ЕПС, “Србијагас”, ЕМС и АЕРС без контаката са Михајловићком

Потпуни сукоб министарке Зоране Михајловић са највећим енергетским предузећима у Србији

 

  • Најавећа четири енергетска предузећа неће да раде са министарком рударства и енергетике Зораном Михајловић
  • Отворени сукоб између министарке Михајловић и челника енергетских предузећа траје од почетка њеног новог мандата у овом ресору већ две године
  • Четири предузећа су повукла своје представнике из радних група у Министарству

 Четири највећа енергетска предузећа не желе да комуницирају са Министарством рударства и енергетике (МРЕ), нити да учествују у радним групама у организацији овог портфеља.

Како “Новости” сазнају после Електропривреде Србије, Електромрежа Србије, Агенције за енергетику Србије, и “Србијагас” је обавестио Министарство, које води Зорана Михајловић, да у наредном периоду није у могућности да учествује у поменутим активностима.

Министарка Михајловић је најодговорнија за стање у енергетском систему Србије

Према нашим сазнањима национална гасна компанија је отказала учешће на састанку Радне групе за израду интегрисаног националног енергетског и климатског плана Републике Србије за период од 2021. до 2030. године са визијом до 2050. која је била заказана за петак. У образложењу из “Србијагаса” се каже да је разлог недоласка њихових представника велики број пеузетих обавеза. Поручено је да се “исто односи и на састанке радне групе у наредном периоду”.

Отворени сукоб између министарке Михајловић и челника енергетских предузећа траје од почетка њеног новог мандата у овом ресору. Почело је са видео-сачекушама у којима је пред ТВ камерама “рибала” поједине директоре, због недовођења сарадника на састанке.

Наставило се игнорисањем сугестија већине ових фирми приликом израде Закона о обновљивим изворима енергије, за које су сматрали да је штетан за Србију и да фаворизује стране инвеститоре.

Рат са ЕПС-ом је трајао и пре везаних инцидената у обреновачком ТЕНТ-у ове зиме, јер је Министарство одбијало да да дозволе за ископавање угља на новим коповима у Колубари. МРЕ је тврдило да су папири били лоши, али кад су грађани остајали без енергије брже-боље су дали потребне папире. Први човек ЕПС Милорад Грчић је поднео оставку, а Михајловићева је поново скренула пажњу тако што је усред једне од највећих криза у српској енергетици нашла времена да коментарише рад колега из других портфеља.

Линк

https://www.novosti.rs/c/vesti/ekonomija/1082528/najnvoije-vesti-zorana-mihajlovic-mre-eps-srbijagas

0 0 votes
Article Rating

Related posts

АТП ЗВАНИЧНО САОПШТИО: ЂОКОВИЋ ЈЕ НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР У 2020. ГОДИНИ

Јово

Наставља се богаћење Бојана Кисића уз помоћ сестре Дарије

Prenosimo

Kо је пребацивао руско злато у Лондон  

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x