Хитно легализовати проституцију у Србији

Детаљ из ноћних клубова са београдских сплавова

БЕОГРАД ПОСТАЈЕ СВЕ ПРИВЛАЧНИЈА ТУРИСТИЧКА СЕКС ДЕСТИНАЦИЈА

 

  • Легализовати продају сексуалних услуга да би најстарији занат на свету ушао у легалне токове, и ради спречавања ширења сиде и других обољења,без макроа, опасних заразних болести, уцена, превара, развоја криминала и продаје дрога
  • Најстарији занат на свету у престоничком Београду цвета, знатно је повећан обим овог посла
  • Зашто се Београд по многим анкетама налази међу најпожељнијим туристичким дестинацијама у Европи
  • Власт затвара очи пред овим проблемом, јер су хотели и хостели пуни, ресторани и ноћни клубови добро зарађују… Основни разлог зашто се питање све раширеније проституције не легализује јесте и што одређени центри моћи, поред ових финасијских, што у криминалу, што у полицији и тужилаштвима имају огромне зараде од ове делатности, јер добијају провизије, корумпирани су

Пише: Јово Вукелић

 

Посланица Скупштине Србије Марија Јањушевић, чланица Покрета српских „Двери“ сматра да се против проституције треба борити образовањем и запошљавањем. На питање да ли је за легализацију проституције и зашто, она, у интервјуу листу „Данас“ (8. јануара)  истиче:

 „Несрећним женама, које због различитих животних околности дођу у ситуацију да се на тај начин боре за живот треба помоћи не легализацијом, већ образовањем и запошљавањем, како би сачувале самопоштовање, достојанство и не би свој живот доводиле у опасност. Додуше, постоје и мушкарци који се баве овим послом, исто мислим и за њих.

Овакво решење које предлаже Јањушевић подразумевало би стварање и спровођење озбиљног стручног програма иза којег стоји држава и финансира га, а у реализацији би морали бити укључени стручњаци разних профила. У садашњим приликама не назире се воља и интерес власти и владе да се овакав значајан друштвени пројекат направи и реализује. Иако интерес друштва да се овај проблем реши на овакав здрав начин итекако постоји. И зато би требало тежити да се концепт који предлаже посланица Јањушевић оствари.

Посланица Марија Јањушевић тв риалитије оцењује као ширење неморала и порно програм штетан по младе

У овој друштвеној ситуацији у Србији реалније је да се прво легализује проституција као што је учинила и већина земаља Европе и ЕУ, да би најстарији занат на свету ушао у легалне токове, без макроа, опасних заразних болести, уцена, превара и криминала.  И овај Вучићев и ранији Тадићев режим „воли и волео је да истакне да се он угледа на западне стандарде и да жели да их достигне и премени.“

Ево властима добре прилике да то учине доношењем закона у Скупштини, поготово што све већи број страних туриста који посећује престонички Београд долази овде великим делом ради секс туризма. Тако да је Београд постао једна од привлачнијих секс дестинација у Европи.

Београд атрактивна секс дестинација у Европи

Да ли је и Београд туристичка секс дестинација и место блуда и оргија? Да ли је Београд  све више „град греха“, град секс туризма како то подаци и истраживања потврђују.

Главни град Србије нема посебне квартове, или улицу црвених фењера, као Амстердам или Хамбург, али има стотине ноћних сплавова, плутајућих ноћних клубова и барова где илегална проституција и те како цвета, нарочито од услуга продавачица љубави  страним туристима.  И то нарочито за  новогодишње празнике, Божић и српску нову годину. У ове две-три недеље десетине хиљада страних туриста стигну у Београд, а већина због „ексклузивног ноћног провода“.

„Новогодишње празнике је дочекало у Београду више од 40.000 страних туриста“ (подаци Туристичке организације Београда) а тек је одржана прослава Православне српске нове године, која је посебно атрактиван, егзотичан доживљај за странце па хрле у Србију, јер их чека еротски провод.

Обичног грађанина често изненаде домаће и међународне туристичке анкете  у којима се Београд налази међу најбољим и најпожељнијим туристичким дестинацијама у Европи.  И тим подацима  као и све већом посетом туриста из иностранства се увелико хвале градски челници и туристички посленици, представници Туристичког савеза Београда и Србије.

Најстарији занат на свету регистрован је још у античким временима

Београд ће ће и ове 2019. после ових Новогодишњих и Божићних празника и прославе православне српске нове године бити пун девиза, али не само од дознака наших гасарбајтера, већ једним добрим делом и од зараде остварене од секс туризма. Српске кол-герле, које код нас носе низ имена: старлете,  спонзоруше, клаберке, хостесе, једном речју „девојке за провод“, или „пословна пратња“ са београдских сплавова згрнуће пуне шаке девиза од страних клијената из Европе и белог света који су овде дошли да се проведу за празнике. Али и њихови макрои „заштитници“, хотели, власници апартмана за еротске проводе за једну или више ноћи, па тако у низу све до оних који би требало да се против тога боре, хапсе и кажњавају, а подмићени су да окрећу поглед устрану.

Велики избор младих и лепих жена

Зато је недавно главни град Србије по оценама међународних туристичких блогера на сајту Тревел леминг  убедљиво освојио прво место по популарности као једна од најпожељнијих необичних туристичких места.  Жири од 12 светских експерата у туризму  гласао је за Београд и ево одговора и објашњења које интересује већину читалаца  зашто су тако гласали:

„ У Београду можете да искусите ритам ноћног живота на плутајућим ноћним клубовима… То пишу Вечерње новости (субота, 29. децембар) и наводе оцену туристичких стручњака  „да Турци, Грци, Немци, Арапи из Азије, Хрвати, Словенци, хрле у престоницу Србије, у којој постоји велики избор младих и лепих жена свих профила, спремних за провод уз разумне (јефтине) новчане надокнаде“.

Значи, најстарији занат на свету у престоничком Београду цвета!

Према речима председника Туристичке организације Београда Миодрага Поповића “Београд је град који живи и од туризма. Приход који остваримо је важан за овај град.  Већ у октобру 2018. престигли смо 2017. годину која је такође била рекордна што се тиче прихода у туризму“.

Ово је још један доказ да би ови приходи били значајно већи кад би и проституција, тј. секс-туризам био легализован. Онда би овај посао био бизнис као и сваки други, како је то регулисано прописима и законима у другим богатијим и развијенијим држава. Проституција је легализована у 49 држава света, док је у 12 декриминализовна. Ево карте Европе са статусом проституције у њима:

Мапа земаља у Европи и статус проституције у њима

Зелено- легална и регулисана проституција (Немачка, Холадија, Швајцарска, Аустрија, Грчка, Турска,  Бугарска, Мађарска и Летонија). Плаво – легална ( В. Британија, Ирска, Белгија, Данска, Финска, Естонији, Пољска, Чешка, Словачка, Италија, Француска, Словенија,Шпанија, Кипар, Португалија и Бугарска). Црвено-  нелегална (Хрватска, Србија, БиХ, Македонија, Црна Гора, Албанија,Румунија, Молдавија, Литванија, Украјина, Белорусија, Русија, Јерменија, Грузија) . Розе су земље (Шведска, Норвешка и Исланд)  где се проституција толерише,и проституке су дозвољене, а клијенти се кривично гоне

Секс туризам потискује остале врсте туристичких путовања

Треба истаћи да је до скора спортски туризам било зимски, на чувеним спортским центрима у планинама Канаде и САД у, у Солт Лејк Ситију на култним скијалиштима Европе у Кортини д’ Ампецо, Греноблу,  Мадони ди Кампиљо или Сент Морицу, или летовања и сурфовања  на чувеним ветровитим плажама на Хавајима, Златној обали Аустралије, Канарским острвима, Балију, Јужној Африци… или дестинације за подводни роболов, и разгледање подводне флоре и фауне у Хургади у Египту, или Бахамским острвима и коралним гребенима  Малдива…све те атрактивне туристичке дестинације  у којима деценијама одраније хрле елитни и богати туристи и које доносе стотине милиона долара профита су последњих година – у другом плану у односу на праву инвазију туриста у нове познате светске центре секс туризма, где је секс и добар провод главни мотив путовања.

Слично као у Београду: ноћни клуб секс хотела у Келну

Многи људи дестинацију за одмор бирају на основу личних афинитета. Неки највише воле музеје и историјске споменике, други су за авантуру у природи, трећи су у стању по цео дан да проведу на плажи, четвртима је само шопинг на памети…

Kрстарење луксузним бродовима, сафари у Африци или лов у Азији, су такође све мање интересантни…Културне знаменитости, богати музеји, древне цркве, старе тврђаве и раскошни замкови, знаменита археолошка налазишта  из Античког света, ботаничке баште, акваријуми, чувене подземне пећине нису више главни разлози за туристичка путовања великог броја туриста.

.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.

Најстарији занат – магнет за туристе

Земље које су легализовале најстарији занат на свету имају вишеструку корист од овог потеза, а један од њих је и пораст броја туриста јер, испоставило се, секс је прави магнет за знатижељне авантуристе. Процењује се да се од секс-туризма доноси од два до чак 14 одсто бруто домаћег производа у земљама као што су Тајланд, Kенија, Kостарика и Филипини. У питању су милијарде евра. На прелепом острву у Доминиканској Републици (код Кубе) развијен је подједнако и женски и мушки секс туризам, па држава зарађује милијарде евра од овог посла и буквално живи од овог „бизниса“.

.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.

Дефиниција секс-туристе по речима великих туристичких тур-оператора и специјалних агенција је: одрасла мушка или женска особа која путује с циљем остварења легалног секса на који пристају обе стране, најчешће у замену за новац или поклоне. Секс-туристи су мушкарци, али све више траже провод и жене: интимни однос између средовечних дама и црнопутих младића с плаже не сматра се више неком врстом безазлене забаве. Женски секс туризам је све развијенија и масовнија грана у којој се зарађује велики новац (посебно у Тунису, Доминиканској Републици, Јамајци, Kенији, Јордану…) На пример хит су  плаже Кеније, које су по речима клијенткиња “пуне великих дечака који воле старије девојке!?“

Још 2012. на филмском фестивалу у Kану приказан је филм У рају: Љубав немачког режисера Улриха Сеидла и обрађује тему женског секс туризма који је све популарнији међу богатим средовечним Европљанкама које одлазе у Африку да се проведу са младим африканцима (Тунис, Египат, Кенија, Мароко..). Филм је узбуркао страсти, узбудио пуританце, али му нико није могао пребацити да није аутентичан, јер је описивао праксу у савременом свету.

Пре шест година та тема је начета и од тада се о њој пише, говори, слика, јер се она све више догађа, постаје све масовнија појава. Људи путују не да би упознали нова места већ да би доживели нова сексуална искуства и узбуђења, која не могу доживети у средини из које долазе…

Све чешћа слика у трагању за сексом и проводом: бела жена у рукама тамнопутог младића

Путује се свуда по свету, бирају се места за  удобан секс туризам, путује се ка свим дестинацијама од Лас Вегаса у САД и Доминиканске Републике, до Бразила, Јамајке, Kариба, острва Бали и  Јапана (Токио, кварт Kабукичо) Филипина и  посебно Тајланда (од 27 милиона секс туриста који годишње посете Тајланд, 70 одсто представљају мушкарци). Kоје су размере тог секс туризма најбоље говори податак да  Тајланђани имају око 2 милиона радно ангажованих у овом послу, значи више запослених у секс индустрији него Србија радно активних!  Само Тајланд званично заради 4,3 милијарде долара годишње од сексуалних услуга.

Да је секс туризам попримио масовност потвђује и апел Римског Папе још из 2012. Тада је Папа Бенедикт затражио „од међународне заједнице да уложи више напора у борби против “секс-туризма”. Туризам може да буде изговор за сексуалну експлоатацију или трговину органима, као и експлоатацију мањина. Ово су зла са којим морамо хитно да се обрачунамо пошто ‘газе’ права милиона мушкараца и жена, посебно сиромашних, мањинских заједница и хендикепираних“,  упозорио је тада поглавар римокатоличке цркве. Но, апел је остао без значајнијег одјека, јер ова грана туризма доноси велики профит. Милијарде долара.

У Европи центри секс туризма су три стара позната кварта: Де Вален-  познатији као кварт Црвених фењера у  Амстердаму, стари кварт Сохо у Лондону, сада центар геј туризма, кварт Пигал са еротским кабареом „Мулен Руж“ у Паризу, а острво Миконос у Грчкој је одавно познат као велики центар елитног геј туризма.

Здравље је пресудан аргумент за легализацију

И Цирих у Швајцарској (гаражни систем) и Праг у Чешкој имају квартове са проституткама… Ту је и познати кварт проституције Репербан у Хамбургу, или хотелски комплекс у Келну у Немачкој. Поред Украјине, Чешке, Бугарска и Хрватска се такође налазе на карти центара секс туризма са богатом понудом у летњим месецима на крстарењу јахтама…По изјавама туристичких посленика Србија је већ достигла или престигла многе поменуте земље у региону.

Србија постаје рај за секс туристе и главно је одредиште, тренутно веће и од Украјине и Чешке. Србија постаје Kамбоџа – јефтино и повољно одредиште углавном за Арапе и Турке, али има и секс-туриста из Западне Европе и Америке.

Високе тарифе проститутки за посебне захтеве клијената у елитној проституцији

У Србији тренутно функционише неколико ланаца организоване проституције за такозване ВИП клијенте. Њима се подводе певачице, глумице, водитељке, а цене су од 1.000 до 5.000 евра за ноћ. За исте или мало веће паре могу се, по изјавама датим медијима од макроа или самих проститутки, добити третмани са три врхунске лепотице у неком од луксузних станова по Србији. Власници агенција специјализованих за пружање услуга хостеса постоје и раде као и друге фирме. Делатност се углавном скрива иза паравана салона за масажу.

Извесни Френки, који има контакте углавном са са богатим руским бизнисменима, прича да није никакав проблем у Београду обезбедити врло лепе, младе девојке за провод странцима.  Он се тим послом, бави повремено када клијенти из Русије желе добар провод у Београду или у неком од атрактивних туристичких центара у Србији, као што су Златибор, Копаоник, Грушка Гора… Он истиче: „ Имам  годинама добру сарадњу са десетак атрактивних девојака чија се тарифа зна и које су здраве, под контолом лекара. Оне су обавештене од мене о томе ко су клијенти, колико имају година и шта желе. Исто тако обавштени су и клијенти о главним особинама девојака и тада се одређује конкретна цена и време заједничког провода, тачније времена у којем ће бити заједно. Некад је то једна ноћ, а некад и цела седмица, До сада су обе стране увек биле задовољне, никад није било проблема“, закључује Френки.

Бојана Секулић Станковић, оперативац Одељења за јавни ред и мир у Министарству унутрашњих послова, констатује да су посредници између проститутке и клијента су младићи или жене који се крећу у круговима имућних људи, који поседују фотографије девојака са којима сарађују, те када га неко пита познају ли неке девојке – он их препоручи и повеже. „За високу елитну проституцију пресудна су познанства. Међу њима има и студенткиња слабијег имовног стања. Kонкуренција и борба за сваког страног клијента је велика, нарочито за богатије клијенте. Искусније и познатије даме које продају своје тело имају обично своје макрое, посреднике који им обезбеђују богате клијенте, али и удобне станове или хотелске апартмане за провод са странцима“.

Секс туризам у Србији највише практикују туристи из Немачке, Грчке, Турске, Арапских земаља, али и Аустрије, Словеније, Русије, па чак и из суседне Хрватске… И поред тога што се о овој теми не прича у Србији, јавна је тајна да све већи број гостију из западне Европе долази и у Београд због сексуалних услуга. На европским интернет-форумима Српкиње се описују као веома лепе девојке и наводи се да њихове услуге коштају од 50 до неколико стотина евра. Са девојкама странци ступају у контакт преко посредника,  или директно у ноћним клубовима и на сплавовима.

Макрои покушавају свуда да потплаћују полицију, судије, тужиоце

Власт затвара очи пред овим проблемом, јер су хотели и хостели пуни, ресторани и ноћни клубови добро зарађују и не жели ништа да ремети. Тачније речено, држава се не бави проституцијом,  јер не ради скоро ништа како би је зауставила. А неће да је легализује и тако реши овај велики проблем.

Основни разлог зашто се питање све раширеније проституције не легализује јесте и што одређени центри моћи, поред ових финасијских, што у криминалу, што у полицији и тужилаштвима имају огромне зараде од ове делатности, јер добијају провизије, корумпирани су. Ексклузивитет те енормне зараде највећи је противник легализације овог великог друштвеног зла у Србији.

Како то помиње и посланица Марија Јањушевић развоју проституције помаже и подстиче је и серија непрекидних тв-ријалити програма. Тај шунд и кич програм шири неморал и пријазује најгоре облике сексуалних понашања и простаклука што погубно делује на морал и етику грађана, посебно младих. У тим програмима учествују истакнуте проститутке које безобзирно и неукусно рекламирају секс за новац, а у овим тв-шунд емисијама се зову старлете, клаберке, или певачице, моделсице…

ФЛАФЕРКЕ: у ноћним клубовима и на сплавовима постоје девојке које су задужене да анимирају, мотивишу госте да што више троше и пију, зову их флаферке

Секс се страним туристима жељним „ноћног провода“ у Београду нуди се и преко друштвених мрежа, секс преко интернета се уговара лакше и све је популарнији.  Ескорт даме, анимир даме, уствари продавачице “љубави” за новац нуде и сигурне апартмане где гост може да одседне па је таква секси услуга комплетна и наравно више кошта.  А елитна проституција подразумева пружање разноврсних услуга и испуњавање различитих еротских жеља клијената, а тада цена није проблем.

Бојана Секулић Станковић, оперативац Одељења за јавни ред и мир у Министарству унутрашњих послова објашњава да елитне проститутке „раде у сменама по становима где им макрои доводе клијенте, Они проналазе клијенте у клубовима, ресторанима, хотелима, састанцима.. а обезбеђење чува стан. Нема баш типичног профила проститутке која ради за велике новчане суме. То су студенткиње, домаћице, запослене, незапослене. Има и млађих и старијих. Људи обично када помисле на такву врсту проститутки замисле неку младу, сређену, ботоксирану жену, односно девојку која себи може приуштити скупе третмане, са силиконима у грудима, уснама, задњици. Има таквих, али оне су заправо у мањини – истиче она.

Према њеним речима најскупља проститутка била је девојка која је за дан- два зарадила од једног клијента чак 8.000 евра.

Око четири стотине српских продавачица љубави истиче своје атрибуте и цену и на интернету

Инспектори често од запослених у хотелима „Хајат”, „Kраун плаза“, „Метропол“, „Москва“, „Лукс“, “Фалкенштајнер”,  “Холидеј ин” и других београдских хотела траже списак девојака које долазе у посету гостима.

Да би то избегли иде се све чешће у станове-апартмане… Има много познатих особа, које не желе да се зна да се баве најстаријим занатом.

Драгана Старчевић из Одељења за јавни ред и мир београдске полиције, износи сазнања о начину рада једног макроа: „Пошто познаје многе менаџере сплавова и клубова, они су га звали и тражили да им пошаље девојке, а оне би пружале сексуалне услуге углавном у хотелу или у неком стану. Сат времена класичног и оралног секса коштао је 150 евра. Девојкама је давао 100 евра, а за себе је задржавао 50. Девојке су приликом излазака пиле алкохол, а неке од њих су конзумирале и кокаин“.

Проблем је, као што се види, у овако нерегулисаној проституцији дистрибуција и продаја дрога младим девојкама што је један од најопаснијих облика криминалних послова.

.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.

Ценовник у Београду

  • 150-200 евра наплаћују сат времена проститутке које раде по угледнијим хотелима, у апартманима, или сплавовима и ресторанима
  • 500 и више евра наплаћују секс од сат до неколико сати поједине старлете из категорије џет-сета

 *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.

Посредници у послу-макрои узимају  проституткама од зараде трећину, а некад и половину новца

Српске безбедоносне службе откривају да Српкиње завршавају као проститутке у богатим арапским земљама, где муштерије траже девојке под слоганом “што млађе, то боље“. У улози макроа су најпознатија лица домаће естраде, а све под маском лажних избора за мис и манекенских послова.

Да поновимо на крају да је крајње време да Србија каже „да“ најстаријем занату на свету и легализује га, призна га,  пре свега због здравља,  контроле заразних болести и сугурности особа које пружају сексуалне услуге за новац, а и због њихове безбедности и отклањања криминалних радњи.  Доношењем закона у парламенту о легализацији проституције држава би убирала порез од најстаријег заната на свету и тиме би Србија испунила још један од европских стандарда којем толико нестрпљиво и исто тако дуго теже еврофанатици и еврофили и спречила сиве и црне токове новца…

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Сведе ли Србија број службених аутомобила на ниво Шведске – имаће новца да заустави егзодус

Јово

Србија између ЕУ, евро(атланске) интеграције и Русије

Славко

Погубне последице деловања отуђене и корумпиране политичке “елите”

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Д. З.
Д. З.
5 месеца раније

Од хиљаду разлога за легализовање проституције 999 разлога је убедљиво за. Против је само један — плаћање за секс. Али, све се у животу плаћа, па ни проституција не може да буде изузетак. Најважније је што је легализована проституција неупоредиво здравија и сигурнија у сваком погледу. А пошто проституција постоји откад је света, онда би свако морао схватити зашто је боља и кориснија у сваком погледу законски легализована од “дивље проституције”.
Одличан је овај овде текст о томе.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x