После издаје партије УРА пад Владе Црне Горе

Оцене Небојше Медојевића, лидера Савеза за Промјене о политичкој кризи у Црној Гори

  • Ако дође до издаје народне воље из августа 2020 – почеће протести, и демонстрације оних партија (Демократски фронт, Савез за промјене, СНП и других) које су добили изборе и поразили ДПС
  • Велики идеолошки и политички заокрет од стране представника УРЕ који су направили нову већину са пораженим ДПС-ом Мила Ђукановића
  • Уз подршку међународних сила доћи ће до формирања мањинске Владе, нјавероватније са Дританом Абазовићем, као новим премијером. а коју ће подржавати ДПС уз одређене услове
  • У ЦГ, нажалост, нарко-картел има велики утицај, на његовом челу стоје Мило Ђукановић и његов брат Александар, Ацо Ђукановић

Подгорица, 6-7. фебруар 2022.

Председник Покрета за промене Небојша Медојевић рекао је за ТВ Прва да је у Црној Гори хаотично стање након пада владе и да никоме није јасно шта се дешава.

Медојевић позива на протесте: Да ли ће се због кршења народне воље са избора 2020. грађани Црне Горе побунити

“Тешко је одговорити о хаотичном стању које се догодило после пада владе од стране издаје једног њеног конституента тј. преласка партије УРА,председник Дритан Абазовић,  иза које стоји медијски концерн Вијести из једне парламентарне већине у другу парламентарну већину”, рекао је Медојевић.

“У нормалним демократијма када Влада изгуби поверење организују се консултације лидера парламентарних странака и прави се договор о ванредним парламентарним изборима. Овде се десио велики идеолошки и политички заокрет од стране представника УРЕ”, рекао је Медојевић.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Дритан Абазовић, будући премијер Црне Горе, на недавном састанку у седишту НАТО у Бриселу
Дармановић: Дритан Абазовић ће бити нови премијер!

Функционер ДПС Срђан Дармановић је нагласио да ће  у састав нове владе сигурно ући мањинске странке, али не и Демократски фронт, а премијер ће бити Албанац Дритан Абазовић. Ствари би биле другачије да Црна Гора није чланица НАТО савеза”, закључио је Дармановић.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Kако је рекао то за њега није изненађење јер је био упознат са односима који владају на политичкој сцени Црне Горе.

Демократски фронт једини држи до демократских принципа

“Сада је изазван додатни институционални вакум. Сада је јако тешко позивати се само на уставне процедуре. Демократске процедуре говоре да је требало направити консултације и договорити се око избора, Устав предвиђа могућност да нових 41 посланик од 81 колико их има у црногорском парламенту, предложи новог мандатара председнику Црне Горе и да он предложи мандатара који би касније састављао Владу”, објаснио је Медојевић.

Трансформације (Карикатура Горан Шћекић)

Kако је објаснио то није могуће јер је очигледно постигнут споразум одређених партија још пре неколико месеци потписивањем “чувеног Меморандума” где се видело да ће у подршку међународних сила доћи до формирања мањинске Владе.

“Ако се формира мањинска Влада гласовима ДПС-а, то ће сигурно изазвати озбиљну детсабилизацију у ЦГ јер је дошло до прекрајања изборне воље грађана, до издаје, до политичког инжењеринга”, казао је.

:::::::::::::::::::::::::::::::
Ђукановић: Подржаћемо мањинску владу уз одређене уступке

Највећи интерес Црне Горе је да добије одговорну власт.ДПС ће пружити подршку мањинској влади уз одређене разумне политичке услове, каже Мило Ђукановић, председник Црне Горе и председник ДПС

:::::::::::::::::::::::::::::::

“Демократски фронт је једина доследна политичка организација и држи се демократских принципа, као што би се десило у свакој земљи Европе, ако буде дошло до овакве издаје, једино што нам стоји на располагању јесу организације протеста, демонстрације, и све оне легитимне методе бробе како у парламенту тако и на улици”, рекао је.

Браћа Ђукановић: Ацо и Мило повезују се са пословима нарко-картела у Црној Гори
“Нарко-картел настао у канцеларијама ДПС-а”

На питање о допису Европола у којем се наводи да Радоје Звицер планира атентат на председника Србије, рекао је да је нарко-картел Црне Горе настао у канцеларијама ДПС-а.

“Нарко-картел је настао у канцеларијама ДПС-а, ја га зовем државни нарко-картел. Сви ти челни људи су истовремено и агенти наших обавештајних служби и врло често учествују у специјалним операцијама других, великих међународних обавештајних служби – ‘црним операцијама’, које те службе прикривају и које приписују криминалним организацијама, увек постоји та веза. У ЦГ, нажалост, тај нарко-картел има велики утицај, на његовом челу стоје Мило Ђукановић и његов брат“, рекао је.

ЛИНК

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=02&dd=06&nav_category=167&nav_id=2100962

Дармановић „открио тајну“: Дритан Абазовић ће бити нови премијер!

………………………..

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Антонић: Неуспео покушај САД и НАТО да се Русија распадне

Prenosimo

Игор, брат Ане Брнабић претекао у отимању пара Бојана, брата др Дарије Kисић

Јово

Украјина је постала копље у срцу Русије

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x