине хиљада, милиони постали избеглице, да се дешава права хуманитарна катастрофа.

Карикатура: Душан Петричић

“Као оружје су изабрали и економске, финансијске, трговинске и друге санкције Русији, које сада, успут речено, погађају и саме Европљане и Американце кроз поскупљење бензина, енергената, прехрамбених производа, кроз губитак радних места везаних за руско тржиште. И нема потребе да се, како се каже, пребацује кривица и за све окривљује наша држава.”

Агресија НАТО и ЕУ економским, политичким и информативним средствима и санкцијама

“Желим да ме чују и обични грађани западних земаља: вас сада упорно покушавају да убеде да су све ваше тешкоће резултат неких непријатељских дејстава Русије, да из сопствених новчаника морате да платите борбу против митске руске претње. Све је то лаж”, навео је Путин И поставио питање: “Ко ће сада одговарати за милионе умрлих од глади у најсиромашнијим земљама света због све веће несташице хране?”

Фактички, како каже, овакви кораци који имају за циљ погоршање живота милиона људи имају све знаке агресије, рата економским, политичким и информативним средствима.

Прогон људи у Западним земљама само зато што су Руси

Данас су у многим западним земљама људи подвргнути правом прогону само зато што долазе из Русије: одбијају им медицинску помоћ, избацују децу из школа, њихове родитеље остављају без посла, забрањују руску музику, културу и књижевност. Покушавајући да ‘поништи’ Русију, Запад је са себе скинуо све маске пристојности.

Против Русије такође је покренут форсирани напад у сајбер-простору. Покренута је незапамћена информативна кампања у коју су укључене глобалне друштвене мреже и сви западни медији, за чију се објективност и независност испоставило да су само мит.

Цитирајући нацистичког ратног злочинца Адолфа Ајхмана, украјински ТВ водитељ Фахрудин Шарафмал позвао је своје сународнике да униште руску нацију убијањем њихове деце
У Америци позиви на убијање руских држављана

Ограничава се приступ информацијама, људе кљукају огромним бројем лажних вести, пропагандних фалсификата, просто речено, лажњацима. Дошло је до тога да је једна од америчких друштвених мрежа директно најавила могућност објављивања публикација које позивају на убиство руских држављана”, навео је Путин.

Према његовим речима, иза свих тих циљева крију се геополитички циљеви. Њима није потребна јака и суверена Русија, објаснио је он.

Запад покушава да подели руско друштво

Такође, колективни Запад покушава да подели руско друштво, спекулишући о војним губицима, о друштвено-економским последицама санкција, да изазове грађански сукоб у Русији и, користећи своју пету колону, настоји да оствари свој циљ. А циљ је само један, већ сам говорио о томе – уништење Русије, навео је Путин.

Рекао је и да су се многе земље на свету одавно помириле да живе погнутих леђа и покорно прихватају све одлуке, али да Русија никада неће бити у тако јадном и пониженом стању.

Прво забрана а потом и уништавање и масовно убијање руског језика у Украјини

“Нагласићу: опсесија санкцијама САД и њихових присталица не деле земље у којима живи више од половине светске популације. Управо те државе представљају најбрже растући и најперспективнији део глобалне економије. Међу њима је и Русија”, навео је Путин.

Рекао је и да ће све санкције које се наметну Русија издржати, а Влади је наложио да осигура рад овог система тако да он оперативно узима у обзир промене материјалног стања породица.

Такође је изнео детаљан економски план Русије, у условима рестриктивних санкција, могућности несташице хране и могућег пораста социјалних неједнакости, нагласивши да сви нивои власти у Русију морају сарађивати на плану развоја Русије и њеном економском јачању.

Линк

https://www.in4s.net/putin-ovo-cu-vam-reci-prvi-put/

 ::::::::::::::::::::::::::::::::

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Ђоковић деценију доминира светским тенисом

Јово

Рашковић:Палма да буде притворен и да падне Влада Србије

Prenosimo

ЧЕТВРТИ РАЈХ НАСТУПА – И НЕМЦИ СУ У КОЛОНИ

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x