Диктатор и на речима и на делима

ПОВОДОМ ИЗЈАВЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ ДА НЕЋЕ, „ДА НЕМА СИЛЕ“ ДА РАЗГОВАРА СА ОПОЗИЦИЈОМ

  • Да свака власт квари, а апсолутна – апсолутно, доказ је и ово што изјављује и чини председник Србије не желећи дијалог са вођама опозиције Драганом Ђиласом, Вуком Јеремићем и Бошком Обрадовићем
  • Вучић сам најбоље доказује своју бахатост, нетолеранцију, одсуство демократичности и ароганцију
  • Такву препотентност није испољавао ни Слободан Милошевић, који једино није хтео да разговара са америчким амбасадором Вореном Цимерманом.
  • Вучићу, на пример, на памет не пада да не разговара са Кајлом Скотом, који сваке недеље понавља да Србија треба да призна квази државу Косово и Метохију
  • Оваквом политиком Вучић увoди Србију у велику и дубоку политичку кризу и нестабилност
  • Узалуд je позивање на подршку народа, кад за челне људе из опозиције изјављује да су лопови и то без иједног доказа!

Пишу: Јово Вукелић и Славко Живанов

У интервјуу телевизији „Пинк“ (где толико често и дуго гостује такорећи свакодневно), 21. фебруара председник Србије је изјавио:

Нећу да разговарам са опозицијом. Мене то не занима. Нема силе која ће ме натерати да причам са лидерима опозиције Драганом Ђиласом, Вуком Јеремићем и Бошком Обрадовићем. Ја са њима нећу да се састанем. За народ и за грађане сам увек отворен. А за ове лопове не. А зашто нису у затвору, то је тешко питање…”(1)

Да свака власт квари, а апсолутна – апсолутно, доказ је и ово што изјављује и чини председник Србије не желећи дијалог са лидерима, вођама опозиције. Вучић сам најбоље доказује своју бахатост, нетолеранцију, одсуство демократичности и ароганцију. Такву препотентност није испољавао ни Слободан Милошевић, који једино није хтео да разговара са америчким амбасадором Вореном Цимерманом.

Вучић није председник свих грађана

Вучићу на памет не пада да не разговара са Кајлом Скотом, који сваке недеље понавља да Србија треба да призна квази државу Косово и Метохију. И тиме се директно меша у унутрашња питања Србије и прави најтеже дипломатске испаде, довољне да буде проглашен „персоном нон гарта“, но није тема Американац Скот.

Оваквом политиком Вучић уводи Србију у велику и дубоку политичку кризу и нестабилност. Узалуд је позивање на подршку народа, кад за челне људе опозиције изјављује да су лопови и то без иједног доказа! И поред тога трагично је да највиши представници власти на овакав најбахатији начин негирају правосудне институције, судски поступак, претпоставку невиности и сва друга основна људска права и слободе, као што то ради свакодневно и интезивно председник Србије.

Такође, то је тешка лична увреда за именоване Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића. Увреда је и за присталице опозиције, односно све људе којима је демократија на срцу и који су Вучићеви политички противници и против њега се борбе за слободу.

Он би требало да буде председник свих грађана. Но, он то није. Он неаргументовано и бестидно вређа људе и показује своју неспособност да заступа интересе грађана. Понаша се апсолутистички користећи државне ресурске и апаратуру силе у обрачуну са слободомислећим грађанима. То јесте с његове стране неодговорно, али и глупо.

Са опзицијом се мора разговарати и то су чинили у прошлости сви претходници, сви председници држава и влада у Србији (и  СРЈ), без  изузетка, без обзира шта су мислили о својим политичким ривалима.

Mораће да разговара, примораће га масовност народног протеста

На крају, да би председнику било јасно до краја шта је изјавио требало би да зна да без дијалога нема напретка у друштву, нема стабилности ни развоја политичких односа. Односно да без дијалога умиру и демократско друштво и демократска држава. Опстају само диктатуре, али за неко време, када бивају свргнуте.

Нападајући опозиционе вође ово што је изјавио изгледа исто као кад би неко рекао да његов брат Андреј Вучић краде, оптима, пљачка, да је лопов и највећи разбојник у Србији! Како се осећао Вучић лично после таквих изјава знамо јер нам је неколико пута саопштавао да је био ужаснут  тим увредама. Зашто онда то исто чини другима?

Но, пре ће бити да је Вучић веома бесан што опозиција јача и што је сваким даном све више људи који увиђају у какво је црнило завио Србију. И због тога, због беса што му се власт клима, даје осионе изјаве.

Али, мораће да разговара и мораће да одступи од намере да покори Србију. Примораће га на то масовност народног протеста. И што пре прихвати разговор цена по Србију и њене грађане, а и по Вучића, биће мања.

…………………………………

  1. https://srbin.info/2019/02/13/vucic-nema-sile-koja-ce-me-naterati-da-pricam-sa-liderima-opozicije/
0 0 votes
Article Rating

Related posts

Заблуде о заштити животне средине (и дозволи за рад коју очекује Рио Тинто)

Gost autor

Трновит пут Корице до великог спортског аса и рекордера

Јово

Запад не жели никакав ниво самосталности Београда у односима са Москвом

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x