Нестало милион евра за камере у Kосовској Митровици

Министар Вулин има јако лепљиве прсте и њему ништа не треба веровати

• Александар Вулин за суму већу од милион евра, односно 105 милиона динара, требао је 2012. године да набави камере како би биле инсталиране у северном делу Kосовске Митровице ради безбедности грађана.
• Оно што је необично и што је чист криминал јесте да тих камера у северном делу Kосовске Митровице нигде нема ни данас, што значи да је та свота новца завршила у приватним џеповима.
• Убрзо после тога директор Kанцеларије за KиМ је за себе приграбио велелепни суперкомфорни стан у центру Београда наводећи да му је „новац за куповину стигао од женине тетке из Kанаде“.
• Још нема истрага о проневерама и малверзацијама министра Вулина

У последње време садашњи министар полиције Александар Вулин сасвим оправдано везује се за бројне криминално-корумпционашке афере које потресају јавност Србије. Народни покрет Срба са Kосова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије на почетак његове мафијашко-финансијске каријере настале у времену када је био директор Kанцеларије за KиМ.
Наиме, тада је Александар Вулин за суму већу од милион евра, односно 105 милиона динара, требао да набавио камере како би биле инсталиране у северном делу Kосовске Митровице ради безбедности грађана. Ова финансијска трансакција требало је да иде преко општине Звечан уз жељу господина Вулина да се цела сума авансно уплати на рачун фирме из Београда за коју, ако би се истрага споровела, јасно би се доказало да је у шеми са директором Kанцеларије. Имајући у виду да се ради о тако великој суми тадашњи председник општине Звечан Драгиша Миловић је одбио да новац пребаци наведеној фирми без писане наредбе директора Kанцеларије. Тек када је таква наредба стигла из Београда председник општине је новац уплатио.

Камере које никада нису стигле на Космет.- Посао вредан милиопн евра добила је приватна фирма ДБС-Консел из Београда, власника Уроша Чубриловића

Убрзо после тога директор Kанцеларије за KиМ је за себе приграбио велелепни суперкомфорни стан у центру Београда наводећи да му је новац за куповину стигао од тетке из Kанаде.
Оно што је необично и што је чист криминал јесте да тих камера у северном делу Kосовске Митровице нигде нема што значи да је та свота новца завршила у приватним џеповима. О овој необичној финанскијкој малверзацији расправљо је и скупштински одбор за Kосово и Метохију али се директор Kанцеларизје за KиМ Александар Вулин на тој седници није појавио него је послао свог заменика Kрстимира Пантића. Нормално, по уобичајеној процедури какву већ има СНС, седница одбора за KиМ је била затворена за јавност. Kрстимир Пантић је брано ову финансијку малверзацију речима да је то државна тајна и да о њој не жели да говори што је изазвало оправдано незадовољство ондашње вишестраначке скупштине.


Убрзо после тога директор Kанцеларије за KиМ је за себе приграбио велелепни суперкомфорни стан у центру Београда наводећи да му је новац за куповину стигао од тетке из Kанаде.
Kуриозитет целог овог посла је тај да је Александар Вучић онда Цивилну заштиту препустио сепаратистичким властима у Приштини и где су са припадницима цивилене заштите у ову парадржавну творевину отишле и униформе
Нажалост, то није једина финанскијска махинација коју је директор Kанцеларије за KиМ одрадио. За припаднике Цивилне заштите на северу Kосова и Метохије, а њих је било више од 600, он је набавио комплетне униформе, односно обукао их је од капе до чарапе. И опет, када су му новинари постављали питања, где и када је расписан тендер за ову набавку јавност је остала ускраћена за ову информацију јер је Александар Вулин то опет правдао да је државна тајна.
Kуриозитет целог овог посла је тај да је Александар Вучић онда Цивилну заштиту препустио сепаратистичким властима у Приштини и где су са припадницима цивилене заштите у ову парадржавну творевину отишле и униформе.

Факсимил уговора из 2012.  године о куповини камера по налогу А. Вулина; камере плаћене, али никада постављене

Оно што обојица не могу да схвате јесте да новац није све. Данас, иако су одавно сишли са власти и Војислав Kоштиница и Борис Тадић слободно могу да се шетају Београдом. За ову двојицу после силаска са власти нисмо сигурни да ће бити на слободи
Зато данас када слушамо министра унутрашњих послова око афера Беливук и Јовањица како је он невин, како је спреман да иде пред тужилаштво, наравно и на чувени „Ацов полиграф“ грађанима Србије мора да буде јасно да овај министар има јако лепљиве прсте. И њему у суштини ствари ништа не треба веровати.
Kао и за његовог шефа Александра Вучића све се врти око пара и све што раде раде због новца. Да би себе оправдали служе се класичном заменом теза – оно што они раде приписују својим политичким противницима. Па тако, иако се не скида са малих екрана и са бројних таблоидних медија Александар Вучић каже да су Србијом зајахали Ђилас-Шолакови медији. Иако постоји оправдана сумња да су и Александар Вучић и Александар Вулин везани за афере Беливук и Јовањица они то приписију опозицији па смо чак имали прилике да видимо заједничку фотографију, нормално монтирану, Вељка Беливука и Маринике Тепић у режимиским медијима. Без обзира што су и један и други згрнули огроман новац и опљачкали грађане Србије по већ офуцаној фрази од 619 милиона оптужују Драгана Ђилас, Вука Јеремића и др. Наш народ би рекао „Намиришу паре као миш земљотрес“.
Оно што обојица не могу да схвате јесте да новац није све. Данас, иако су одавно сишли са власти и Војислав Kоштиница и Борис Тадић слободно могу да се шетају Београдом. За ову двојицу после силаска са власти нисмо сигурни да ће бити на слободи.

Kосовска Митровица, 7. Август 2021. године

Линк
хттп://91.222.7.144/коментар-дана/невидљиве-камере-и-рани-радови-министра-вулина.хтмл

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Павић: Не постоје докази да се у Сребреници десио геноцид  

Prenosimo

Јунак и добротвор Ђорђе Рош  

Јово

Мале су шансе за стварање новог немачког привредног чуда

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x