Експерти са острва предлажу коначна територијална решења на штету Срба

Сукоби Срба са Севера Косова и Метохије са припадницима Кфора, јединица Росу и британских специјалаца “Фока”

        После војне акције британских „фока“ против Срба на Косову и Метохији

  • Енглези самовољно предлажу решења косметског проблема између Срба и Албанаца, само је “правичност” увек на страни Шиптара
  • Британци не искључују и оружане сукобе и борбе између снага „косовских Албанаца“ и Срба са Косова.
  • Испланирали су да ће прво „Албанци“ победити и успоставити контролу над севером Косова, а потом војска Србије
  • Не преостају друга сценарија сем војних сукоба, оцењују експерти тајне службе М6
  • На крају велики планери после ратних сукоба помињу чак и уједињење Косова са Албанијом, тачније стварање нове државе, велике Албаније

Ништа ново и оригинално у у свом најновијем предлогу „коначног“ решења за Косово и Метохију нису предложили британски експерти из специјалних војних и тајних служби М6 британских снага. Све се своди на оружане сукобе Срба и Шиптара и потом поделу Космета са увођењем мира после крвавих сукоба!?

Ратни стратег са Кембриџа : Тимоти Лес, заговорник опасних ратних опција

Тимоти Лес, сарадник Демостата са Универзитета Kембриџ истиче: „Kоначни расплет на Kосову биће размена територија између двеју страна. Мој је осећај је да се дводеценијска драма на Kосову креће ка свом дугоочекиваном тренутку истине, сматра сарадник Демостата са Универзитета Kембриџ, Тимоти Лес, који не искључује ни могућност да ће и снаге косовских Албанаца, али војска Србије, у догледно време настојати да успоставе контролу над севером Kосова.

Прво ће бити примењена сила на северу Косова

Према предвиђању сарадника Демостата, наредна фаза у решавању статуса Kосова вероватно ће бити дефинисана силом, “најпре од стране Приштине, а потом и од стране Србије, тако што ће Србија помоћу војске припојити Север”, оцењује вајни експерт као да би у том случају КФОР био неми посматрач сукоба са препуних трибина Вемблија у Лондону.

Он још наглашава: „То ће бити драматичан развој ситуације, али, логично је да је то једини сценарио који је преостао, уколико Албанци не желе статус кво, нити формирање Заједнице српских општина, а Србија одбија идеју да се Север интегрише у остатак Kосова“, уверен је Лес.

Пројекат Велике Албаније којим она отима делове државних територија Србије, Грчке, Црне Горе, Македоније и Бугарске

Тиме би се, како је оценио, створиле две нове чињенице на терену, да Београд контролише Север и да Приштина контролише Југ, „што је увек и био најизвеснији сценарио за Kосово, имајући у виду демографске податке“.

Треба подсетити да Шиптара на Косову сваког месеца има све мање и да се масовно исељавају у друге земље, па их је од некадашњих 1.800.000 хиљада остало  свега 800.000 хиљада.

Британци би отворили и питање статуса Шиптара у Врањској долини

Лес сматра да би се тиме, такође, преокренула дебата о будућности Kосова, јер ће „почети да се разматра статус Срба на Југу, што ће, Србија, несумњиво, довести у везу са статусом Албанаца у Врањској (Прешевској) долини“.

Kако прогнозира, питање будућности Kосова вероватно ће попримити једну ширу димензију, “јер паралелно расте криза у Босни, где Срби теже коначном распаду државе, и ове две драме ће се сигурно повезати”.

У том случају , по плану Тимоти Леса, имали би праве ратне сукобе и нова жаришта широм Балкана.

Срби су спремни да бране своју отаџбину и огњишта
Криза са Космета се повезује и са положајем Срба из Републике Српске

„Било како било, коначни расплет биће размена територија између двеју страна“, предвиђа Лес и подсећа на жељу Едија Раме „да се Албанија уједини са Kосовом“.

„У сваком случају, ако Србија запрети Kосову, а спољни посматрачи не подрже Kосово, готово је сигурно да ће се Kосово приближити Албанији, како би добило подршку и безбедност, што ће учинити уједињење још извеснијим“, објашњава Лес.

Тако да следи закључак , по британским плановима да нам на овим простоима предстоји  не само стварање нове државе Косова и Метохије, него још веће стварање и настанак, уједињење државе Албаније и Косова и Метохије.

Само није речено докле ће досезати границе те „велике Албаније“, да ли изнад Ларисе у Грчкој до Скопља у Македонији, Подгорице у Црној Гори, делова Бугарске  и све до Ниша у Србији…

Остаје кључно питање о којем Т. Лес не говори: којим становништвом би Шиптати попунили те велике нове просторе  који би им припали? Можда масовним повратком Албанацаа из Бруклина и Сохоа у Лондону.

Линк:

https://rs.n1info.com/vesti/les-konacni-rasplet-na-kosovu-bice-razmena-teritorija-izmedju-dveju-strana/

Наслов, опрема и уређење текста: Редакција Између сна и јаве

Извор: Фонет

……………………

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Рио Тинто обмануо српску јавност да не истражује литијум широм Србије

Јово

У сусрет новом српском правопису

Gost autor

Кампања мржње Запада и наставак свих ратова против Русије

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x