Посаде америчких стратешких бомбардера увежбавају напад на Русију

Министар одбране Шојгу тврди да су Американци само у октобру извели 30 летова уз руске границе на истоку

 

  • Министар одбране РФ: Увежбавају излазак на линију употребе крстарећих ракета и изводе условне ракетне ударе
  • Указао да активности америчких бомбардера у близини источне границе Русије прете и Кини и да две земље све тешње сарађују и на морима и у ваздуху. Додао је да су 19. новембра извеле треће заједничко ваздушно патролирање са по два стратешка ракетоносца
  • Авиони Ф 35 носе нуклеарно оружје

МИНИСТАР одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је да стратешки бомбардери америчког ваздухопловства појачавају активности у близини руске државне границе на истоку.

„Током протеклог месеца било је око 30 летова уз границе Руске Федерације, што је 2,5 пута више него у истом периоду прошле године“, навео је.

Aмблем руског ваздухопловства

Шојгу је посебно нагласио да посаде тих америчких бомбардера увежбавају „излазак на линију употребе крстарећих ракета и изводе условне ракетне ударе“.То су авиони који носе нуклеарно оружје, а министар одбране РФ је додао:

„У свим тим случајевима, наша противваздушна одбрана је благовремено открила америчке стратешке бомбардере, успоставила континуирани надзор над њима и спровела мере за спречавање могућих инцидената“.

Шојгу је указао да активности америчких бомбардера у близини источне границе Русије прете и Кини. „С обзиром на све ово, руско-кинеска координација постаје стабилизујући фактор у светским пословима“, истакао је Шојгу.

Амерички војни авион Ф 35 Лајтинг 2 носи нуклеарно оружје

Према његовим речима, Руска Федерација и НР Кина повећавају интензитет заједничке борбене обуке, садејствујући на земљи, морима и у ваздуху.

„Важним догађајима“ у том контексту је назвао заједничко поморско патролирање са Кином у северозападном делу Тихог океана и летове војних авиона две земље изнад Јапанског и Источног кинеског мора.

Русија и Кина су 19. новембра извеле треће заједничко ваздушно патролирање.  Ваздушно-космичке снаге Русије представљала су два стратешка бомбардера Ту-95мс. Пекинг је у то патролирање укључио своја два стратешка бомбардера Хонг-6к.

Раније, од 14. до 17. октобра, оружане снаге две земље извеле су у Јапанском мору оперативно-стратешке вежбе „Поморска интеракција – 2021“. Том приликом су, поред осталог, извеле блокаду симулиране непријатељске подморнице.

 ЛИНК

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/sojgu-posade-americkih-strateskih-bombardera-uvezbavaju-napad-na-rusiju 

0 0 votes
Article Rating

Related posts

О здрављу деце имају обавезу и право да брину само родитељи

Prenosimo

Књига о Сребреници је документ непроцењиве вредности

Prenosimo

Много сте претерали у обманама и пљачкама

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x