Добродушан неки човек, тај Тони Блер

Поводом обележавања неславног јубилеја: две деценије од бомбардовања СРЈ

  • Србија и даље крвари 20 година од агресије НАТО, јер бомбардовање разним хемијским и радиоактивним отровима узима данак, велики је број оболелих и умрлих од разних врста рака, не само одраслих, већ и деце
  • Блер: “Рат против Срба није више само војни сукоб. То је битка између добра и зла, између цивилизације и варварства.”
  • О чему ли овај злочинац Блер може да саветује било ког председника, па и нашег?
  • Брнабићка тврди да Блер, огрезао у корупцији, познат као алав и незасит новцем – ради за владу Србије бесплатно. Ко у то да верује?!?
  • Као краљ Иби: Несмењиви Вучић због добробити замењује српски народ

  1. март 2019.

Пише: Мирјана Анђелковић Лукић*

Ова година је година неславног јубилеја,  20 година од агресије НАТО алијансе на СР Југославију. Србија и даље крвари јер бомбардовање разним хемијским отровима и уранијумом узима данак, велики је број оболелих и умрлих од разних врста рака, не само одраслих, већ и деце. У том злочиначком подухвату учествовале су све земље Европе. Наш први сусед, Хрватска, је свој дневник за време агресије завршавала речима „да жели  ведро небо и успешан лет авионима НАТО“.

Тих дана натопљеним ирационалном мржњом према Србима, европски и светски лидери су се такмичили ко ће више и даље да пљуне по српском народу. Међу њима је истакнуто место припало Тонију Блеру, бившем британском премијеру, главном подстрекачу и заговорнику агресије и копнене инвазије на нашу земљу.

Подстрекач и заговорник агресије на Србију – Вучићев саветник

До копнене агресије није дошло јер се видело са каквим би се противником агресор сусрео! Наши див-борци су се борили за сваки педаљ косовско-метохијске земље с којом данас, као својом, противно  Уставу Србије, занемарујући жртве наше младости која је у време агресије 1999. крварила за KиМ, без имало скрупула, тргује председник Вучић. Његов саветник је нико други него Тони Блер!

Вучићев шамар Србији: Вучић и Блер на састанку у влади Србије

Да је дошло до копнене инвазије, Србија би претрпела велике патње, био би велики број жртава, и огромна разарања. Будући да је њихова пробна копнена операција „Стрела“ (на Паштрику) разбијена и свесни да ће изгубити рат против Војске Југославије и српског народа, Kлинтон и НАТО су одустали од Блеровог и Kембеловог предлога. Блерове  изјаве из тих дана Срби не би требало никад да забораве, ако је то заборавио председник Вучић. У време агресије Блер је био премијер Велике Британије, а његове изјаве из тог црног периода су биле пуне цинизма и мржње:

Рат против Срба није више само војни сукоб. То је битка између добра и зла, између цивилизације и варварства.”

“Kао што је немачки народ прошао кроз фазу денацификације тако мора и српски народ да прође кроз фазу демократизације. Милошевићева Србија је данас исто што је била и Хитлерова Немачка.”   (4. мај 1999., за BBC news)

Блер се хвалио како је одиграо одлучну улогу у бомбардовању Србије. (1)

О Тонију Блеру је расправљао и британски парламент а њихов конгрес га је прогласио злочинцем, имајући у виду његов допринос у крававом рату против Ирака.

Да ли ће влада Србије подићи тужбу против свог саветника Блера за ратне злочине

Вучићу се није гадила помисао да се рукује са злочинцем –бившим британским премијером, одговорним у овом случају за агресију на Србију и убиство њених грађана, као и масакр 500 хиљада деце у Ираку! (2)

При једном сусрету са Тонијем Блером, Бертранд Расел му је окренуо леђа, кад је овај пришао да се поздрави с њим (у време рата у Вијетнаму, а по извору Бориса Алексића.)

Kасније је Бертранд Расел рекао “Гадила ми се и сама помисао да се рукујем са тим човеком!”

Али, Александар Вучић није  Бертранд Расел. За разлику од Расела, њему се дружење са Тонијем Блером не гади. Напротив, прија му и изабрао га је и примио за свог саветника!

О чему ли овај злочинац може да саветује било ког председника, па и нашег?

Можда како да обезбеди брже, боље, јаче одвајање Kосова и Метохије од матичне земље, Србије? Председник је тражио конкретну помоћ и савет од Блера при формирању кабинета. “Блер је познат по томе да је имао најбољи и најефикаснији кабинет док је био премијер”, па је његово искуство у смислу систематизације драгоцено, како рече председник Србије.

Поред ових персоналних предлога, Блер је саветовао Вучића да свакодневно издвоји време за размишљање и планирање, а не само за решавање дневних проблема. Поручио му је да се макар један дан недељно изолује и ради са неког другог места, а не из кабинета. (3)

Kакви драгоцени савети за нашег паметног председника!

АПСУРД: Алистер Кембел, шеф антисрпске пропаганде  у време агресије 1999, сада је медијски саветник владе Србије

Поред Тонија Блера међу саветницима Вучића и српске владе, помиње се и опскурна личност, Алистер Kембел, онај који је својевремено рекао да не жали чак ни због илегалне продаје органа српских заробљеника и злочина према цивилном становништву на KиМ, јер је вредело! Звали су га другим најмоћнијим човеком у Великој Британији, мада је током једне деценије, колико је Алистер Kембел био десна рука и прес-секретар премијера Тонија Блера, било оних који су сматрали да је његова реч најважнија. Знали су га, додуше, и по другим надимцима: ”краљ спиновања” или ”архитекта рата”. (4)

У Београду је  одржао предавање за све запослене у нашим министарствима која су задужена за комуникације с медијима у оквиру програма  за унапређење комуникације како интерне тако и екстерне.(5) Игнорисано је знање наших људи који су школовани за комуникологију, и одабран је Kембел, странац,  који се својевремено изјаснио као непријатељ наше државе. А познато је да су нам Британци били и остали непријатељи, како је историчар Живојиновић детаљно објаснио у својим књигама. Још један парадокс ове власти!

Брнабић: Блер је добар човек!

О Тонију Блеру је доста тога написано и речено, у Великој Британији је практично персона нон грата, али да је неко рекао за њега да је добар човек, то је збиља неочекивано. Тако га је описала управо председница владе Србије Ана Брнабић и притом је нагласила да је много од њега научила!  Чему ли је овај ратни хушкач и убица српских грађана могао да научи нашу председницу владе?

Брнабић: Блер ради бесплатно за владу Србије

Питали су новинари председницу ко плаћа то “саветовање” Тонија Блера, јер  је познато да су његове услуге изузетно скупе, одговор је био да се за услуге Института Тонија Блера који саветује владу (!) не издваја ни динар, он то све ради бесплатно из своје добродушности! Ко у то да верује!?! (6)  Дакле ,Тони Блер је, по речима премудре премијерке,  добродушан чикица који је српској деци за време 78 дана бомбардовања уместо бомбона бацао бомбе!

У којим још земљама Институт Тонија Блера, добродушног човека, ради бесплатно? И какве су му при том намере? Можда мисли да тиме може да окаје злочине и грегхове?

Kако напредује издаја око српске територије Kосова и Метохије, види се у ком смеру иде саветовање Тонија Блера и његових  службеника. Посебно Алистера Kембела.

Као краљ Иби: Несмењиви Вучић због добробити замењује српски народ

Председница владе не штеди речи хвале за услуге Блеровог институте и подршке коју пружа пре свега њеном кабинету! Само може да се предпостави у чему се састоји та подршка: како да се брже, боље, јаче, ослободимо 15 % своје територије на којој је 1999. године српска младост и њена војска пружила жесток отпор злочинцима  из УЧK потпомогнутим НАТО агресорима.

Халапљив и крвавих руку: Енглези су га, ипак, најбоље приказали, верније него Брнабић

Блер, по Вучићу,  не учествује (лично) у преговорима око велеиздаје која није забележена у српској ни даљој ни ближој прошлости. Он само саветује, а Он, председник Србије, то каже у интервјуу датом Телевизији Пинк, док је боравио у Мокви; “Он (Блер) не преговара ни о чему, ја преговорам, и то је одлука оба дела извршне власти – и Владе (Србије) и моја, да то прихватим као терет и обавезу. Моје име није ни Тони, нити било како, већ Александар”.  И још је рекао да током разговора са Приштином, искључиво “држи до поноса и народа”, а да би појединци “дали и више него што се од њих тражи” када је у питању Kосово! (7) На ког то појединца мисли председник? Можда на себе?

Kаква пожртвованост и колика посвећеност добробити свог народа!

Тако је и краљ Иби у истоименој представи волео свој народ, па је чак хтео да га замени због његове добробити. Али, Алфред  Жари, писац ове пародије из 19 века, написао је и наставке: ”Иби кукавица” и “Оковани Иби”. Имагинација писаца превазилази векове у својој актуелности, јер су људска природа и глупост безвремени.

……………….

*др Мирјана Анђелковић Лукић, дипломирани инжењер, технолог, доктор техничких наука, је судски вештак за војне експлозиве. До пензионисања радила је као виши научни сарадник Војно-техничког института у Београду и у Техничко-опитном центру.

………………..

(1) https://www.youtube.com/watch?v=7NclEfGJvP4“

(2) https://srbin.info/2015/02/24/ludilo-vucic-postavio-zlocinca-tonija/?lang=lat

(3)https://www.blic.rs/vesti/politika/koja-dva-saveta-je-toni-bler-dao-premijeru-vucicu/mn07csx

(4) http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:315932-Kembel-Sprecio-sam-srpsku-pobedu

(5) ) https://www.kurir.rs/vesti/politika/1675250/bivsi-blerov-savetnik-u-bg-alister-kembel-odrzao-predavanje-u-vladi-srbije

(6) https://dnevnizurnal.com/brnabic-toni-bler-pomaze-srbiji-besplatno-on-je-dobar-covek/

(7) https://www.espreso.rs/vesti/politika/297567/toni-bler-ne-pregovara-o-kosovu-vec-ja-vucic-odgovorio-na-napade-opozicije

::::::::::::::::::::::::::::::::

Опрема: Између сна и јаве

::::::::::::::::::::::::::::::.

http://www.koreni.rs/dobrodusan-neki-covek-taj-toni-bler/

0 0 votes
Article Rating

Related posts

“Политика” данас примењује цензуру, невиђену у својој историји, за предочавање правих разлога нестајања ћирилице у Србији

Gost autor

Руска држава је одлучила да очисти неонацистичке Аугијеве штале у Украјини

Prenosimo

ОЛИМПИЈСКО ЗЛАТО БИЛО УЗОР НОВИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x