Доказ да не постоји правна држава у пракси

Природно математички факултет у Новом Саду где је извршена гнусна подвала на конкурсу

Манипулација Конкурсне комисије приликом избора професора на ПМФ у Новом Саду

  • Хтео сам да видим колике су шансе да неко ко није запослен на факултету добије позицију на факултету. Због тога сам се јавио на конкурс за редовног професора за експерименталну физику кондензованог стања Природно-математичког факултета (ПМФ), Нови Сад. Саставио сам пријаву и послао документацију.
  • На конкурс се осим мене јавио и већ запослени на факултету, ванредни професор Федор Скубан, са много слабијим референцама.
  • Комисија је измислила да сам одустао, „да су покушали да ми доставе писмо преко Поште , али да ја нисам био у стану и да су писмо вратили“. И тако су ме одмах елиминисали.
  • Комисија за избор потом бира јединог преосталог кандидата Федора Скубана са 9 гласова (потребно је 8), при чему гласају и чланови Комисије и Соња, супруга Федора Скубана.

Пише: др Мирослав Драмићанин, физичар, научни саветник у Институту„Винча“

Е К С К Л У З И В Н О

У Србији су насловне стране и вишечасовне телевизијске емисије посвећене друштвеним мрежама, преносе бизарне анонимне коментаре разноликог мегашљама, старлета, пијанаца, наркомана… Али, кад неко напише суштину под пуним именом и презименом онда се покузаје и шта је суштина медија у Србији. Они би забаву, ријалити, рекла-казала. За озбиљне ствари немају времена, не знају шта би с тим. Зато смо ту где јесмо.

На друштвеној мрежи Твитер, објављена је недавно једна прича која би у свакој нормалној земљи добила судски епилог. Било би посла и за министарства и за тужилаштва и за полицију, а и судове. А у Србији, племе, сном мртвијем спава.

Преносимо текст са Твитера који је написао Мирослав Драмићанин, научник, професор физике, научни саветник „Института за нуклеарне науке„Винча“.

Намештен конкурс на Природно-математичком Факултету у Новом Саду

„Урадио сам експеримент да видим колике су шансе да неко ко није запослен на факултету добије позицију на факултету. Због тога сам се јавио на конкурс за редовног професора за експерименталну физику кондензованог стања Природно-математичког факултет (ПМФ), Нови Сад. Саставио сам пријаву и послао документацију.

На конкурс се осим мене јавио и већ запослени на факултету, ванредни професор Федор Скубан.

Мој противкандидат има 31 објављен рад, 89 цитата без самоцитата, х-индекс 7, нема изведених доктората, није ангажован ни на једној страној институцији, није руководио међународним пројектом.

Моје „карте“ су следеће: млађи сам од противкандидата, редовни сам професор Универзитета у Београду од 2009. Имам објављена 304 рада у међународним часописима, 7, 534 цитата без самоцитата, хиршов индекс 44, 15 изведених доктората, гостујући сам професор у Кини и САД, руководио сам са 17 међународних пројеката.

Након што су на ПМФ Нови Сад, Департман за физику, видели да сам се пријавио, један члан Комисије је поднео оставку па су на Већу заменили тог члана. Иначе, Комисија је била састављена од два теоријска физичара (један члан је деканица) и једног члана ван факултета.

Угледни светски физичари: проф Борис Малкин, Сецатски, Драмићанин и Пукхов у Казању 2013. године
Јављају ми колеге да сам одустао од конкурса

Након извесног времена јављају ми колеге из Новог Сада да је Комисија саставила извештај и да ја нисам бодован јер сам „одустао“!?! Наводно је Комисија тражила писменим путем да им доставим додатну документацију, а ја то нисам урадио.

Ја сам затим упутио приговор Комисији Факултета у којем их обавештавам да никакав захтев нисам примио и да ја не одустајем од конкурса.

Комисија даје одговор да су контактирали Пошту и да су од њих добили информацију да су покушали да ми доставе писмо, али да ја нисам био у стану и да су писмо вратили.

Са таквим неубедљивим и измишљеним образложењем сазивају Веће Департмана (не факултета) на коме изгласавају реферат за избор Федора Скубана са 9 гласова (потребно је 8), при чему гласају и чланови Комисије и Соња, супруга Федора Скубана. Сада су предлог упутили Универзитету у Новом Саду…

И Соња Скубан је гласала за свог супруга, да ли је имала право?

Тако сам по кратком поступку елиминисан са Конкурса и то без икаквог основа.

Пример како функционишу кланови на факултетима

О овом скандалу пишем да пружим поуку свим младима у земљи и онима који би желели да се врате из иностранства о начину функционисања мини кланова на факултетима. Ово је мој допринос борби за достојанство у академској заједници.

Био бих захвалан свима на помоћи, пошто желим да истрајем до краја. Молим вас да поделите ову информацију. Ако знате неког новинара који би хтео да о овоме направи чланак, молим вас дајте му мој контакт.“

Заиста, има ли у Србији неког новинара који би хтео да обавести становнике Србије како им бирају чак и професоре физике. Користе се дрске и безобзирне подвале, као што је ова са наводном доставом неког неважног писма…

До сада су власти у Србији углавном постављале менаџере са купљеним дипломама на функције. Ова власт поставља сада и менаџере и у болнице, да лече људе, а разумеју се најбоље и у теоријску физику.

ЛИНК:

https://twitter.com/mdramicanin/status/1529033144610979841?s=21&t=S_hw_osItqRgSDiZgUZmrg&fbclid=IwAR3ia34myBDM8rSFQS7rzhTwiRavw8rRfMaxV1wIMP8kEQ4Qw-BTVnCGcKc

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Масовна педофилија у Католичкој цркви у Немачкој

Prenosimo

Крестић преписује, препричава и копира млађу колегиницу

Gost autor

Прихватањем квинта-ултиматума – Србија би се трајно, неопозиво и неповратно одрекла КиМ

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Bozidar
Bozidar
1 година раније

Kada bi uvaženi profesor imao vremena da se “nosi” sa ovim kriminalom on bi posle tri godine dobio na sudu.
Dokaz za to je FASPER u Beogradu.
Inače naši fakulteti su postali instituti za majku i dete.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x