У току је најболнија фаза умирања од НАТО бомби у Србији

ГРАЂАНИ  СВЕДОЦИ ЈЕДИНСТВЕНЕ АНОМАЛИЈЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ

  • Зашто Србија не тужи земље агресоре због најтежих ратних злочина, јер су употребљавали забрањени осиромашени уранијум и нехумана средства у агресији и бомбардовању наше земље 1999. године? Зашто ово питање не ставља на дневни ред премијерка, сама Влада, министри и наравно председник државе, што им је превасходна обавеза, јер су угрожени витални интереси грађана Србије? Шта чекају представници режима? Одобрење НАТО пакта?!
  • Влада је минирала и блокирала сопствену одлуку о формирању Комисије за испитивање последица бомбардовања из јуна 2018. године. Тако је све пропало, власт је преварила грађане и од истраживања последица бомбардовања осиромашеним уранијумом нема ништа…
  • НАТО, јасно је, управља српском владом и председником. Није председнику Србије Тони Блер случајно саветник и то годинама!

Пише: Јово Вукелић

Постоје три фазе убијања, умирања, смрти од НАТО бомби са осиромашеним уранијумом.

Прва је тренутна, од погодака, атриљериских зрна и ракета, од експлозија пројектила. И смрт је била брза, ефикасна, долазила је брзо, у трену. НАТО је тада убио више од 3.000 цивила, међу којима и велики број деце.

Друга фаза убијања, умирања људи, деце, жена, стараца, наравно и војника, и целокупног живог света (и биљног и животињског) настаје после детонација пројектила, бомби и ракета и и траје месецима, годинама, деценијама, вековима… Од зрачења уранијума добијају се најтежи облици карцинома, што се ових година масовно дешава народу на подручју Србије.  Умиру у највећим мукама од разних деформитета и млади и стари и сиромашни и богати… Таквих грађана је сваке године на хиљаде. Рађају се деца са аномалијама какве нису досад забележене. О томе драматично сведоче наши најеминентнији лекари, професори.

Осиромашеним уранијумом гађана су насељена подручја, водизворишта, а не само војни циљеви
Скандалозно понашање српског режима

Трећа фаза убијања, умирања и тешке смрти од НАТО бомби управо траје међу грађанима Србије, укључујући и  Косово и Метохију тако што држава Србија прикрива, умањује, крије, склања под тепих  страшне, ужасне последице по здравље грађана од бомбардовања НАТО злочинаца и осиромашеним уранијумом, али и многим другим отровним и штетним метеријама. Та врста убијања, умирања је најболнија, најтежа за грађане, јер им убија и душу, последњу наду да ће дочакати правду за геноцидне поступке агресора – НАТО држава. Ова фаза је посебно поражавајућа за  све људе који су ова бомбардовања преживели, јер је свако на свој начин, понео са собом до краја живота трауматичне, тешке и различите врсте последица. Ова фаза и даље траје и не види јој се крај.

Да ли овај скандал држава Србија чини самовољно и својевољно према грађанима, јер је неодговорна и несвесна огромне штете коју наноси својим грађанима, или је на то притисцима условљава  НАТО и државе које су нас зликовачки бомбардовале  јесте важно питање – али то није тема којом се бавимо.

Тема је зашто Србија не тужи земље агресоре због најтежих ратних злочина, јер су употребљавали забрањена и нехумана средства у агресији и бомбардовању наше земље. Зашто ово питање не ставља на дневни ред премијерка, сама Влада, министри и наравно председник државе, што им је превасходна обавеза, јер су угрожени витални интереси грађана Србије. Шта чекају представници режима? Одобрење НАТО пакта?!

Антинатовско расположње континуирано је велико међу грађанима Србије

Исто тако, необјашњиво је зашто Србија  не тражи од држава агресора пред међународним судовима материјалну надконаду и одштету за огромне, скоро немерљиве штете нанете животима људи, њиховом здрављу, уништавању имовине, девастацији природних ресурса свих врста, тровању земље, воде и ваздуха, и свог биљног и животињског света. Држава Србија сама не може да предузме све мере заштите и помоћи онима који су угрожени, оштећени, јер за то нема довољно средстава.Тим више треба свим дозвољеним средствима да од агресора НАТО и земаља чланица алијансе и починиоца злочина тражи адекватну оштету и задовољење правде. Злочинци морају да одговарају и да сносе трошкове санације и поправљања стања које су злочиначким делима упропастили!

Србија зато мора да тужи НАТО!

Влада минирала сопствену одлуку о формирању Комисије

Ово скандалозно понашање институција српског режима иде чак дотле да саботира рад оформљене Комисије за испитивање свих зала НАТО агресије. То је брутално кршење основних права грађана Србије и за то би најодговорнији представници нашег режима морали да сносе сваку врсту одговорности. Влада је минирала и блокирала сопствену одлуку о формирању Комисије за испитивање последица бомбардовања из јуна 2018. године.  Комисија је формирана само на папиру, никад није основана и није почела да функционише. О томе смо писали 1. априла прошле, 2019. године под насловом „Велика и озбиљна обмана грађана Србије(1) .

МРТВО СЛОВО НА ПАПИРУ: Организациона шема Међуресорног координационог тела

Од тада су десетине компетентних стручњака ове земље обманути, онемогућен им је научни рад и истраживање, а с њима су истовремено преварени и грађани који су очекивали стручне анализе и на основу њих научне доказе о злочинима НАТО алијансе над Србима и другим народима у Србији.

А валидних доказа има и сада у изобиљу, прикупљених и овде и у иностранству о погубним последицама бомбардовања осиромашеним уранијумом. Но држава Србија у томе неће да помогне, тако се понаша. Она, бар до сада, не жели да се утврди истина и да НАТО злочинци одговарају. Она чак омета објављивање података о НАТО злочинима!

А истовремено,  људи  широм Србије све масовније умиру од последица зрачења осиромашеним уранијумом. Број оболелих грађана је вишеструко увећан показују подаци свих релевантних здравствених институција  и стручњака у Србији. Подаци су за узбуну сваке врсте. Појави се у ово време и понеки домаћи „стручњак“ плаћен из иностранства, или представник неке НВО да тврди како осиромашени уранијум није штетан по здравље људи!? И они, што је занимљиво, у многим српским медијима добијају простор да обмањују грађане. Добијају више простора од оних стручњака који доказују да су последице радиоактивног зрачења погубне за све живо што постоји у Србији и на свету.

Да  није тачно то што покушавају да потуре плаћени квази стручњаци НАТО довољно је само навести да је НАТО алијанса одмах по окачању агресије 1999. и по  уласку на територију Србије на Космету хитно поделила своју брошуру свим војницима у којима стриктно траже „да никако не прилазе ни на пола километра близу објеката који су погођени пројектилима са осиромашеним уранијумом“.  Нема јачег доказа од овог у којем сам НАТО тврди да је осиромашени уранијум штетан, опасан по здравље, јер је штетност неспорна и за НАТО, на шта у својим приручницима алармантно указују, а на жалост, евидентна је и на хиљадама наших грађана оболелих од најтежих облика карцинома.

Подсећамо, ускоро ће две године од објаве владе Србије о формирању те Комисије, а у априлу ће нови редовни парламентарни избори, па је већ сада јасно да од рада тог тела неће бити ништа још најмање 5-6 месеци. Именовано је пре две године чак 45 људи у та стручна тела владе Србије, а свечана изјава сва четири министра (одлуку о формирању Комисије потписали су А. Вулин, Г. Триван, З. Лончар и Шарчевић)  гласила је тада:

«Ово је израз чврсте намере Србије да се испитају последице бомбардовања НАТО 1999. године».

Поставља се питање ко је дао налог да све стоји две године, да се ништа не ради у овим Комисијама и ко је зауставио сва истраживања?

Да ли је такав налог дао Тони Блер, саветник владе Србије?

Или је то наредила председница владе Ана Брнабић, или неко други изнад  ње.

Једини ко може стварно (не формално) да тако нешто нареди, је председник Србије, пошто он о свему одлучује у Србији, или неко од челника НАТО пакта, којима је то итекако значајан интерес!

Да се не би случајно узбудили зли духови из НАТО пакта!

Да закључимо: према садашњем стању ствари можда ће нека друга влада једног дана покренути озбиљна и темељна истраживања о НАТО злочину бомбардовања Србије и почети решавање овог питања и тужбе против 19 земаља-агресора из НАТО.

Од ове Владе Србије то је заиста нереално очекивати, она то не жели да уради. Народ би рекао „Пиши пропало! Власт је и у овој прилици преварила грађане и од истраживања последица бомбардовања осиромашеним уранијумом нема ништа…

Нато је имао геноцидну намеру

Др Даница Грујичић, потпредседница Међуресорне координационе комисије за ресор здравља (иначе директор Института за онкологију) пре неколико дана истиче: „Превише времена је прошло да би веровала да је реч о случајном пропусту и незнању. Не знам ко кочи рад Међуресорног координационог тела.

Међутим, јавно објављивање резултата истраживања овог тела било је још један камен спотицања, јер је влада тражила да многе ствари остану у тајности.  А сви ми стручњаци смо били против тајности. Која је сврха да урадимо испитивања која ће можда неко под притиском НАТО-а да прогласи као тајну и да никад не можемо да их користимо. Циљ је да упознамо свет са свим последицама НАТО агресије, кроз научне конференције, анализе, докторате… (2)

Даница Грујичић: Велики борац, али није успела да се избори са опструкцијом државе

Она још истиче:  „За мене је НАТО злочиначка организација, а Блер и Клинтон су убице. После бомбардовања нагло је порастао број оболелих од малигних оболења.

“Тако смо 1998. имали око 19.000 оболелих од малигних оболења а данас имамо између 36 и 38 хиљада. То је био разлог што смо се ми, једна група научника, организовали и тражили да нам се омогући да испитамо сваку локацију која је гађана, свако загађење које је било тад и да се измери ниво загађења данас, да се на основу тога израде студије које ће показати шта се заиста десило. Истичем, војници у Врању који су рашчишћавали рушевине бомбардованог предајника РТС су поумирали, и жив је само један војник који се данас лечи од малигних болести.

НАТО је током бомбардовања гађао рафинерије и фабрике. Сви ти објекти су се налазили у градовима и насељима где живе цивили. Сваки тај објекат био је опасност по настанак еколошке катастрофе. Пет тона живе које је отишло у Дунав представља најтоксичнија једињења. Онда су узимали крв свима. Наш човек и Хрват су имали четири пута више живе у организму од дозвољене. С друге стране градови као Нови Сад, Панчево, Крагујевац и Бор су били проглашени за небезбедне за живот после бомбардовања. Какве везе они имају с Албанцима са Косова? Значи желели су од нас да направе експеримент да виде шта ће бити. Данас поједине британске организације желе да истражују појаве малигних оболења после бомбардовања у Србији. Наша војска је истраживала ниво радијације и није нашла присуство осиромашеног уранијума изнад 44. паралеле. Међутим, они су највећи део осиромашеног уранијума избацили у последњих 10 дана рата. Значи 40% последњих дана рата”, рекла је она додавши да све то говори да је НАТО водио и хемијски рат поред рата осиромашеним уранијумом. Понављам, за мене је НАТО злочиначка организација, а Бил Клинтон је убица. Тони Блер је такође убица. НАТО је имао геноцидну намеру. (3)

Морамо утврдити загађења Србије

Др Мирјана Анђелковић Лукић, такође је члан Комисије, дипломирани инжењер, технолог, доктор техничких наука, судски вештак за експлозиве, подсећа „да је прошло више од 20 година од агресије НАТО. На жалост до дана данашњег се Србија није озбиљно ангажовала за истраживање о последицама НАТО бомбардовања.

Мирјана Анђелковић Лукић упозорана на многе друге отровне хемијкалије, поред осиромашеног уранијума, које је НАТО бацио на Србију и који трују и убијају Србе

Она истиче: „У међуврмену у Србији је повећан број канцерогених болести, разних болести плућа и повећан је број оболелих од штитне жлезде. Повећан је и број аутоимуних болести. Повећан је стерилитет код мушкараца и жена. Смртност од карцинома у Србији је већа од смртности у Европи.

Српска јавност је са великим одобравањем дочекала образовање Kомисије и са нестрпљењем очекује резултате испитивања.

Од иницијативе за формирање Kомисије за утврђивање загађења Србије прошло је три године и ништа се није покренуло са мртве тачке. А да ли ће коначно Комисија (Међуресорно координационо тело) бити ангажовано у овом фундаменталном послу, који је битан за све грађане Србије, видеће се. За сада се ништа не дешава. Од почетне иницијативе 2017. године и од формирања комисије 2018. прошло је две године. Прошла је и 2019. година без икаквог помака у истраживању, а почела је и 2020. година. Неко малициозан би рекао, има времена!”

Због чега се оволико касни са почетком радова на истраживању? Чланови МKТ питају се оправдано „Где је запело и ко кочи“?

НАТО управља српском владом и председником државе

Политичке воље нема, а и како би је било кад председник државе изјављује пре непуних две године (у мају 2018): „Никада нисам сасвим веровао у све теорије о осиромашеном уранијуму, да су за све криви они који су нас бомбардовали?!“ (6)

Подсећамо, заштита здравља становништва је морална и законска обавеза и власти и стручњака. Да је председник саслушао само десетак минута компетентне људе који се баве осиромашеним уранијумом (ОУ) знао би и био би сигуран да је НАТО кривац и тај изотоп да је узрочиник масовних малигних обољења грађана Србије. Али, овде се ради о томе да власт не жели да отвори овај проблем, да не жели се ова тема стално налази у фокусу јавности као изизетно значајна и важна, а  познато је да свако ћутање је саучествовање у злочину.

Сигурно је да је овде у питању брутална и безобзирна превара  грађана Србије од стране актуелне врхушке режима. Комисија је формирана да би Вучић добио политичке поене (лично је Вучић ту вест и обелоданио). Потом је зауставио све даље активности да би се још једном додворио српским душманима из НАТО који су нас бомбардовали.

НАТО, јасно је, управља српском владом и председником, ово је још један доказ.

Није председнику Србије Тони Блер случајно саветник и то годинама!

:::::::::::::::::::::::::::

1 https://izmedjusnaijave.rs/%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%b8-%d0%be%d0%b7%d0%b1%d0%b8%d1%99%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%92%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b1%d0%b8%d1%98/

  1. http://www.politika.rs/scc/clanak/447634/Necemo-odustati-od-istrazivanja-posledica-NATO-agresije
  2. http://православнапородица.орг.срб/index.php/hristoljubivoe-voinstvo/1983-danica-grujicic-nato-zlocinacka-organizacija
  3. http://www.koreni.rs/gde-je-zapelo/
  4. https://iskra.co/srbija/sputnjik-zakocen-rad-vladinog-tela-ko-sprecava-da-srbija-utvrdi-posledice-nato-bombardovanja/
  5. https://www.blic.rs/vesti/drustvo/vucic-najavio-istragu-posledica-nato-bombardovanja-nisam-verovao-u-sve-teorije-o/yqzx1wy

7.https://izmedjusnaijave.rs/%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b5-%d0%ba%d0%be%d1%98%d0%b5-%d0%b4%d0%be%d0%bb%d0%b0%d0%b7%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%bc-%d0%bd%d0%b5%d1%9b%d0%b5-%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81/

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Насловна фотографија: Зоран Шапоњић

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Александар Дугин: Русија раскинула са Западом и либерализмом

Prenosimo

O pojmu organizacione kulture u strankama

Prenosimo

Насиље над просветом

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x