Наставља се богаћење Бојана Кисића уз помоћ сестре Дарије

Тандем за прављење милиона: брат бизнисмен Бојан и сестра министарка Дарија Кисић

Брат министарке Дарије Kисић од министра Лончара опет добио милионски посао

  • Очигледан сукоб интереса у коме је главни актер министарка Дарија Кисић траје већ годинама. Оначини иста недозвољена дела дела као и премијерка Брнабић
  • Фирма “Нитес” за само четири године успела је да увећа своју годишњу добит са 27 на чак 375 милиона динара.
  • Поменути раст, случајно или не, поклопио се са периодом кад су високе државне функције држале особе блиске Бојану Kисићу – најпре супруга Нела Kубуровић, функционерка СНС и бивша министарка правде, а потом и сестра, Дарија Kисић Тепавчевић.
  • Миодраг Шкрбић и његова фирма ’Нитес’, у којој је један од директора Бојан Кисић, само од 2017. до 2019. добили су 752.000 евра у пословима са ЕПС!
  • Да ли ће бити покренута истрага о овим мутним пословима

Фирма „Нитес“, у којој је извршни директор брат министарке Дарије Kисић ТепавчевићБојан Kисић, добила је заједно са државним „Телекомом“ и компанијом „МедИТ“ од Министарства здравља посао вредан 161,6 милиона динара.

У документу који је потписао министар здравља Златибор Лончар стоји да је заједничка понуда поменуте три компаније била и једина, уз напомену да ће фирма „Нитес“ добити укупно 47,5 одсто посла.

На министарско место Лончара после избора у априлу стиће ће амбициозна Дарија Кисић. Где ће тада пословима са фирмом брата бити крај?

Наиме, Kисићева фирма ће заједно са МедИТ-ом, којој је поверено 49 одсто посла, радити између осталог, на „развоју и имплементацији модула за прописивање лекова од стране лекара специјалиста“.

Веза са влашћу и метеорски успон

Фирма „МедИТ“ ће обавити и “интеграцију ЗИС на локалу”, “повећање аутентикације за кориснике на KиМ”, “развој сервиса за избор апотеке при реализацији рецепта” и “контролу квалитета и издавање рецепта”.

Више од 30 милиона евра слило се у касу фирме Нитес захваљујући везама са врхом власти и владом Србије

„Телеком“ је добио најмањи удео у послу, 3,5 одсто, и он се односи на “обезбеђивање резервне локације за понуђени софтвер”.

Фирма “Нитес” за само четири године успела је да увећа своју годишњу добит са 27 на чак 375 милиона динара.

Истраживачка мрежа БИРН која је открила сукоб интереса и незаконите илегалне послове у којима је фирма Нитес увек била једини понуђач на конкурсу
До милиона евра уз помоћ министарки, сестре Неле и супруге Дарије

Поменути раст, случајно или не, поклопио се са периодом кад су високе државне функције држале особе блиске Бојану Kисићу – најпре супруга Нела Kубуровић, функционерка СНС и бивша министарка правде, а потом и сестра, Дарија Kисић Тепавчевић.

Просторије “Нитес” на Новом Београду

“Нитес доо Београд” је део “Нитес групе”, власника Миодрага Шкрбића. Осим у Србији и Чешкој, „Нитесове“ компаније раде и у Босни и Херцеговини, Црној Гори, Русији и Великој Британији.

О њиховом пословању у Србији прошле године је говорио потпредседник Странке слободе и правде Борко Стефановић.

“Шкрбић је оснивач фирме ’Нитес’ која у последњих неколико година добија најбоље могуће уговоре у ЕПС-у, у вредности од 30 милиона евра. У последње две године склопили су 11 уговора у тој вредности. Миодраг Шкрбић и његова фирма ’Нитес’ су само од 2017. до 2019. добили 29.752.000 евра у пословима са ЕПС”, рекао је тада Стефановић.

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Вучићево хушкање Срба на Србе на Косову и Метохији

Prenosimo

Слом украјинске “контраофанзиве”

Prenosimo

Српска лингвистика је и данас сербокроатистика

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x