Вучићеви напади на руског председника Владимира Путина

Вучић своју издају и своје признање самопроглашене „Републике Косово“ везује за Путина

  • По Александру Вучићу, Владимир Путин је кривац и за економске невоље Србије
  • Очита је жеља председника Србије да његово признање самопроглашене “Републике Косово” и његову издају веже за руског председника, што је гола манипулација.
  • У случају увођења санкција Србија први пут у својој историји улази у списак непријатељских држава Руске Федерације.

Ђурђевданско обраћање грађанима Србије показало је прави карактер и ментални склоп председника Србије. Од сат и по, колико је трајала конференција за штампу, Александар Вучић је потрошио скоро трећину времена у нападима на руског председника Владимира Путина. Преко ноћи је руски председник постао главни кривац за све невоље Србије. Он је ударио, по Алексанандру Вучићу, нож у леђа Србији јер посредно признаје самопроглашену “Републику Косово”, с обзиром на то да је пореди са руским Донбасом у Украјини – истиче Народни покрет Срба са Космета „Отаџбина“.

По Александру Вучићу, Владимир Путин је кривац и за економске невоље Србије, јер зато што не уводи санкције Русији Србија од стране Запада трпи бројне економске тешкоће. Оно што се сигурно наговештава, што може да се наслути из излагања Александра Вучића, јесте да ће Србија да уведе економске санкције Руској Федерацији. Чека се да се обаве разговори по питању гасног аранжмана који истиче крајем маја, па да Србија усклади своју политику са политиком Европске Уније, односно да Русији уведе економске санкције

Санкције Русији нису увеле многе земље Европе и света

Председник Србије је до сада много пута изјавио да је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Руској Федерацији, што је гола лаж. У Европи се налази и Белорусија, и Молдавија, и Азербејџан, и Грузија, и Јерменија, и Казахстан, и Турска, и све оне нису увеле санкције Руској Федерацији. Чак Грузија и Молдавија имају територијалне спорове са Русијом, па не уводе економске санкције. Српска народна пословица каже да „нико крупно к’о Турчин не лаже“, али председник Србије је надмашио сваког Турчина. Овај босански рајетин из Чипулића код Бугојна пре месец дана је изговорио да ће Руска Федерација у Савету безбедности остати без права вета. Каже да он то поуздано зна.

Карта света – земље које нису увеле санкције (плаво) и које су увеле санкције Русији (црвено)

Јуче је и потпредседница САД изјавила да је одузимање вета Руској Федерацији немогућа мисија. Председник Србије нам сада чак говори да он зна да ће доћи до Јалте 3 и да ће на тој конференцији Владимир Путин трговати са Косовом јер ће га дати за Донбас.

Зашто Вучић никада није споменуо Резолуцију 1244 УН

Очита је жеља председника Србије да његово признање самопроглашене “Републике Косово” и његову издају веже за руског председника, што је гола манипулација. Управо Руска Федерација и Владимир Путин кроз Резолуцију 1244 СБ, коју Александар Вучић до сада никада није споменуо, чувају територијални интегритет Републике Србије са Косовом и Метохијом у њој.

Бројна повлачења признања самопроглашене “Републике Косово” нису резултат српске дипломатије, већ руске. Жалосно је споменути да за велики број земаља које су повукле признање самопроглашене “Републике Косово” врх српске државе до тада никада није ни чуо.

Сетимо се да је Руска Федерација управо на Савету безбедности спречила усвајање британског предлога о Србима као геноцидном народу због Сребренице.

Незахвалност је главна особина Александра Вучића. Увођњем санкција Руској Федерацији Србија не чини Русима никакву економску штету. Ако санкције ЕУ и САД нису уздрмале позиције РФ, сигурно неће ни санкције Србије и Црне Горе. Али санкцијама Србија први пут у својој историји улази у списак непријатељских држава Руске Федерације. Питање санкција није економско, већ морално питање Републике Србије. Нажалост, питање морала је категорија коју Александар Вучић не признаје. Уосталом, онај ко је потписао Бриселски споразум и демонтирао институције српске државе у јужној српској покрајини и нема морала.

Пријем ткз. Косова у Савет Европе Србија треба да спречи

Од председника Србије смо и чули о немању става поводом најављеног пријема тзв. Косова у Савет Европе. Иако може, Србија неће да стави вето на улазак Косова у ту европску институцију. Исто се десило и са Међународним олимпијским комитетом када је Владе Дивац могао, а није ставио вето за улазак у ту највишу спортску организацију. Опет по налогу Александар Вучића. Председник Србије каже да улазак самопроглашене “Републике Косово” у Савет Европе није у складу са Вашингтонским споразоом, што је небулоза. Јер Вашингтонски споразум је антисрпски споразум јер руши целовитост Републике Србије.

Застава Савета Европе

Нажалост, од председника Србије опет смо чули да је, ето, прошло 3.305 дана, а да самопроглашена “Република Косово” није формирала Заједницу српских општина. Опет председникова манипулација. Да је искрено хтео да се она формира председник Србије је после потписивања Бриселског споразума требао прво на њој да инсистира па да тек онда демонтира институције српске државе као што су полиција, судство, телекомоникаце итд.

Зашто Западни центри моћи уцењују Вучића

И на крају, председнк не може а да у светску политику опет не убаци своју породицу. Он каже да увођењем санкција Русији не би били задовољни ни његов отац, а ни његов брат. Али да Србија не би гладовала, он ће то морати да учини. Каква глупост. Србија није гладовала ни у најтежим турским временима, па стога неће ни данас. Али овде није у питању ни гладовање, ни ускалђивање српске политике са ЕУ, већ уцена Западних центара моћи због председникових криминалних и коруптивних веза са кланом Вељка Беливука.

И зато, када данас председник каже и ако је 44 % грађана Србије против уласка у ЕУ, он лично је за то. Ово „демократско“ начело показује правац деловања председника Србије. Мишљење грађана Србије ни по питању НАТО пакта, а ни по питању признања самопроглашене “Републике Косово” неће обавезивати председника Србије.

Косовска Митровица, 9. мај 2022. године

…………………………………..

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Ко се више препао протеста – Вучић или N1 oпозиција

Prenosimo

Трновит пут Корице до великог спортског аса и рекордера

Јово

Укупно 61 година затвора за 16 оптужених професора због извршења 65 радњи кривичног дела

Јово
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Д. М. С.
Д. М. С.
2 година раније

(Ни)какав алиби за размишљање о увођењу санкција Русији. А од наших санкција Русија ће осетити мање него да мува падне медведа. Лично мислим да Путин неће ни коментарисати наше санкције које ће наши увести из страха. Русија и Путин данас имају озбиљан посао: спасавају себе и свет.од претећег фашизма, горег и опаснијег од оног који је спроводио Хитлер..Уосталом, свако нормалан зна да Крим Домбас и слично некад су били срце и душа Руса и Русије, а Косово и Метохија никад нису припадали Арнаутима, Шиптарима, Албанцима, зовимо како хоћемо ту вредну мањину у Србији који су белосветске силеџије, из својих интереса,… Учитај још »

Д. М. С.
Д. М. С.
2 година раније

П. С. А што се тиче ЕУ, никад нећемо бити тамо примљени. Нису они ни по чему наше друштво. И сутра ада неко наш потпише одрицање од Косова и Метохије, у ЕУ би примили “Косово”, а Србију не би..Ми можемо (понеко од нас) само мислити да би нас примили да потпишемо да КиМ није наш. Али, како то нико од нас не сме да потпише, јер би био проклет до деветог колена, то значи само једно, сто посто нас никада неће учланити у ЕУ. А ако то некоме од нас одговара, нека мисли и нека се нада пријему.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x