Хитан састанак са Вучићем тражи Удружење синдиката пензионера Србије

Пензионери очекују повећање пензија у току ове године

Милион пензионера живи са примањима мањим од 30.978 динара месечно

  • Пензионеру масовније и брже умиру (ковид и материјална угроженост)у току 2021 и 2022 године умрло 47.800 пензионера више од новопридошлих
  • Председниче, очекујем да у неколико наредних дана примите делегацију пензионера на састанак на којем би покушали да се усагласимо око измене ,,швајцарске формуле” ванредног усклађивања пензија које су пале испод 40% просечне зараде
  • Пензионери с правом очекују да у овој тешкој ситуацији неће бити заборављени.

 Поштовани господине председниче,

Због драстичног погоршања материјалног положаја пензионера, узрокованог  неочекиваним скоком цена прехрамбених производа, као и због чињенице да око милион пензионера живи са примањима мањим од 30.978 динара месечно, (од 12.000 до 30.978), што је износ просечне пензије у Србији, као и чињенице да је у току 2021 и 2022 године умрло 47.800 пензионера више од новопридошлих (ковид и материјална угроженост) наша је обавеза,  као организације синдиката пензионера Србије, да вас упознамо са актуелним стањем.

Пензионери су свесни  свих тешкоћа у којима се Србија налази и искушења која Србију у наредном периоду очекују и зато имате велику подршку већине пензионера (1.600.000 чланова) да на том путу истрајете.

Повећање пензија је било недовољно да покрије велика поскупљења

Пензионери с правом очекују да у овој тешкој ситуацији неће бити заборављени.

Председниче, очекујем да у неколико наредних дана примите делегацију пензионера на састанак у времену које вама одговара, на којем би покушали да се усагласимо око измене ,,швајцарске формуле” ванредног усклађивања пензија које су пале испод 40% просечне зараде, увођење минималних пензија знатно виших од пољопривредних, израда социјалних картица за пензионере, као и питање казнених поена за превремени одлазак у пензију.

Надам се да ће наша будућа сарадња бити успешна као и она коју сам имао са Вама као председник Синдиката комуналне привреде Србије.

У име будуће сарадње срдачно Вас поздрављам.

мр. Милан Грујић, председник удружења

……………………………………………..

 

Подели:

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Плаши ли се Ангела Борка

Славко

Никола Јокић  власник престижне МВП другу годину заредом

Јово

Родитељи Цвијана нису знали три године да им је син мртав

Јово
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Smuk II
Smuk II
1 година раније

Je l’ ovo neka zajebancija , šala , komika ili je “ovaj” мр. Милан Грујић, председник удружења , totalno odlepio /unazad 70-ak godina/ ili je pao na glavu prilikom porodjaja tj. babica ga ispustila ?!
I ja sam penzioner al’ budala nikad nisam bio – kao ovih 1.700.000 i njihov “dični” mr tj. mister a ne magistar – jer je dalabu !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x