„Добротвор“ пензионера Александар Вучић  

Вучић нам отео десетине пензија, сада удељује витамине вредности око 600 динара

 

  • Држава којом влада Вучић мора, обештетити око 850.000 пензионера и наследника преминулих, због смањења пензија од новембра 2014. до октобра 2018. године.
  • Позивамо пензионере Србије да витамине, заједно са маглом која им се продаје, вратимо добротвору

Председник Александар Вучић не мења своју радикалску ћуд иако све чини да је прикрије. Остаје главни  јунак у свакој представи коју режира.

У новој фарси председник „меког“ срца удељује пензионерима месечну дозу витамина. Он тако, безобразно, по ко зна који пут потцењује и понижава пензионере, истиче Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије.

Да ли су то Управни одбор фонда ПиО, Министар за рад и Председник Владе Србије укинути па председник мора да ради њихов посао? Има ли Србија, има ли СНС још неког способног да организује и објави ову фарсу?

Вучићев режим је отео стечена права пензионера и они траже враћање отетог

Предлог синдиката пензионера да се финансирају пројекти помоћи сиромашним пензионерима у набавци хране, потребних лекова и витамина, искористио је за личну промоцију на рачун свих грађана Србије. Не можемо да прихватимо да он као правник још није схватио да по Уставу Републике Србије без обзира што га Уставни суд Србије не брани, држава којом влада мора, обештетити око 850.000 пензионера и наследника преминулих, због смањења пензија од новембра 2014 до октобра 2018. године. Или је схватио, али шибицари са сиромашним и болесним људима.

Зна Србија, да су сви пензионери оштећени недовољним усклађивањем пензија са инфлацијом и растом зарада од 2012 до 2019. године. Зна Србија да се у системској корупцији отимају бање које су имовина Фонда ПИО.

 И сада он нама, од којих је, неусклађивањем и смањењем отето у просеку 4 до 12 пензија удељује витамине вредности око 600 динара. Притом су витамини набављени у спорној јавној набавци на тендеру на којем је учествовао само један понуђач. Како год, у личну и кампању странке коју води  биће потрошено више од 12 милиона евра од чега највећи део пензионера неће имати никакву корист.

Јован Тамбурић не посустаје у борби за права пензионера

Очигледно је да новца за враћање отетог и помоћ најсиромашнијим пензионерима има али се троши на политички маркетинг. Чуди нас да га нико од саветника  није упозорио да је то што ради корупција, јер таква активност и потребан новац нису планирани Законом о буџету за 2021. годину нити финасијским планом Фонда ПиО.

Позивамо пензионере Србије да витамине, заједно са маглом која им се продаје, вратимо добротвору, о чему ћемо их правовремено обавестити.

Јован Тамбурић, председник

УДРУЖЕЊЕ СИНДИКАТА ПЕНЗИОНСАНИХ ВОЈНИХ ЛИЦА СРБИЈЕ

 

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Сјајну победу и спортски подвиг Ђере посветио преминулим родитељима 

Јово

Месечне зараде државних функционера достижу 300 до 400 хиљада динара

Prenosimo

Историјске битке воде се на просторима Славјаносербије које су населили Срби пре два ипо века у Кијевској Русији

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x