Вакцине, купљене новцем наших грађана Вучић делио грађанима суседних држава

Уместо да одговара А. Вучићу „Вечерње новости“ доделиле плакету за најплеменитији подвиг године

  • Вакцине против Ковида, купљене новцем грађана Србије, Вучић неовлашћено и самовољно делио грађанима суседних држава
  • И уместо да због тога одговара Вечерње Новости му додељују плакету за најплеменитији подвиг године
  • Није први пут да Вучић отима, или дели туђе
  • Уручивање плакете увек до сада сматрало се као признање појединцима који су, ризикујући здравље и свој живот, користећи своју имовину, спасили некоме живот или помогли у решавању неког егзистенцијалног, здравственог или другог проблема.

 Пише: Јован Тамбурић, председник Удружења синдиката пензионисаних војних лица Србије

Додела плакете за најплеменитији подвиг године од стране Новости Александру Вучићу због тога што је вакцине, купљене новцем наших грађана поделио грађанима суседних држава, вишеструка је манипулација.

Уручивање плакете увек до сада сматрало се као признање појединцима који су, ризикујући здравље и свој живот, користећи своју имовину, спасили некоме живот или помогли у решавању неког егзистенцијалног, здравственог или другог проблема.

Добитник, ваљда због „своје скромности“, изјављује да је то признање држави, војницима, полицајцима и медицинским радницима које, ето, он само представља. Ипак, све подсећа на познатог француског краља Луја Четрнаестог.

Истичем, као грађанину било би ми веома драго да нека од суседних држава или нека међународна организација ода признање држави Србији на учињеном.

Тада би тај неко и одлучио коме би, као представнику Србије, признање било и уручено. Овако, да ли то Новости подсећају и прозивају суседе и предлажу и сугеришу добитника признања?

Када је већ реч о вакцинама грађани Србије нису добили одговор на питање колико је вакцина купљено, колико су вакцине плаћене и да ли су све искоришћене, јер још нисмо преболели штету из 2009. године када су вакцине против свињског грипа само купљене, а нису употребљене

:::::::::::::::::::::::::::::
Претерана великодушност

Председник Вучић је примио златну плакету на церемонији 58. најплеменитији подвиг године “Вечерњих новости” 30. јуна у свечаној сали Скупштине града Београда. Златна плакета за најплеменитији подвиг године додељена је држави Србији, која је поклонила више од 230.000 доза вакцина против коронавируса суседним и другим европским земљама.

А. Вучић прима плакету Вечерњих новости из руку Матије Бећковића

Занимљиво је истаћи да је на свечаности поменуто да је Србија поклонила укупно чак 416.000 доза вакцина, па није јасно која од наведених цифри је тачна. У сваком случају делило се „и шаком и капом“.

::::::::::::::::::::::::::::::::

У таквој ситуацији свакако боље је и да су вакцине поклоњене него да пропадну. Ваљда ћемо добити одговор на питање зашто је баш толико вакцина куповано и по којој цени…

И на крају питање, да ли „Вечерње новости“ и СПС који управља њима, започињу кампању доделе разних признања председнику, од месне заједнице до Народне скупштине у којој би могао да се роди и закон о доживотном вођи. Можда је то претеривање, али изгледа да та идеја не може бити далеко од реализације.

Колико пута смо заборавили поуке из историје?!

 

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Каменом на Бога

Gost autor

Да Русија што више искрвари -то је циљ војних стратега Пентагона

Јово

Београд бележи пораст броја становника, али и он има негативан природни прираштај

Јово
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x