Дрска порука Столтенберга: Не смемо дозволити да Путин победи у Украјини и по цену новог светског рата

Столтенберга више плаши „Путинова победа“ у Украјини него избијање трећег светског рата

  • Реагујући на „забринутост неких“ да подршка НАТО-а Украјини може довести до крајње ескалације, рекао: „Дозволите да вам кажем: нема опција без ризика, али највећи ризик је – ризик да ће Путин победити“
  • НАТО се припрема за конфронтацију са Русијом која се, по његовом мишљењу, „неће завршити након сукоба у Украјини“ без обзира на развој догађаја.

Столтенберг говори на Конференцији у Минхену

Ово значи да на исти начин резонују и сви они на Западу који су много моћнији и важнији од Столтенберга који је тек њихова „говорећа глава“.

Ово, дакако, значи и да их не брине превише што би се трећи светски рат водио између Русије и Запада и што би неизбежно био нуклеарни.

Столтенберг је, у суштини, имао дозволу да објави да је НАТО спреман и на ризик избијања Трећег светског рата само да Русија не победи у Украјини.

 

 

 

 

 

Генерални секретар НАТО је ово на Безбедоносној Конференцији у Минхену рекао потпуно отворено: „Ризик од ескалације сукоба у Украјини за НАТО је неупоредив са опасношћу од победе Русије“.

Ово је била његова реакција на „забринутост неких“ да подршка НАТО-а Украјини може довести до крајње ескалације. Са оваквим додатком:

„Дозволите да вам кажем: нема опција без ризика, али највећи ризик је – ризик да ће Путин победити“.

На крају Столтенберг је закључио: НАТО треба свеобухватно да се наоружава, да модернизује сопствене снаге и јача односе између европских земаља и САД, припремајући се за конфронтацију са Русијом која се, по његовом мишљењу, „неће завршити након сукоба у Украјини“ без обзира на развој догађаја.

Линк

http://fakti.rs/quo-vadis-orbi/stoltenberg-ne-smemo-dozvoliti-da-putin-pobedi-u-ukrajini-i-po-cenu-novog-svetskog-rata

……………………….

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Србија  одбија да се одрекне Москве и Пекинга упркос све већем притиску Запада 

Prenosimo

Приморавање НАТО земаља да признају руске интересе и нове границе Русије

Prenosimo

Заборављени логор смрти у Добоју

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Maki
Maki
1 година раније

Rat u Ukrajini je dogovorena predstava za slepe mase i s ratom se namerno razvlaci za “neciji” skriveni interes. Cionisticki glumci Putin, Zelenski i njihove “zapadne” kolege (ukljucujuci i Stoltenberga) pred kamerama glume neprijateljstvo, a u pozadini rade za isti cilj i iste nalogodavce-cionisticke bankare i judeo masoneriju. Evroparlementarac i kontrolisana opozicija main stream narativu Mislav Kolakusic u kratkom videu iznosi svoj ili “svoj” stav na pitanje: “Zasto niko ne zeli brz zavrsetak rata u Ukrajini”? https://youtu.be/bEEDX_dQEcE Medjutim, ono sto Kolakusic izbegava reci jeste da je BlackRock (“tezak” nekih 10 000 milijardi $) koji kupuje zemljiste po Ukrajini privatni cionisticko-jevrejski… Учитај још »

Zoran
Zoran
1 година раније

Nato je samo jedna izandjala i trula vojna, teroristička i genocidna doktrina. Moramo se boriti svim silama da baša mala Srbija ne postane deo tog zločinačkog klana. Čitam pre neki dan da im smeta i spomenik maloj Milici, detetu koje je bilo staro samo 2 godine kada je nato(nije štamparska greška što je n malo slovo, nažalost, nemam manja slova jer su toliko bedni) i da hill(opet malo slovo namerno, naravno) insistirao da se spomenik ukloni, da, verovatno, ne bi budio antinatovsko raspoloženje. A šta ćemo sa 15 tona osiromašenog U 292, cije je vreme poluraspada preko 2000 godina? Djubrad… Учитај још »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x