Отворено писмо Зорана Дракулића премијерки Брнабић

Да ли ће Влада Србије промптно да реагује

И даље траје хаос на тржишту пелета у Србији

  • Бизнисмен Зоран Дракулић упутио је данас алармантно отворено писмо премијерки Ани Брнабић у којој скреће пажњу на погоршања на тржишту пелета у Србији чији су узрочник Србијашуме
  • Зашто Србијашуме обуставља испоруку дрвета фирми Био Енерџи поинт (Био Енергy Поинт), највећем произвођачу пелета у Србији, којој су иначе дужни већу количину дрвне грађе

Поштована председнице Владе,

Данас смо обавештени да су Србијашуме дале усмени налог да се нашој фирми, Био Енерџи поинт (Био Енергy Поинт), обустави испорука дрвета.

Упознати сте да смо највећи произвођач пелета и да ће то довести до даљег погоршања на већ поремећеном тржишту пелета. Докле ће се толерисати самовоља једног човека који је јавно предузеће и јавно добро ставио у лични интерес?

Дрва има, али га Србија шуме продају приватним накупцима уместо произвођачима пелета што ствара вештачке несташице и дуплира цену дрвета

МОЛИМ ДА ХИТНО РЕАГУЈЕТЕ !!!

Ако се ситуација одмах не реши, бићемо приморани да у потпуности обуставимо производњу и поднесемо тужбу за неиспоручено дрво прошле и ове године и сву штету која ће проистећи из непоштовања Уговора. Такође ћемо поднети и кривичну пријаву због препродаје дрвета по дуплој цени преко посредника!!! На чији терет ће штета бити плаћена?”, пита Дракулић.

Директор Србијашума Брауновић прави хаос на тржишту дрвета и изгледа да врши освету над појединим компанијама

Подсећамо, Дракулић је у неколико наврата у јавности иступао са питањима Влади Србије, понајвише везано за мораторијум на цене енергената, али и у вези са најављеним поскупљењем струје. Нова.рс се већ бавила упозорењима економиста у вези са високом ценом пелета и дрва за огрев.

Србијашуме ове године касне са испорукама дрвета произвођачима пелета у Србији и то је утицало на драстично повећање цена дрвета и пелета.

Линк

https://nova.rs/vesti/biznis/otvoreno-pismo-zorana-drakulica-premijerki-brnabic-o-haosu-na-trzistu-peleta/

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Са колонијама нема равноправог бизниса

Prenosimo

Преумљење Срба да су Руси зли и да им је Русија непријатељ

Јово

Српска издаја и усташки геноцид

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x