Штетна одлука државе Србије о поласку у школске клупе ђака основаца

Наставити са онлајн наставом док год траје епидемија короне

 

  • Ко је и на основу којих аргумената донео овакву штетну, неразумну, тачније сулуду одлуку? И поделио ђаке на две групе, једну до четвртог и другу групу од петог разреда?

 

  • Није ваљда да се вирулетност поклапа са нижим и вишим разредима?

 

  • Недовољно промишљена одлука да се основци позову у школске клупе може имати катастрофалне последице по ширење епидемије корона вирусом међу ђачком популацијом.

 Пише: Јово Вукелић

Зашто би угрожавала Србија здравље школске деце? Док траје оваква широка епидемија короне ђаци не треба да иду у школе, јер је заражавање становништва  протеклих летњих месеци масовно и доводи у опасност оболевање најмађе популације.

А тада су угрожени и родитељи и баке и деде и ето непотребног великог проблема за све породице у Србији, а и за здравствени систем, који је на измаку снага и исцрпљен.

Зашто је Министарство донело одлуку да деца до четвртог разреда иду у школу од септембра? А да деца од петог разреда не иду? Него тек повремено.

Нису маске за ђаке прваке, имаће стрес који ће памтити цео живот

Ко је и на основу којих аргумената донео овакву штетну, неразумну, тачније сулуду одлуку? И поделио младе на две групе, једну до четвртог и другу групу ђака од петог разреда?

Није ваљда да се вирулетност поклапа са нижим и вишим разредима?

У пролеће ове године кад  је епидемија била блажа деца школског узраста имала су онлајн наставу и то се показало добрим привременим решењем , јер зараза није ушла у школе и међу ђаке. Тако су сачувани ученици основних школа од заражавања, а и сви други из њиховог окружења.

И уместо да сада Министарство просвете и држава наставе да штите ђаке, поготово јер је епидемија знатно масовнија а тиме и снажнија, и наставе са онлајн наставом донета је недовољно промишљена одлука да се основци позову у школске клупе што може имати катастрофалне последице по ширење епидемије корона вирусом.

Зато се залажемо да се настави са онлајн наставом док год траје епидемија и избегне масовније заражавање.

Полазак у школу је увек била радост, али овакве примерене свечаности сада нису могуће. зато је боље одложити тај велики догађај

Били су раније ратови на многим просторима Европе и света и деца тада нису ишла у школе у много дужем периоду:  од пола године, годину и дуже и касније је све пропуштено у образовању ипак надокнађено. Наравно сада нису ратне прилике, али постоји реална опасност по здравље најмлађих и зато има још довољно времена да држава Србија промени своју штетну одлуку о поласку у школске клупе наших основаца. Да одложи долазак у школе, а отпочне настава.

На тај начин ће заштити и њих и њихове родитеље и баке и деде и избећи непотребне здравствене проблеме нације, ширење заразе и велике трошкове. Овај став деле и многи компетентни  лекари, педагози, социолози и психолози и  на време упозоравају на штетне последице.

Боље спречити него лечити!

5 1 vote
Article Rating

Related posts

НАТО денунцијанти – неки грађани Србије

Prenosimo

Рат обелоданио ужасну реалност  – постојање „тржишта за продају деце“ у Украјини

Prenosimo

Н Е С Т А Ј Е М О

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x