Западне земље већ „изградиле нову Либију“, а Макрон их позвао да граде „нову Сирију“

ФРАНЦУСКА СЕ ОДУВЕК НЕПРИЈАТЕЉСКИ ПОНАША ПРЕМА СИРИЈИ, А ХОЋЕ ДА ОСТАНЕ У ТОЈ ЗЕМЉИ!

 

  • Каква ароганција бившег колонизатора и окупатора Сирије: Емануел Макрон своју земљу, која је учествовала у агресији од 14. априла без икаквог разлога и доказа, позвао у госте у туђој кући!
  • Француска је нанела већ довољно зла Сирији да се више никад не појави на тлу те државе, да не коракне ни један корак, јер то није пријатељска, већ непријатељска чизма у Сирији!

Пише: Јово ВУКЕЛИЋ

ФРАНЦУСКОМ председнику Емануелу Макрону би требало да је јасно оно што је познато сваком обичном и нормалном грађанину: не можете сами себе позвати у госте у туђу кућу!

А управо то чини Макрон, најављујући да ће Француска остати у Сирији и после ратних сукоба како би „они Француска (са савезницима) изградили нову Сирију“! То је већ и таква ароганција и дрскост да превазилази и самопозивање да се дође у туђу (кућу) земљу. И то каже председник агресорске Француске која је пре десетак дана бомбардовала (са САД и В. Британијом) без икаквих доказа и разлога ту исту Сирију!

Француска се понаша непријатељски према Сирији за свих седам година рата, а чинила је то и раније. Њено непријатељство није од јуче. Били су дуго година и окупатори у Сирији, после Првог светског рата све до 1946. године и не памти их народ Сирије по добром.

Али, да не одлазимо у даљу прошлост – овај најновији покушај Макрона, који најављује да ће се Француска мешати у будуће односе у Сирији, да ће се мешати у унутрашња питања Сирије, отворено је и ретко забележено мешање у унутрашња питања Сирије, суверене државе, као што је то и Француска.

Да је Француска бар до сада била пријатељски настројена према Сирији и сиријском народу па да се некако и разуме намера да се буде присутна у Сирији.

Овако, поставља се питање: с којим правом се меша председник Француске у питања која се њега и његове земље уопште не тичу?

Да ли је Француска исказала неки пријатељски акт према грађанима Сирије за седам година рата?

Није.

Да ли је Француска послала специјалне трупе да помогне борбу против Исламске државе и других терориста, који иначе убијају и француске грађане на тлу Француске?

Није.

Да ли помаже и шаље помоћ сиријском народу који је већ седам година у рата, шаље ли лекове и опрему његовим болницама?

Емануел Макрон

Не!

Да ли – слањем конвоја хране и примањем избеглица – помаже Сиријцима да избегну хуманитарну катастрофу?

Не чини ни то, сем што у симболичном броју прима избеглице.

Значи, Француска се несумњиво понаша непријатељски према држави и грађанима Сирије. Поврх свега, још и баца на Сирију, на грађане Сирије, бомбе и испаљује ракете које убијају и невине, децу у жене, цивиле… и руше инфраструктуру Сирије.

Француска је нанела већ довољно зла Сирији да се више никад не појави на тлу те државе, да не коракне ни један корак, јер то није пријатељска, већ непријатељска чизма у Сирији!

Кад буду позвани као Русија и руска војска од званичних власти Сирије – тада ће моћи слободно да оду у земљу где Француска нема никаквих националних интереса. И да помогну изградњу, како Макрон каже, нове Сирије.

Ако икада буду позвани!

А до тада, Маркону би било много боље да не кукуриче!

И да гледа као и сваки добар „петао“ да решава проблеме у свом дворишту, код своје куће.

Уосталом, Макронове намере и амбиције су већ прочитане.

Ауторитетни руски сенатор, Алексеј Пушков, поводом његове изјаве да би Запад останком у Сирији „изградио нову Сирију“, већ је упозорио:

„Западне земље су већ изградиле нову Либију, а саме су признале да је то – катастрофа. Сада желе да изграде нову Сирију. Идући путем који су саме утабале“.

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Јалова ЕУ бирократија

Prenosimo

Павлина Радовановић, дете из Ораховца анђеоског гласа, песмом слави и брани српски Kосмет

Prenosimo

Срби пред налетом своје геноцидне власти

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x