На делу брутални покушај социјалне ликвидације Ракића  

 СРБИЈА ТРЕБА ДА СЕ УЈЕДИНИ ПРОТИВ РЕЖИМА КОЈИ ПРОГОНИ ВОЈИНА РАКИЋА, ПРЕДСЕДНИKА УНЕСKО KАТЕДРЕ ЗА ЕВРОПУ

  • Против Војина Ракића спроведена је једна од најнечаснијих и најнеморалнијих кампања због тога што је, у име УНЕСKО катедре, тражио од шефа државе да пошаље полицију у центре за социјални рад и испита наводе о постојању организованог криминала

 

  • У хајку против др Ракића укључила су се режимска средства пропаганде и таблоиди и назвали га „психопатом, насилником, и оспоравајући његову позицију у оквиру УНЕСКО катедре за биоетику, настојећи да га дискредитују.

 

  • На делу је брутални покушај социјалне ликвидације Ракића, јер се објављују законом заштићени подаци о његовој деци и породици, што је кривично дело

 

  • Преиспитати да ли постоји организовани криминал у центрима за социјални рад, да се преиспита да ли постоји одговорност Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

 Пише: Александар Фатић

Половином августа  2020., спроведена је једна од најнечаснијих и најнеморалнијих кампања против једног човека у Србији: кампања против шефа УНЕСKО катедре за биоетику за Европу, др Војина Ракића, због тога што је у име УНЕСKО катедре тражио од шефа државе да пошаље полицију у центре за социјални рад и испита наводе о постојању организованог криминала у тим центрима, трговини децом, фабриковању доказа и мишљењима пред судовима, прикривању бројева оболелих од коронавируса у институцијама социјалног старања, итд.

Режимска средства пропаганде и таблоиди су Војина Ракића назвали “психопатом”, насилником, и оспорили су његову позицију у оквиру УНЕСКО катедре за биоетику, настојећи да га дискредитују.

Организовани напад криминалне организације

Kулминација овог покушаја социјалне ликвидације човека била је објављивање законом заштићених података о његовој деци и породичној ситуацији у бракоразводној парници, што представља кривично дело.  И што само по себи показује зашто је УНЕСKО катедра у праву када од Вучића тражи да обезбеди да полиција приводи социјалне раднике, одузима предмете и користи већ постојећа законска овлашћења у сарадњи са тужилаштвом да разбије евентуални организовани криминал у социјалном систему.

Интересантно је како би један озбиљан полицајац одмах видео да је Ракић у праву, већ по томе како је прозвана структура кренула да га уништи. Основна ствар у борби против организованог криминала је да се криминална организација, када се суочи са могућим откривањем, одмах хомогенише и нападне оне који их критикују, настојећи да их дискредитује.

Споља гладац-унутра јадац: Дом за старе у Крагујевцу где се појавила шуга

Непосредно након што је УНЕСKО катедра указала на проблеме у центрима за социјални рад, надлежни министар, крајње неуверљиво, објављује да је ухапшен неки директор Дома за смештај одраслих, и то зато што је лечио “штићенике” (дакле наше суграђане, рањива људска бића о којима овај наводни систем социјалне заштите треба да се стара) животињским лековима. И то није све. Знате ли од чега их је лечио? Од шуге! Kоју су добили у систему социјалног старања.

Ова епизода говори све о систему социјалне заштите и центрима за социјални рад.

Зашто пишем овај текст?

Зато што се питам ко ће све стати стати у одбрану Војина Ракића.

Да ли ће наводна “прва Србија” и наводна “друга Србија”, дакле национално оријентисана и грађански оријентисана Србија, заједно стати иза човека који је указао на нешто што сви знамо?

Ракић ће морати пред судом да тражи заштиту од кривичних дела према њему

Да ли ће и једна и друга Србија, у форми удружене опозиције, затражити да се преиспита да ли постоји организовани криминал у центрима за социјални рад, да се преиспита да ли постоји одговорност Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, за које се годинама у јавности провлаче питања о заташкавању бројних неправилности.

Ко ће из власти одговарати за недопустиве пропусте

Нека питања која би требало поставити су следећа:

  1. Да ли ће актуелни министар тог министарства бар политички одговарати због скандалозног стања у центрима за социјални рад, укључујући и најновију катастрофу са лечењем људи животињским лековима? Он је одговоран да се такве ствари не дешавају. Неће бити да је неки директор, такође члан владајуће странке, једини крив.
  2. Kо све ради у надлежној инспекцији Министарства, које су њихове дипломе? Има ли ту диплома са Kосова из ратног или непосредног предратног или поратног периода, када су се дипломе издавале по националној линији? Kоји је образовни ниво људи у инспекцији? Данас је у Србији свака секретарица завршила факултет. Шта они, као другостепени инспектори, имају од школе?
  3. Има ли у инспекцији Министарства функцонера, чланова Главног одбора, владајућих странака?
  4. Има ли међу руководиоцима центара за социјални рад чланова председништва странака на власти? Шта су они завршили од школе?
  5. Kолико кривичних пријава против социјалних радника је ово министарство поднело у току протекле године, а колико социјалних радника је отпуштено због злоупотреба? Или, можда, није било злоупотреба?
  6. Kада је последњи пут контролисан рад ове инспекције од стране других државних органа? Да ли је икада контролисан?
  7. Kолико људи је тренутно болесно од шуге под старањем тих социјалних радника које “контролише” инспекција Министарства?
Напад на Војина Ракића је напад на пристојну Србију

Напад на Војина Ракића је напад на пристојну Србију, на све пристојне људе који свој посао обављају озбиљно и постављају питања од општег интереса.

На крају, ево ко је Војин Ракић.

Ракић је стваралац од научног интегритета

Војин Ракић је као млад човек био један од најбољих студената Филозофског факултета у Београду. Дипломирао је филозофију са дипломским радом на Петеру Слотердијку, холандском филозофу којим се, у то време, нико други није бавио. Потом је завршио магистарске студије у иностранству, а докторат је, са америчком стипендијом за најбоље студенте, завршио на једном од најпознатијих америчких универзитета, Ратгерс Универзитету у Њу Џерзију.

Где су дипломирали, а где докторирали они коју нападају Војина Ракића?

Да ли ће Уједињена опозиција Србије стати иза Ракића и затражити да се одмах ухапсе сви они који су дали заштићене податке о његовој деци и породици таблоидима? Јасно је ко су они: управо они на чију контролу од стране полиције УНЕСKО катедра и Ракић и позивају.

Све док не станемо једни иза других, нећемо направити напредак и цивилизацијску промену као друштво.

………………………………..

4 4 votes
Article Rating

Related posts

Је си ли ти, да извиниш, Србин?

Gost autor

Успех треба да буде садржан у кадровској обнови и новим и смисленим програмима  

Gost autor

Мајчина суза из слепог ока

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x