Хитан састанак са Вучићем тражи Удружење синдиката пензионера Србије

Пензионери очекују повећање пензија у току ове године

Милион пензионера живи са примањима мањим од 30.978 динара месечно

  • Пензионеру масовније и брже умиру (ковид и материјална угроженост)у току 2021 и 2022 године умрло 47.800 пензионера више од новопридошлих
  • Председниче, очекујем да у неколико наредних дана примите делегацију пензионера на састанак на којем би покушали да се усагласимо око измене ,,швајцарске формуле” ванредног усклађивања пензија које су пале испод 40% просечне зараде
  • Пензионери с правом очекују да у овој тешкој ситуацији неће бити заборављени.

 Поштовани господине председниче,

Због драстичног погоршања материјалног положаја пензионера, узрокованог  неочекиваним скоком цена прехрамбених производа, као и због чињенице да око милион пензионера живи са примањима мањим од 30.978 динара месечно, (од 12.000 до 30.978), што је износ просечне пензије у Србији, као и чињенице да је у току 2021 и 2022 године умрло 47.800 пензионера више од новопридошлих (ковид и материјална угроженост) наша је обавеза,  као организације синдиката пензионера Србије, да вас упознамо са актуелним стањем.

Пензионери су свесни  свих тешкоћа у којима се Србија налази и искушења која Србију у наредном периоду очекују и зато имате велику подршку већине пензионера (1.600.000 чланова) да на том путу истрајете.

Повећање пензија је било недовољно да покрије велика поскупљења

Пензионери с правом очекују да у овој тешкој ситуацији неће бити заборављени.

Председниче, очекујем да у неколико наредних дана примите делегацију пензионера на састанак у времену које вама одговара, на којем би покушали да се усагласимо око измене ,,швајцарске формуле” ванредног усклађивања пензија које су пале испод 40% просечне зараде, увођење минималних пензија знатно виших од пољопривредних, израда социјалних картица за пензионере, као и питање казнених поена за превремени одлазак у пензију.

Надам се да ће наша будућа сарадња бити успешна као и она коју сам имао са Вама као председник Синдиката комуналне привреде Србије.

У име будуће сарадње срдачно Вас поздрављам.

мр. Милан Грујић, председник удружења

……………………………………………..

 

0 0 votes
Article Rating

Related posts

О црногорском попису

Prenosimo

Одрживост пензијског фонда је врло могућа

Јово

Риотинтовци загадили животну средину, воду и земљиште у долини Јадра  

Јово
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Smuk II
Smuk II
1 година раније

Je l’ ovo neka zajebancija , šala , komika ili je “ovaj” мр. Милан Грујић, председник удружења , totalno odlepio /unazad 70-ak godina/ ili je pao na glavu prilikom porodjaja tj. babica ga ispustila ?!
I ja sam penzioner al’ budala nikad nisam bio – kao ovih 1.700.000 i njihov “dični” mr tj. mister a ne magistar – jer je dalabu !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x