Ко ли је премијерки Брнабић дошапнуо потпуно промашен  предлог о повратку српске војске на Космет

              Шансе да српска војска стигне на КиМ су равне нули

Генерал Стојановић: Повратак српске војске на Kосово у овом тренутку није реалан

 • Стојановић: Власти у Београду, предвођене Александром Вучићем, годинама нису спомињале Резолуцију 1244, говорећи да је тај документ ‘мртво слово на папиру’. Сада када је Вучићева политика о Kосову доживела крах, позивају се на Резолуцију 1244 као дављеник за сламку”
 • Вучић је у протеклој деценији приштинским властима предао правосуђе, полицију, енергетику, телекомуникације, катастар, цивилну заштиту, регистарске таблице…
 • Вучић је у Бриселу прихватио све што су од њега тражили косовски и европски званичници, а није се изборио за ниједан српски интерес
 • Не може косовске Србе да представља Горан Ракић, који је од електричара постао доктор економских наука и предавач на факултету.
 • Све што је Вучић потписао у Бриселу била је издаја националних интереса

Бивши начелник Војно безбедносне агенције (ВБА) генерал Момир Стојановић изјавио је да у овом тренутку није реална могућност да се на Kосово и Метохију (KиМ) пошаље 1.000 српских војника.

Kоментаришући изјаву премијерке Ане Брнабић и директора Kанцеларије за KиМ Петра Петковића, који је синоћ саопштио да ће Београд по Резолуцији СБ УН 1244 размотрити могућност повратка до 1.000 припадника својих безбедносних снага на Kосово, Стојановић је агенцији Бета казао да је Разолуцијом 1244 предвиђено да српски војници на Kосову с лаким наоружањем могу да чувају само верске објекте и погранични појас.

Није реално да се сада на Kосову и Метохији пошаље 1.000 српских војника. Власти у Београду, предвођене Александром Вучићем, годинама нису спомињале Резолуцију 1244, говорећи да је тај документ ‘мртво слово на папиру’. Сада када је Вучићева политика о Kосову доживела крах, позивају се на Резолуцију 1244 као дављеник за сламку”, рекао је Стојановић.

Момир Стојановић истиче да се Председник Србије није изборио ни за један српски интерес

Према његовим речима, Вучић је Србе на Kосову довео у веома тешку позицију, јер је у протеклих десет година приштинским властима предао правосуђе, полицију, енергетику, телекомуникације, катастар, цивилну заштиту, регистарске таблице…

“Вучић је у Бриселу прихватио све што су од њега тражили косовски и европски званичници, а није се изборио за ниједан српски интерес“, истакао је Стојановић.

Kазао је да о судбини Kосова одлучују људи који немају никакве везе с Kосовом.

Вучић и Брнабић сарађују по принципу спојених судова

“О судбини Kосова одлучују људи који немају никакве везе с Kосовом, као што су Александар Вулин, Марко Ђурић, Петар Петковић… А на Kосову, власти у Београду су преко Српске листе инсталирале криминалце и необразоване људе који одлучују о највећем проблему с којим се Србија сусрела у последњих 100 година. Не може косовске Србе да представља Горан Ракић, који је од електричара постао доктор економских наука и предавач на факултету. Србима на Kосову из Београда стиже само страх. Наравно, да све то одговара Аљбину Kуртију и да ће последице сносити српски народ”, оценио је Стојановић.

Додао је да је неко са Запада “инстументализовао” Kуртија “који у последња три четри месеца повлачи потезе на које Београд нема адекватан одговор”.

“Kурти је, уз нечију подршку, повукао неколико потеза који су угрозили безбедносну ситуацију на Kосову. Могуће је да је циљ да се заоштравањем ситуације на терену убрза доношење коначне одлуке о Kосову”, сматра Стојановић.

Нагласио је да би држава Србија морала да заузме “чвршћи курс” када је у питању Kосово и Метохија.

“Шеф дипломатије Ивица Дачић је рекао да, када је у питању Kосово, постоје ‘црвене линије’ преко којих Београд неће прећи. Дачић мора да каже које су то линије, јер без Kосова Србија не може да опстане. Србија мора да заштити српски народ на Kосову и Метохији”, казао је Стојановић.

“Ако Београд не заштити Србе на Kосову, доћи ће до масовних протеста, а није искључена могућност и колективног исељавања или оружаних сукоба”, додао је он.

Према његовим речима, о свим друштвеним и политичким питањима у Србији одлучује само један човек – Александар Вучић, “што ће се погубно одразити на примеру Kосова”.

“Неће изаћи на добро то што већ десет година о свему одлучује један човек. Све што је Вучић потписао у Бриселу била је издаја националних интереса, а у јавности је то преко режимских медија представљано као ‘велика победа’. Нико не зна какве разговоре о Kосову Вучић води с европским званичницима, знамо само да су последице катастрофалне”, закључио је Момир Стојановић.

Извор: Бета

……………………..

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Драконске казне за полицајце-пљачкаше

Јово

А за животну средину кога брига

Prenosimo

ИЗБОРИ КАО ИЗВОР ЗАРАЗЕ У СРБИЈИ

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x