Путин: Запад је преварио најсиромашније земље

Украјински бродови са житом стигли у пребогате земље Запада са већ пуним магацинима жита

Украјинско жито отпловило богатима у ЕУ

  • Практично сво жито које је било извезено из Украјине до сада завршило је у земљама ЕУ, саопштио је председник Русије Владимир Путин на Источном економском форуму који се одржава у Владивостоку.
  • Само два брода од 87 бродова (60.000 хиљада тона жита од укупно 2 милиона тона) стигло је у сиромашне земље!
  • Уместо да се спречи глад у сиромашним земљама доставом жита из Украјине, Запад отео храну и већ милиони људи гладују у свету
  • Најсиромашније земље губе приступ основним намирницама јер их развијене земље купују, њихова куповина у великим количинама изазива раст цена

Путин је напоменуо да је Русија, заједно са Турском, учинила све да украјинско жито буде извезено, али не богатим земљама у Европи већ најсиромашнијим земљама Африке, Азије и Блиског истока. Челници Запада и ЕУ преварили и направили магарце од свих нас!

„Резултат: Ако изузмемо Турску као земљу посредника, онда се скоро сво жито које се извози из Украјине, шаље не у земље у развоју и најсиромашније земље, већ у земље ЕУ. У оквиру Светског програма за храну УН, који и предвиђа пружање помоћи оним државама којима је то најпотребније, била су натоварена само два брода. Наглашавам, само два од 87. У њима је било извезено 60.000 од два милиона тона. Само три одсто је било послато у земље у развоју“, рекао је Путин.

Гладна деца Африке чекају, али изгледа да је то узалуд
Себични Запад мисли само о својим интересима

“Можда би требало ограничити извоз пшенице из Украјине, о томе ћу се посаветовати са (Реџепом) Ердоганом”, додао је он.

Запад мисли само на своје интересе, баш га брига за жеље земаља у развоју, истакао је Путин.

Путин ће покушати да бродове пуне хране пошаље у сиромашне и гладне регионе и подручја

“Сав тај притисак који су на нас вршили наши квазипартнери и наши геополитички противници заснивао се управо на позиву Русији да се осигурају интереси најсиромашнијих привреда, да се спречи гладовање у тим земљама. Наравно, ми смо урадили све како би се склопио тај споразум, ми га поштујемо, све обезбеђујемо. Међутим, показало се још једном су нас, једноставно, како наш народ каже, грубо напустили, преварили. И не само нас, већ и најсиромашније земље под изговором да обезбеђују (њихове) интересе”, констатовао је Путин.

Руски председник је подсетио да документа о извозу жита из Украјине не садрже податке о обиму испорука у земље у развоју, али су споразуми склопљени под изговором да су потребне испоруке у те земље како би се избегла глад.

Жито је отпутовало у погрешне руке
Већ 345 милиона људи пати од недостатка хране у свету

Како је истакао, најсиромашније земље губе приступ основним намирницама јер их развијене земље купују, њихова куповина у великим количинама изазива раст цена, рекао је руски председник Владимир Путин.

Путин упозорава да ће цене хране у свету наставити да расту.

Пружене руке гладних Африке опомињу цео свет на суровост Западних газда и трговаца

“По мишљењу међународних организација, цене хране ће и даље да расту, тако да морамо удружити снаге да променимо овај тренд. Постоје све шансе за то. Неопходно је, не само да се доносе одлуке под неким уверљивим изговором, већ и да се заједно ради на спровођењу донетих одлука“, рекао је Путин. По његовим речима, 345 милиона људи већ пати од недостатка хране, што је 2,5 пута више у поређењу са 2019. годином.

Источни економски форум се одржава од 5. до 8. септембра у кампусу Далекоисточног федералног универзитета на острву Руски у Владивостоку. Новинска агенција РИА Новости је генерални медијски партнер форума.

ЛИНК

https://sputnikportal.rs/20220907/putin-ukrajinsko-zito-umesto-u-siromasne-zemlje-zavrsilo-u-eu-1142288728.html

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Немци цензуришу Србе у сред Србије

Prenosimo

Идиотске понуде ЕУ и Запада Украјини и Грузији постале прилично велика трагедија

Prenosimo

Скупштина Републике Србије није српска

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Рајко
Рајко
1 година раније

Ко каже да западњаци (Американци) нису добри економисти. Продали су старо оружје и муницију за (ново) жито. А све то старо оружје требало је уништити (утилизовати), што би још донело огромне трошкове. Супер посао!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x