Сензација века: Руски доказ да су САД најопаснија терористичка држава на свету

Испливала имена америчких покривитеља и имена америчких лабораторија за призводњу заразних вируса и короне

Џефри Сакс: Ковод потиче из америчког биолошког програма

  • Подаци руске војске о умешаности Пентагона у проучавање корона вируса, пре пандемије, су наставак изношења доказа о томе да су Сједињене Америчке Државе најопаснија терористичка држава на свету.
  • Руска војска заправо је открила још доказа о легализованом прављењу биолошког оружја, сад је јасно зашто нико нема увид у рад америчких биолабораторија.

Ово за Спутњик каже политиколог Александар Павић коментаришући наводе Оружаних снага Русије о умешаности Америке у пандемију вируса корона и додаје:

Нова открића руске војске су сензација, не само дана, недеље, године, већ века, јер показују да амерички биолошки програм мора да буде стављен под контролу, сада је јасно да од њега може да страда цела планета“.

 

Начелник трупа за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије Игор Кирилов изјавио је да је амерички Ју-ес-ејд (УСАИД) још од 2009. године у Украјини финансирао „Предикт“, програм за проучавање нових корона вируса. Након избијање пандемије тај програм је хитно угашен, што такође говори о умешаности САД у масовно ширење ове инфекције.

Павић објашњава да је руска војска на свом брифингу заправо изнела доказе којима је директно оптужила САД за пандемију, односно, да је Пентагон циљано користио различите варијанте вируса короне широм света, практично као биолошко оружје.

САД угрожава јавно здравље и будућност целе планете.

„Да поткрепе своје аргументе, искористили су „Лансет“ најпрестижнији медицински часопис и закључке копредседавајуће комисије за испитивање порекла ковида Џефрија Сакса, који је још у мају рекао да ковид скоро сигурно потиче из америчког биолошког програма“, каже Павић.

Џефри Сакс недвосмислено потврђује одакле потиче вирус короне

Он додаје да су западни медији ову причу апсолутно затрпали, а требало би да буде једна од најударнијих тема на светском нивоу, јер је у питању јавно здравље и будућност целе планете.

„Исто ће покушати да ураде и са овим, али руска војска је само наставила да излаже оно до чега је почела да долази још у првих месец дана специјалне операције у Украјини, када је утврдила да су постојале америчке биолошке лабораторије, што је морала да призна чак и Викторија Нуланд, какви су се све тамо експерименти вршили на становништву“, каже овај одличан познавалац прилика у САД.

Вежба за пандемију ковида, пре Вухана

Игра са ковидом није једина, руска војска је изнела и податак да је код око 20 одсто заробљених украјинских војника нађен вирус западног Нила, који се последњих година масовно појављује на местима где није ендемски.

Тврде и да су вршена истраживања вируса мајмунских богиња, а Павић подсећа да је недавно СЗО на основу екстремно малог броја случајева прогласила ванредно стање везано за епидемију мајмунских богиња. Оно је већ је проглашено и у Сједињеним Државама.

Чврста веза САД и настанка вируса корона

Министарство одбране скреће пажњу на чињеницу да је 2019. године, пре појаве првих случајева ковида 19 амерички институт „Џонс Хопкинс“ био домаћин вежбе „Ивент-201“ за увежбавање акција у контексту епидемије до сада непознатог корона вируса, пре прве вести о корони која је стигла из Кине.

Наш саговорник каже да је у томе учествовала и фондација Била и Мелинде Гејтс и Светски економски форум. Неколико месеци пре него што је избила пандемија корона вируса направљена је врло озбиљна симулација која је веома личила на мере које су после предузете широм света, екстремне мере, никада раније виђене. Павић додаје да вежба заправо указује да су Американци знали да ће вирус негде процурети или бити пуштен.

„Како знају, како су у стању да предвиде, праве тако прецизне симулације. Апсолутно сувише има поклапања између њихових симулација и онога што се после деси. Мора да се зна, америчком биолошком програму апсолутно нико нема приступ. Они више од 20 година одбијају да потпишу протоколе о верификацији Конвенције о забрани биолошког оружја. Американци буквално активно спречавају независне инспекције свих биолабораторија у свету, па и америчких, а сада је јасно и због чега“.

Америчке биолошке лабораторије широм света производе вирусе и друге патогене заразе
Легализовано прављење биолошког оружја у САД

Павић подсећа да Америка још увек није уништила све своје залихе биолошког оружја, као и хемијског оружја, што је Русија урадила. Додаје да подаци руске војске откривају и због чега САД не дозвољавају приступ свом биолошком програму, јасно је, каже, да то није случајно.

„Негде у новембру 2019. америчка мрежа АБЦ је пренела вест да је избила озбиљна епидемија у Вухану, у Кини, дакле два месеца пре него што је уопште идентификован ковид 19., месец и по дна пре него што су кинеске власти почеле да пријављују Светској здравственој организацији појаву новог вируса. Као извор АБЦ је користио америчку војну обавештајну службу, што су касније потврдили и израелски медији“.

Павић додаје да Американци све што се дешава у њиховим лабораторијама, а очигледно, каже, вирусе из природе пумпају да буду вирулентнији, правдају припремом за евентуалне будуће епидемије.

Вирус корона изазвао је огроман страх и умирања широм света

„То што раде је практично легализовано прављење биолошког оружја, над тиме нико нема надзор, па није ни чудо што се у у Европи и Америци одједном појављују рецимо мајмунске богиње којих раније није било у ширем обиму изван Африке. Прошле године је Минхенска безбедносна конференција направила симулацију светске пандемије мајмунских богиња, буквално чак и предвидела да ће она кренути у мају 2022. године. Како су они то могли да знају“, каже Павић.

Кинези све знају о настанку короне и епидемије

Он на „вест века“ руске војске очекује реакцију из Кине, посебно због тога што је та земља реаговала и на прва открића руске војске о постојању биолабораторија у Украјини. Кина је тада објавила своја сазнања, списак 336 америчких биолабораторија широм света.

„Кинези су екстремним мерама већ ставили до знања шта знају, чим се негде појави неки сој ковида 19, они примењују мере које спољном свету делују екстремно, али изгледају као мере против биолошког рата. Очигледно је да су Кинези врло свесни свега. Можда нису имали довољно доказа да јавно кажу оно што сад говоре Руси, али у светлу овога што је Русија изнела, претпостављам да ће сада бити слободнији у изношењу својих доказа или бар да потврде оно што руска војска износи“, каже наш саговорник и додаје да су Кинези врло обазриви у ширењу оваквих информација и зато што би могли да изазову панику међу милијарду и 400 милиона људи, коју би тешко могли да контролишу.

Ширење епидемија корона вируса из САД до Европе, Средњег истока, Кине и Аустралије

Он у разговору за Спутњик подсећа да је почетком 2020., када је тек избила епидемија ковида 19, друга земља која је после Кине била погођена био Иран. У њему је преко 10 одсто представника парламента било заражено.

„Више од 10 високих званичника је и умрло од короне, а Иран је јавно оптужио Америку да је произвела биолошко оружје. Пошто се Иран и Кина не граниче, јесте било јако занимљиво (необично, чудно)  да је та земља била друго жариште и да је било толико смртоносно“, закључује Павић.

ЛИНК

https://rs.sputniknews.com/20220805/senzacija-veka-ruski-dokaz-da-su-sjedinjene-americke-drzave-najopasnija-teroristicka-drzava-na-svetu-1140749904.html

………………………………

5 1 vote
Article Rating

Related posts

ВУЧИЋЕВА БЕСМИСЛЕНА КОСОВСКА „БИТКА“

Јово

Ђоковић без пораза у 2020. и даље најбољи на свету

Јово

Геноцид Хрвата над Србима јесте највећа српска национална трагедија

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x