Владимир Цвијан по доказу Тужилаштва мртав од 2018.

Магазин „Таблоид“ дошао до потресног открића: Владимир Цвијан, ранији политички функционер ДС и СНС није жив већ три године

 

  • Обдукција тела Владимира Цвијана (42 године) бившег блиског сарадника председника Србије Бориса Тадића и потом блиског сарадника Александра Вучића извршена је 2018. године, по тврдњи државног тужилаштва
  • Зашто пуне три године јавност у Србији није знала да је Владимир Цвијан мртав? Зашто је скривана његова смрт?
  • Постављају се и многа друга питања: како је изгубио живот Цвијан, да ли је у питању самоубиство, насилна смрт или је умро природном смрћу; да ли је обавештена његова породица, фамилија; где је и када сахрањен угледни правник и некада високи партијски и државни функционер“
  • Цвијан био саветник и генерални секретар код Тадића
  • У СНС је био члан Председништва и потпредседник странке

Наташа Kривокапић, јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва (ВЈТ)  у Београду, потврдила је да је ВЈТ у предмету KТР 364/18 донело наредбу којом се одређује исплата трошкова Институту за судску медицину “Милован Миловановић” Медицинског факултета Универзитета у Београду на име извршене судско медицинске обдукције тела покојног Владимира Цвијана.

Доказ из Вишег јавног Тужилаштва о обдукцији тела Владимира Цвијана 2018. године

Плаћање је извршено 20. новембра 2018. године, пише новинар Предраг Поповић на свом блогу.

Магазин “Таблоид” објављује текст о том трагичном случају у броју који ће се на киосцима наћи у четвртак, 18. марта 2021. Ево дела тог текста “Да ли је Владимир Цвијан последња жртва поманитале диктатуре”.

“Редакција магазина “Таблоид” упутила је званичан упит Институту за судску медицину у Београду (Делиградска 31), којим је тражила информацију и одговор на питање – да ли је током јануара 2018. године на Институту обдуковано тело Владимира Цвијана, бившег генералног секретара председника Србије Бориса Тадића, затим потпредседника Српске напредне странке и народног посланика. Тражили смо да нам одговоре да ли је тело обдуковано под његовим именом или као НН лице, да ли је Више јавно тужилаштво у Београду платило рачун и да ли је преузело налаз обдукције.

* * * * * *

Владимир Цвијан је рођен  24. новембра 1976. године у Београду. Родитељи, отац Мирко, рођен у Пећи (стицајем околности, деда био официр па се често селио), је био редовни професор на Биолошком факултету Универзитета у Београду. Мајка Златинка (дев. Кљајин, родом из Кикинде) по струци је лекар.

Завршио је Прву београдску гимназију и Правни факултет Универзитета у Београду, где је био студент генерације 1999. На том факултету је и магистрирао 2004.

Истина и томе како је живот окончао Владимир Цвијан треба да избије на видело

Од октобра 2004. био је ангажован као консултант за послове стручне анализе из области права за потребе кабинета председника Бориса Тадића и као секретар Правног савета председника Србије.

У фебруару 2008, после поновног избора Тадића за председника, именован је за саветника, а обављао је и дужност генералног секретара Председништва Србије. До 2010. године био је члан Демократске странке (ДС).

Због озбиљног неслагања око реизбора судија марта 2010. године напушта  Демократску странку и Председништво Србије и високу државну функцију на којој је био.

Са прославе у СНС после победе на изборима 2012. године, Цвијан је на слици у последњем реду

Већ наредног месеца приступа Српској напредној странци (СНС). Постаје потом утицајни члан Председништва Српске напредне странке, а касније и посланик. Био је посланик  СНС од 2012. до 2014. године и председник Одбора за уставна питања и законодавство Скупштине Србије. Био је о потпредседник СНС.

Потом се крајем 2013. оштро сукобио са руководством СНС (А. Вучићем ) око неколико различитих  политичких питања и у децембру је напустио странку. Тада је Цвијан у писму Вучићу навео више обећања која је СНС давала у предизборној кампањи и која нису испуњена:  међу њима и, уместо слободе медија, повратак у деведесете, затварање медија и потпуну медијску блокаду и сатанизацију.

Обећали смо фер изборе – добили смо батинаше, црне џипове, куповину гласова и све друго што смо видели деведесетих…

Обећали смо слободно правосуђе и фер суђења – добили смо монтиране судске поступке против свакога ко другачије мисли, прогон опозицје и намештена хапшења.

Обећали смода ће свако ко је храбар имати своје заслужено место у Србији, а добили смо председника СНС који се плаши, прети свакоме ко другачије мисли и прогони мене, моје сараднике, симпатизере и саветнике”.

Он је сматрао да због свега тога СНС нема будућност и да ће многи симпатизери, искрени чланови и гласачи препознати потребу стварања нове снаге.

“Увек сам спреман да своја мишљења и идеје супротставим Вучићу пред најширим аудиторијумом, ако он то сме”, поручио је Цвијан.

“Ускоро ће бити крај самовоље једног човека”, написао је тада, 2013. Цвијан на свом налогу на Твитеру.

По напуштању СНС-а Цвијан је напустио и Србију. Упућени су тврдили да су га виђали у САД. Бес Александра Вучића и његовог картела према Цвијану није скривана. Цвијан је изјављивао да му се отворено прети убиством.

Цвијан је био човек који је за Вучићеве изборе и кампање скупљао новац. Тај новац је завршавао у Вучићевом џепу, а не у страначкој каси, стоји између осталог на Поповићевом блогу.

Било је помињано у јавности да Цвијан пише докторат 2013. године. Цвијан говори енглески и руски. Оно што се зна, пре његовог повлачења из политичког живота, је да је био ожењен и да је имао сина Луку.

ЛИНК

Tragični slučaj Vladimira Cvijana: MRTVA USTA NE GOVORE

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Рашковић:Палма да буде притворен и да падне Влада Србије

Prenosimo

Вучић главну власт носи са собом, као што је Милошевић, али је сличнији – Ђинђићу

Славко

КЉУЧНИ ЦИЉ ГЕЈТСА: ЦЕО СВЕТ ДА СЕ ВАKЦИНИШЕ ДА СЕ ЊИМ ЛАKШЕ УПРАВЉА

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x