Ђилас најављује преокрет после нових избора у Србији

Пашће Вучић уз минимум слободних избора и слободну РТВ Србије

  • Победићемо у Београду и целој Србији
  • Шта се код вас из СНС дешава да претите убиством, као посланик Бакарец што ради.
  • Очекујем да се омогући да РТС постане заиста Јавни сервис, који ће свима омогућити да кажу оно што мисле, а не да имамо РТС који неће да објави ни мој деманти када Вучић каже да сам украо 619 милиона
  • Влада не зна шта ради, сваки дан имате другачије одлуке и ставове, без обзира да ли су то корона, усвајање буџета или нешто друго. Поред тога, криминал буја на све стране.
  • Борко Стефановић је још пре годину дана говорио о богаћењу Славише Kокезе, Бошко Обрадовић је причао о дипломи Небојше Стефановића, а ту је и најхрабрија Мариника Тепић, која је открила бројне афере.
  • Не занимају сукоби у СНС, они решавају породичне проблеме, али је проблем што због тога испашта цела држава

Ја најављујем победу у Београду и целој Србији… Рекао сам пред прошле изборе да Влада не може да издржи пун мандат јер нема опозиције у Скупштини и тако је и било, па ћемо имати изборе пре времена. И сада стојим иза тога да ћемо доћи до минималних услова за изборе, не очекујем да ће они бити идеални. Очекујем да се омогући да РТС постане заиста Јавни сервис, али и да се спречи прикупљање сигурних гласова.

Ако се те две ствари испуне, Вучић нема никакве шансе да победи на изборима”, рекао је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас.

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас говорио је о претњама посланика СНС Небојше Бакареца, међустраначком дијалогу, борби за слободне изборе…

Опозиција се непрекидно на све начине, и на протестима бори за фер и равноправне изборне услове, август 2020. протест испред парламента (Фото В. Анђић)
Посланик Бакарец позвао на ликвидацију политичких противника  СНС

Да подсетимо, јуче је Небојша Бакарец позвао на ликвидацију политичких противника свог шефа, што је Ђиласа оставило у неверици, па се приликом овог гостовања писао “докле ово лудило иде”.

– Мислим да сте у најави емисије поставили најбоље питање: “Да ли сте ви нормални?” Људи, шта се код вас дешава да претите убиством. Све ово може да се опише као нека ненормалност и питам се само докле ће нас то довести – рекао је Ђилас.

Затим је говорећи о режиму Српске напредне странке, истакао да је дијалог једини начин да се превазиђе криза, али и да Србија добије слободне изборе.

Ми две године причамо да немамо политичког противника, већ криминални клан и да желимо да дођемо до слободних избора. Често ми говоре да се преоштар и да та оцена није тачна, али најновијији догађаји сведоче да сам за све то био у праву.

Посредовање људи из Европског парламента приликом преговора је названо као међустраначки дијалог и то нам је последња шанса да дођемо до слободних избора и пребродимо ову кризу. Ако се то не деси, прете нам расуло и исход који није добар. Свакако би то довело до изласка на улицу. Ако не постоје слободна воља грађана, ако имате притиске у јавним предузећима, ако људи не смеју да кажу шта мисле, онда ту нема слободних избора и ми у томе не желимо да учествујемо – рекао је Ђилас.

А када је реч о изборима, лидер Странке слободе и правде је најавио победу.

– Ја најављујем победу у Београду и целој Србији… Слично су ми говорили и када сам пред прошле изборе рекао да Вучићева Влада не може да издржи цео мандат, будући да нема опозиције. Тако је и било, па ћемо имати изборе пре времена. И сада стојим иза тога да ћемо доћи до минималних услова за изборе, не очекујем да ће они бити идеални. Очекујем да се омогући да РТС постане заиста Јавни сервис, који ће свима омогућити да кажу оно што мисле, а не да имамо РТС који неће да објави ни мој деманти када Вучић каже да сам украо 619 милиона, као и када изговори бројне друге ствари.

Неки људи зарађују стотине милиона, док милион грађана има плату мању од 40.000 динара

– Предложили смо модел који ће спречити сакупљање капиларних и сигурних гласова. Ако се те две ствари остваре, Вучић нема никакву шансу да победи на изборима! Вучићев режим је већ окруњен, људи могу да виде да Влада не зна шта ради, сваки дан имате другачије одлуке и ставове, без обзира да ли су то корона, усвајање буџета или нешто друго. Поред тога, криминал буја на све стране. Неки људи зарађују стотине милиона, док милион грађана има плату мању од 40.000. Убеђен сам да ће се изборни услови променити и да ћемо моћи да изађемо пред грађане, како би нас они чули.

Kако је навео Ђилас, оно о чему у овом тренутку опозиција размишља, јесте да се омогуће услови за фер изборе.

– Главна ствар је да се изборимо да добијемо изборе, а тек после ћемо да видимо на који ће начин опозиција да изађе на изборе, као и иза којих људи ће грађани моћи да стану. Ми лидери странака смо свесни да не треба да будемо у првом реду, спремни смо за то. Уосталом, Савез за Србију је у свом програму имао предлог да у првој Влади не буде чланова странака.

Kада је реч о критикама и питањима јавности шта опозиција ради да би срушила Вучића, Драган Ђилас је дао веома сликовит одговор.

Мариника Тепић, једна је од најхрабријих најпопуларнијих политичара у Србији (Фото: Милица Вучковић)

– Kада ме питању шта опозиција ради, кажем да не ради ништа. Ми пијемо капућино, али у паузи између тих капућина, опозиција ради много. Људи се баве Јовањицом, Борко Стефановић је још пре годину дана говорио о богаћењу Славише Kокезе, Бошко Обрадовић је причао о дипломи Небојше Стефановића, а ту је и најхрабрија Мариника Тепић, која је открила бројне афере. А у паузи између друге кафе, ми се бавимо Европом. Објаснили смо онима којима је стало до демократије какво је стварно стање у Србији. Некима су разбијане главе, неки су остали без посла, једна Наташа је у Лесковцу остала без посла на месту директора… – рекао је Ђилас, а онда и додао:

Ми смо на свих 11 позиција бољи од власти, нисмо Бајерн, али смо квалитетнији од њих

– Направили смо јасан план како може да буде другачије, од закона о пореклу имовине, како да порасту плате, шта урадити у пољопривреди, образовању, култури… Људи константно иду по Србији, Булатовић иде по њивама и прича са људима о пољопривреди, ми остали идемо по асфалту и нема места које нисмо обишли. Да ли смо сјајни – нисмо, да ли може боље – може. Али, када причамо фудбалском речником, ми смо на свих 11 позиција бољи од власти, нисмо Бајерн, али смо квалитетнији од њих.

Сукоба у опозицији, како је рекао лидер ССП, нема.

Небојша Стефановић, лидер СНС,  је оптужен да има фалш дипломе, предстоји провера

– Ми живимо у земљи у којој је једноумље, у којој све зависи од једног човека и сви смо се полако навикли на то. То је довело до тога да се говори у расколу опозиције ако један човек мисли другачије. Тога апсолутно нема. Има више групација које су се бавиле платформама, са једне стране су ССП, ДС, ПСГ, Не давимо Београд…, а са друге Двери, Народна странка, Скупштина слободне Србије. Радимо да направимо заједнички документ иза кога ћемо стати и врло смо близу тога.

Ђилас је истакао да ће најквалитетнији људи из опозиције преговарати са представницима режима.

– Верујем да је СНС дао најбоље што има за преговоре, кад се ми будемо одлучивали, водићемо се том логиком. Ово је страначки дијалог, нису конкретни преговори. Прво ће бити билатерални разговори са странкама које ће бити позване, онда ће бити пленум, када људи из ЕУ буду могли да дођу. Мислим да најбољи људи треба да представљају странке. Kада будемо долазили до стручних ствари, бићемо задовољни да место у преговорима препустимо експертима. Ми се бавимо месец и нешто дана тиме, уместо да причамо о томе како могу да буду лудачку потрошњу пара режима…. Или заиста мислите да Александар Вучић није знао како је Kокеза од фирме од 150.000 евра дошао до фирме са милионским приходима.

Ово није борба државе против криминала, већ обрачун криминалних кланова
Ђилас: Морамо да променимо систем и да кренемо да живимо као нормални људи

Ђилас је навео да себе не доживљава као лидера опозиције.

Ја сам у странци чији је члан Мариника Тепић, која је тренутно најпопуларнија у Србији. Ја се трудим да их све подржим, Маринику, Борка, Дејана Булатовића, Милу Поповић… Kад сам водсио град Београд, људи су радили 12 сати и ишли су за мном јер су веровали да нешто добро радим. Оно што је у целој причи важно јесте да се ту нађу политичари који ће сутра моћи да промене систем. Идеја није само да се смени СНС, већ да престанемо да се делимо као народ и да ова мржња стане. На нама је одговорност да то заувек завршимо и кренемо да живимо као нормални људи.

На наводе режимских медија да подржава Небојшу Стефановића, Ђилас се само насмејао…

– Ово није борба државе против криминала, већ обрачун криминалних кланова. Ми смо о свим тим људима причали, о Стефановићу, Дијани Хркаловић, Папићу, Kокези… Ево данас уредник Српског телеграфа каже да Стефановић мора да поднесе оставку и пита се како га није срамота. Показало се да је све тачно што смо причали, а показаће се и да је тачно све што смо говорили за Вучића.

Лидер Странке слободе и правде је на крају јасно истакао да га не занимају сукоби у СНС и да не жели да се “ваља у том блату”.

– Не интересује ме шта се дешава код њих, ни шта Вучић прича, пошто дневно изнесе по пет лажи. Немам ниједан разлог да полемишем са Бакарецом, са госпођом Божић и Пиљом, да се вређамо и ваљамо се у блату. Не интересује ме да полемишем о тим стварима.

Оно што знам, јесте да је Стефановић дуго водио београдски одбор СНС и да је сукоб настао када је Андреј Вучић желео да преузме одбор, али му то Стефановић није дозволио. Они решавају породичне проблеме, али је проблем што због тога испашта цела држава – закључио је Драган Ђилас.

ЛИНК

https://direktno.rs/politika/338129/dragan-djilas-sns-vucic.html?utm_medium=push&utm_source=pushpushgo&utm_campaign=CampaignName

:::::::::::::::::::::::::::::

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Макрон губи популарност у односу на Ле Пен

Prenosimo

Урсула фон дер Лајен може пасти због милијарди ЕУ плаћених Фајзеру

Prenosimo

Литије доносе светлију будућност Црне Горе

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x