Александар Вучић осуђен због лажи о Бошку Обрадовићу јер га је назвао „лоповом“ и „фашистом“

Суд донео првостепену пресуду којом се председник Србије обавезује да плати 200.000 динара Обрадовићу због повреде угледа и части

 

  • Прва судска пресуда против Александра Вучића: Да плати 200.000 динара јер је Обрадовића назвао “лоповом” и “фашистом”
  • У образложењу судске пресуде против Вучића стоји „да је Вучић изјавама довео до омаловажавања Обрадовића и повреде његовог достојанства, угледа и части будући да их је дао у својству председника државе и на телевизијском каналу са националном фреквенцијом, што је тим оценамаа дало додатну тежину“.
  • Обрадовић: “Ово велики дан и историјски тренутак када је независно судство у Србији донело прву судску пресуду против Александра Вучића као не само појединца већ и симбола актуелне власти”.

Покрет Двери саопштио је да је Први основни суд у Београду првостепеном пресудом председника Србије и Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића обавезао да 200.000 динара плати председнику Покрета Двери Бошку Обрадовићу због повреде угледа и части јер га је назвао “лоповом” и “фашистом”.

Kако је саопштено из Двери, Обрадовић је тужио Вучића зато што га је назвао “лоповом” и “фашистом” током гостовања на телевизији Пинк од 13. и 16. фебруара 2019. године.

Судија је у образложењу пресуде, како преносе Двери, навео да је Вучић изјавама довео до омаловажавања Обрадовића и повреде његовог достојанства, угледа и части будући да их је дао у својству председника државе и на телевизијском каналу са националном фреквенцијом, што је тим оценама дало додатну тежину.

“На суду се појавио само Бошко Обрадовић. Kарактеристично је да Вучићев адвокат није тражио његово изјашњавање на суду нити га позвао у својству сведока да докаже своје тврдње, као и да је на тај начин Вучић избегао суђење и суочавање са Обрадовићем, али није могао избећи пресуду”, наводи се у саопштењу Двери.

Факсимил прве стране судске пресуде

Обрадовић је рекао да је “ово велики дан и историјски тренутак када је независно судство у Србији донело прву судску пресуду против Александра Вучића као не само појединца већ и симбола актуелне власти”.

Он је рекао и да то што у Србији влада “фасадна демократија”, што нема слободе медија и поштених избора, што су институције заробљене, не значи да председник СНС може да ради шта хоће и да се свакодневно преко режимских медија обрачува са политичким неистомишљеницима, или издаје такве налоге својим хоровима.

Да ли ће Вучић наставити са увредама политичких противника и после пресуде суда

“Позивам Александра Вучића да се извини због ових речи, а све режимске медије да пренесу вест о овој пресуди. Kористим се приликом да се захвалим угледном београдском адвокату Владимиру Тодорићу на овој правној победи и историјској пресуди, као и свим људима који нису веровали у Вучићеве лажи и који су ми пружали подршку све ове године”, рекао је председик Двери.

Изјава Бошка Обрадовића (траје 5 минута)

Обрадовић је оценио да је ово је велики дан наде и за све друге који су малтретирани, оклеветани кроз негативне кампање власти – да ће и они дочекати правду и доказ да је правда спора, али достижна.

Председник би требало да зна: политички супарници нису “лопови и фашисти”, него политички неистомишљеници

“Kао што је у првом степену завршен овај прекршајни судски поступак, тако ће ускоро бити покренута и кривична одговорност свих оних из актуелне власти који су огрезли у криминал и корупцију, а данас изгледају тако недодирљиви.

Правда је данас важнија Србији од хлеба, а неправда и одсуство поштеног система је један од највећих разлога зашто млади и високообразовани одлазе из ове земље. Нека данашњи дан означи велики почетак промене система у Србији”, рекао је Обрадовић.

https://politicki.rs/politika/prva-sudska-presuda-protiv-aleksandra-vucica-da-plati-200-000-dinara-jer-je-obradovica-nazvao-lopovom-i-fasistom/

……………………………………….

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Рат у Украјини – пројекат «made in USA“

Gost autor

Вучићеви напади на руског председника Владимира Путина

Prenosimo

И лингвисти и држава против будућности ћирилице

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x