Срби да буду мудри и да не потписују ништа што би их удаљило од повратка на КиМ

Антонић: Ми проблем Косова треба да оставимо нашој деци, а она својој деци – све док не буде решен

  • „ОВИ ШТО ДАНАС ГОВОРЕ ДА НАМ ЈЕ КиМ ТЕРЕТ, СУТРА ЋЕ НАС УБЕЂИВАТИ ДА ЋЕ НАМ БИТИ БОЉЕ БЕЗ ЈЕДНОГ БУБРЕГА“
  • Слободан Антонић, на панелу “Срби у вихору новог света”: Подсећајући да доста политичке и академске елите у Србији говори да је Косово “терет за Србију” и да би се прихватањем овог француско-немачког плана тај терет смањио, Антонић је рекао да су терет за Србију у ствари те елите које тако говоре
  • „Јевреји су стотинама година веровали у повратак и обнову државе Израел и тај задатак остављали својој деци… Срби да буду мудри и да не потписују ништа што би их удаљило од повратка на КиМ
  • Према његовим речима, 24,3 одсто младих у Србији мисли да Србија треба да настави да ради на повлачењу признања Косова, а 23,2 одсто младих сматра да треба да употреби и војна средства и врати Косово у одговарајућем тренутку

Социолог Слободан Антонић рекао је на панел-дискусији „Срби у вихору новог света“ да је у време убрзаног мењања геополитичке ситуације најважније да српски народ, пред којим су многа искушења, сачува мудрост, буде стрпљив и храбар, те да каже “не” када је то потребно и да ништа не потписује што би га удаљило од повратка на Косово.

Дискусију је организовала „Просвјета“ уз подршку Представништва РС у  Србији, а Антонић је у наставку рекао:

„И у БиХ овлашћења високог представника нису иста, и види се како се ситуација брзо мења. Најважније је да будемо довољно храбри и мудри у исто време”.

Он сматра да треба непрестано радити на мирној реинтеграцији Косова, али да се оставе и друге могућности, имајући у виду промену међународне ситуације.

Француско-немачки план је ултиматум Србији

Говорећи о француско-немачком плану о Косову и Метохији, Антонић је рекао да је то у ствари ултиматум који је Србија добила, те поновио позив да се тај ултиматум одбије.

Подсећајући да доста политичке и академске елите у Србији говори да је Косово “терет за Србију” и да би се прихватањем овог француско-немачког плана тај терет смањио, Антонић је рекао да су терет за Србију у ствари те елите које тако говоре.

“Ми тај проблем /баш/ треба да оставимо нашој деци и она својој деци, док не буде решен”, рекао је Антонић, подсјтивши да су Јевреји стотинама година веровали у повратак и обнову државе Израел и тај задатак остављали својој деци.

Он је на скупу представио и једно истраживање о томе шта млади мисле о Косову и Метохији, према којем не више од 12 одсто младих сматра да је Косово изгубљено, док остали мисле да се вреди за њега борити.

         Према његовим речима, 24,3 одсто младих у Србији мисли да Србија треба да настави да ради на повлачењу признања Косова, а 23,2 одсто младих сматра да треба да употреби и војна средства и врати Косово у одговарајућем тренутку.

“И у том смислу, тај терет треба оставити младима. Као што нас сад убеђују да ће нам бити боље без Косова, тако сутра могу да нас убеђују да ће нам бити боље без једног бубрега”, рекао је Антонић.

Да ли ће ускоро преговарати са Србијом чији је Санџак

Он је подсетио да када се некадашња Чехословачка Минхенским споразумом из 1938. године, уочи Другог светског рата, одрекла Судета, било је потребно само 5,5 месеци да им се распарча цела земља.

„Па тако и ми, ако коначно предамо Косово, Северну Митровицу великоалбанским шовинистима и њиховим патронима, колико ће требати да они стигну у Ниш или, с друге стране, у Сремску Митровицу, пет година или месеци?”, рекао је Антонић, те оценио да ће се онда следећег дана након тога преговарати чији је Санџак/Рашка.

На скупу су, осим Антонића, говорили и сенатор Републике Српске социолог Милимир Мучибабић и историчар Александар Раковић.

Линк:

http://fakti.rs/serbian-point/antonic-mi-problem-kosova-treba-da-ostavimo-nasoj-deci-a-ona-svojoj-deci-sve-dok-ne-bude-resen

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Нуклеарно православљe

Prenosimo

Имa ли потопa после ДОС-a

Јово

Опасан еколошки инцидент код Пирота са изливањем амонијака

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x