Саопштење Народног покрет “Отаџбина”

Нико није урадио више од Вучића за албанску ствар

  • Уместо што га скидају са билборда, Албанци би Вучићевим сликама требало да прекрију целу Приштину

Народни покрет Срба са Косова и Метохије “Отаџбина” издао је саопштење поводом ситуације у српској покрајини које преносимо у целини:

Последњи напади на српска обележја на Косову и Метохији од стране сепаратистичког режима у Приштини на челу са Аљбином Куртијем показују сву бруталност, мржњу и намеру Приштине да се ратосиља Срба из јужне српске покрајине.

Скидање билборда у Звечану еминентних српских личности управо то и доказује. Бацање у прашину слике Новака Ђоковића чији су родитељи пореклом из Звечана, иначе најбољег тенисерa свих времена, осликава крајњи примитивизам сепаратиста. Исти је случај и са скидањем слика покојног проф. др Зорана Кривокапића, уваженог хирурга и члана британске краљевске академије који је током свог радног века оперисао и велики број Албанаца.

Међутим, скидањем постера Александра Вучића Албанци показују крајњу незахвалност. За албанску ствар нико више до сада није урадио од Александра Вучића који им је фактички заокружио државност јер без његове помоћи то нису могли. Стога, уместо да његовим сликама преплаве Приштину они се тако незахвално понашају.

Овако нешто у време „бивше власти“ како обичај има да каже председник Србије ни у сну није могло да се помисли а камоли да се деси. Управо, годинама су до самог ибарског моста испред седишта Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ висили билборди Владимира Путина, Александра Јануковича, Александра Лукашенка, Слободана Милошевића и Војислава Коштунице а да на ове постере ни камичак није бачен. Уосталом, тога се грађани Косовске Митровице добро сећају. А онда после бројних критика на рачун председника Србије у саопштењима Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ по инструкцијама Александра Вучића запаљене су и просторије Покрета и билборди који су били испред. Ватра је била толико јака да је допирала до трећег спрата а дим до петог спрата ове стамбено-пословне зграде.

Охолост, тријумфализам, безобзирност сепаратистичког режима ту не престају. У згради општине Лепосавић три министра из владе Аљбина Куртија ординирају под заставама самопроглашене рапублике Косово као и заставама Албаније преименујући ову општину у „Аљбанику“. Број Албанаца у Лепосавићу је мањи од 1% и само су три села албанска. Села Церањска Река и Кошутово су пуста а село Шаљска Бистрица има само пет домова, већином старачких.

Уопштено говорећи, сепаратистички режим у Приштини према Србима на северу Косова и Метохије наступа полицијски, где поједини поступци личе на деловање Гестапоа. На рачун министарства полиције све се укњижава. И аутобуска станица у Косовској Митровици и јавно предузеће Водовод, предузеће Стандард у Косовској Митровици, бројна замљишта незаконито одузета од Срба, па тзв. Рајска бања у Бањској па чак до виле Милана Радоичића на језеру Газиводе. Интересантно је да бањска лечилишта у Клокот Бањи и Пећкој Бањи изграђена пре свега новцем грађана Србије сепаратистичке власти су већ током 2000-тих година просвојили и албанизовали чиме су спречили Србе да ту могу да се лече. Ова задња бања у Бањској такође изграђена новцем грађана Србије опет се на бруталан начин отима од Срба и додељује, гле забога коме, министарству полиције. Успут, треба истаћи да влада Аљбина Куртија забрањује наставак изграње зграде Универзитета у Косовској Митровици као и школе на ромском језику у истм граду. Народно казано – јер им се може. Свакодневна хапшења Срба наводно због ратних злочина јесте оно што карактерише владу Аљбина Куртија. Правда се дели по систему „двојица без душе, трећи без главе“ уз монтирана и исфабрикована лажна сведочења.

Без обзира на сво ово насиље у режији сепаратистичке владе Аљбина Куртија општи је утисак да су Срби на Косову и Метохији апсолутно незаштићени. Све се своди на празне јадиковке, кукњаве, цвиљења, запомагања председника Србије и Канцеларије за КиМ. Управо овакво понашање и наводи сепаратисте да примењују немилосрдно насиље над Србим јер знају да никаквог одговора од стране Београда нема. А може много тога да се уради и да се овакво брутално насиље заустави. Разлог зашто Србија ћути јесте да је на њеном челу криминални и аутократски режим Александра Вучића. Прљав до гуше у бројним криминалним махинацијама и акцијама. Оваква власт да би опстала строго води рачуна да на било који начин не повреди ове сепаратсите јер тако може да угрози свој голи опстанак на власти. У преговорима са ЕУ Косово и Метохија председнику Србије служи само за трговину да се његова фотеља ни у ком случају не би окрњила.

Зато временом, док Албанци над Србима врше свакаво насиље и злочине режим у Београду је све издашнији. Предаје енергетику Србије на Косову и Метохији, омогућава несметан пролаз сепаратистичких регистарских таблица и осталих парадржавих симбола уз наговештај и осталих уступака до отварања амбасаде Србије у Приштини. Кад Александар Вучић каже да тзв. министар полиције Свећља може само да сања о амбасади Србије у Приштини човек се одмах сети претходних горопадних изјава Александра Вучића у стилу „Не дам Трепчу“, „Не дам Газиводе“, „Нема предаје – КМ остаје“ а да је овај српски владар касније све прихватио.

Међутим, без обзира на овај албански тријумфализам, охолост и насиље које примењују над Србима време не ради за Албанце. Шта год Приштина буде сматрала она никада неће постати чланица УН јер ће Руска Федерација увек да стави вето на њихов пријем у УН. Масовне економске миграције Албанаца из јужне српске покрајине такође не иду у прилог сепаратистима. Прихватање тзв. западних вредности, скора легализација геј бракова смањује борбеност и агресивност албанског становништва. Сада већ све извеснија победа Руске Федерације у Украјини ствара нову геополитичку слику у Европи што опет не иде у прилог Албанцима.

Њихова матица Албанија која би требала да буде главни стуб одбране самопроглашене републике Косово такође постаје све празнија услед економских миграција. Већ данас се претпоставља да Албанија има мање од два милиона становника. И без обзира колико год да је тешко Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ позива Србе са Косова и Метохије да се не селе, да не одлазе јер наше време тек долази. Ако смо могли да издржимо пет векова под Турцима можемо вала и ово време под Аљбином Куртијем.

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Павић: За нови рат у Европи одговорност лежи на Америци и ЕУ

Prenosimo

На Хрвате се може гледати једино као на — периферно српско племе

Gost autor

O pojmu organizacione kulture u strankama

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x