Тепић: Седморо људи жели да сведочи против Палме!

Овог пута у Јагодини није било Палминих примитивних провокатора да ометају Тепићку 

Тужилаштву изнети докази против Драгана Марковића Палме

  • Тепић дала исказ за неколико кривичних дела: за трговину утицајем, педофилију и проституцију против Д. Марковића
  • Имена седам сведока неће се открити док им држава не обезбеди заштиту од уцена и претњи
  • Шема је била увек иста: после званичног дела, када се гости повуку, све се наставља на тим афтер партијима, када наступају жене, девојчице, којима координишу Палмине секретарице. Неке су запослене у јавним предузећима, али нису све од њих тамо запослене.
  • Тепић: Питање је како може да се мобилише на његов знак скоро 400 лица, а ова полицијска станица све ове године није поднела ниједну кривичну пријаву да заштити неку од ових девојчица, а знали су за све

“Хвала свима на подршци, ово је питање свих нас. Ја сам данас у јагодинској полиција дала исказ за неколико кривичних дела, између осталог за трговину утицајем, педофилију и проституцију. Без обзира на даљи исход, ако је оно што сам само ја покренула, а сви други покренули, спасило само једну девојчицу у Јагодини, ми смо успели”, рекла је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић после саслушања у згради јагодинске полиције.

– Ово није заслужио нико. Девојчице и девојке имају право да желе да раде и буду запослене, али да се вреднују по свом знању, образовању, професионалним вештинама, а не по томе колико кратку сукњу имају. Ово је једно од најтежих кривичних дела, матори људи угађају девојчицама, не сме на овоме да се заврши – истакла је Тепић.

Kако је навела, истакла је у полицији да седам људи жели да разоткрије ова кривична дела, али да њихов идентитет неће открити док се не обезбеди њихова заштита.

Тепић има подршку грађана за откривање педофилије и проституције

– Јагодинској полицији сам описала сва сазнања до којих сам дошла, сазнања за седам лица који желе да буде међу људима у доказивању ове срамоте, међу њима су и сведоци и жртве. Оно што нисам смела да урадим јесте да откријем идентитет људи. Без обезбеђивања заштите не могу да доводим у ризик било кога од сведока или жртава. Да сам данас изнела њихова имена, ја сам сигурна да би њихова имена одмах била на столу Драгана Марковића Палме.

Тепић је била видно потресена због целе ситуације, па се обратила јавности дрхтавим гласом.

Стални гости на Палминим бунга-лунга-вунга журкама: Иивица Дачић и Светлана Ражнатовић Цеца …Бетовен није овог пута стигао на време да им одсвира Девету синфонију

– Изјавила сам под пуном одговорношћу да оног момента када тужилац обезбеди заштиту сведоцима и жртвама, даћу податке о људима који ће сведочити против Драгана Марковића Палме. Он мисли да му нико неће доћи главе. Сматрала сам после свега да имам пуно право да заштитим све сведоке и жртве.

Истакла је да је именом и презименом говорила о свим учесницима тих журки.

– Сва сазнања која имам изнела сам у записнику, именом и презименом сам изнела лица која су у свему томе учествовала дужи низ година, који су били корисници такве злоупотребе, то су највиши функционери у Јагодини. То су градоначелник Јагодине, као и Петар Петровић, члан Јединствене Србије и донедавни председник Одбора за правосуђе.

Шема је увек иста, после званичног дела, када се гости повуку, све се наставља на тим афтер партијима, када наступају жене, девојчице, којима координишу Палмине секретарице. Неке су запослене у јавним предузећима, али нису све од њих тамо запослене.

Чести и драги гости код Палме: Алек у средини, а Веља и Дачић певају пред званични фајронт да подигну атмосферу

На крају се Тепић осврнула на фамозну кривичну пријаву, коју су против ње поднеле 393 жене запослене у Јагодини.

– Није проблем што постоје 393 потписа у кривичној пријави, али су они доказ еклатантног притиска на лица која су то потписала, јер је Палма данима најављивао како ће све да буде добровољно. Мало се занео у цифрама, јер га нису све послушале, али близу је задатог циља. Питање је како може да се мобилише на његов знак скоро 400 лица, а ова полицијска станица све ове године није поднела ниједну кривичну пријаву да заштити неку од ових девојчица, а знали су за све – закључила је потпедседница Странке слободе и правде.

Мариника Тепић је после саслушања дочекана аплаузима. Kако су најавили, у Јагодини као подршка су и представници покрета Не давимо Београд. Они су раширили транспаренте на којима пише “Пријави анонимно” са бројем телефона организације Астра.

https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/348694/marinika-tepic-saslusanje-jagodina.html

…………………

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Ковид вакцине мењају ДНК који се преноси на потомство

Prenosimo

Танасковић: Поточарски сандуци и мрак отерали српске фотографије убијених Срба– докле тако?

Prenosimo

Вучић скривао документа од јавности и давао дозволе Рио Тинту

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x