Мировић: Никакво кривично дело нити насиље Дејан Петар Златановић и Дамњан Кнежевић нису починили

Издајник Александар Вучић је у свом делиријуму ухапсио моје пријатеље и патриоте

  • Никакво кривично дело нити насиље нису они починили. Констатовање јавне чињенице да је Вучић издајник и да прихватањем француско немачког плана прави независно Косово није кривично дело као ни предаја наших уставних захтева на писарници председништва.

Пише: проф. др Дејан Мировић, професор међународног јавног права

Издајник Александар Вучић је у свом делиријуму ухапсио моје пријатеље и патриоте Дејана Петра Златановића и Дамњана Кнежевића. Никакво кривично дело нити насиље нису они починили.

Констатовање јавне чињенице да је Вучић издајник и да прихватањем француско немачког плана прави независно Косово није кривично дело као ни предаја наших уставних захтева на писарници председништва.

Што се тиче једног у још низу лажних атентата на Вучића, то је неозбиљно и коментарисати за сваког разумног .У том контексту, позивам издајника Александра Вучића и његову полицијско правосудну камарилу да пусте невине људе Златановића и Кнежевића и да мене ухапсе и оптуже јер сам ја формално-правно организатор народног протеста. Са задовољством ћу им објаснити какви су издајници.

Мировић: Ко потпише, њега убише!
Позивам издајника и узурпатора све три гране власти да ме што пре лише слободе!

У знак протеста поводом скандалозне одлуке Вишег суда у Београду да одреди притвор мојим пријатељима и патриотама Златановићу и Кнежевићу без икаквог правног основа, посебно имајући у виду чињеницу да је Златановић инвалид, нарушеног здрављa и да је започео, за њега потенцијално смртоносан, штрајк глађу, позивајући се на члан 10 Европске конвенције и члан 19 Међународног пакта о грађанским и политичким правима који гарантују слободу изражавања, изјављујем: „Ко потпише њега убише“.

Позивам издајника и узурпатора све три гране власти Александра Вучића и његово политичко правосуђе и полицију да ме због ових речи што пре лише слободе и озваниче суспендовање Устава, људских права, посебно слободе изражавања и мишљења.

Редовни професор међународног јавног права Дејан Мировић, организатор скупа против сецесије КиМ одржаног 15. фебруара 2023. године

Линк

https://pravda.rs/2023/2/16/izdajnik-aleksandar-vucic-je-u-svom-delirijumu-uhapsio-moje-prijatelje-i-patriote/

::::::*::::::::::::*::::::::*:::::::::::*:::::::::::::

Ломпар: Код новинара Златановића и патриоте Кнежевића нема никакве кривице

Мило Ломпар: Тражим слободу за српске патриоте и слободне новинаре

Златановић и Кнежевић ухапшени само зато што су политички неистомишљеници и противници велеиздајничког режима Вучић-Дачић
  • Проф. др Мило Ломпар затражио је да се на слободу одмах пусте новинар Дејан Петар Златановић, као и остали српски родољуби утамничени после протеста за одбрану Косова и Метохије

Он се сложио да су након протеста због планиране велеиздаје режима Вучић-Дачић, новинар Дејан Златановић и Дамњан Кнежевић ухапшени само зато што су политички неистомишљеници и противници велеиздајничког режима Вучић-Дачић и да код њих нема никакве друге кривице.

– Тражим слободу за српске патриоте и слободне новинаре – поручио је проф. др Ломпар.

Извор:Србин инфо

Линк

http://www.nspm.rs/hronika/milo-lompar-zlatanovic-i-knezevic-uhapseni-samo-zato-sto-su-politicki-neistomisljenici-i-protivnici-veleizdajnickog-rezima-vucic-dacic.-trazim-slobodu-za-srpske-patriote-i-slobodne-novinare.html

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Србија на путу ка Лемурији

Јово

Организована мафија годинама владала Универзитетом у Крагујевцу

Prenosimo

Због инцидената и првокација Русија напустила заседање

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x