Посаде америчких стратешких бомбардера увежбавају напад на Русију

Министар одбране Шојгу тврди да су Американци само у октобру извели 30 летова уз руске границе на истоку

 

  • Министар одбране РФ: Увежбавају излазак на линију употребе крстарећих ракета и изводе условне ракетне ударе
  • Указао да активности америчких бомбардера у близини источне границе Русије прете и Кини и да две земље све тешње сарађују и на морима и у ваздуху. Додао је да су 19. новембра извеле треће заједничко ваздушно патролирање са по два стратешка ракетоносца
  • Авиони Ф 35 носе нуклеарно оружје

МИНИСТАР одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је да стратешки бомбардери америчког ваздухопловства појачавају активности у близини руске државне границе на истоку.

„Током протеклог месеца било је око 30 летова уз границе Руске Федерације, што је 2,5 пута више него у истом периоду прошле године“, навео је.

Aмблем руског ваздухопловства

Шојгу је посебно нагласио да посаде тих америчких бомбардера увежбавају „излазак на линију употребе крстарећих ракета и изводе условне ракетне ударе“.То су авиони који носе нуклеарно оружје, а министар одбране РФ је додао:

„У свим тим случајевима, наша противваздушна одбрана је благовремено открила америчке стратешке бомбардере, успоставила континуирани надзор над њима и спровела мере за спречавање могућих инцидената“.

Шојгу је указао да активности америчких бомбардера у близини источне границе Русије прете и Кини. „С обзиром на све ово, руско-кинеска координација постаје стабилизујући фактор у светским пословима“, истакао је Шојгу.

Амерички војни авион Ф 35 Лајтинг 2 носи нуклеарно оружје

Према његовим речима, Руска Федерација и НР Кина повећавају интензитет заједничке борбене обуке, садејствујући на земљи, морима и у ваздуху.

„Важним догађајима“ у том контексту је назвао заједничко поморско патролирање са Кином у северозападном делу Тихог океана и летове војних авиона две земље изнад Јапанског и Источног кинеског мора.

Русија и Кина су 19. новембра извеле треће заједничко ваздушно патролирање.  Ваздушно-космичке снаге Русије представљала су два стратешка бомбардера Ту-95мс. Пекинг је у то патролирање укључио своја два стратешка бомбардера Хонг-6к.

Раније, од 14. до 17. октобра, оружане снаге две земље извеле су у Јапанском мору оперативно-стратешке вежбе „Поморска интеракција – 2021“. Том приликом су, поред осталог, извеле блокаду симулиране непријатељске подморнице.

 ЛИНК

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/sojgu-posade-americkih-strateskih-bombardera-uvezbavaju-napad-na-rusiju 

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Кад ће председник Србије Александар Вучић да посети Црну Гору

Јово

Са  Арапима из УАЕ потписан најштетнији уговор да „граде Београд на води“

Prenosimo

Власт највише новца за бесплатне уџбенике даје издавачкој кући Клет

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x