Смрт Цвијана наступила утапањем у Дунаву без трагова повреда

Тужилаштво објаснило  мистериозни нестанак Цвијана:  тело утопљеника пронађено у Дунаву, у општини Палилула (1.164 километар десне обале Дунава)

 

  • Према тврдњама Тужилаштва „на телу покојног Цвијана нису пронађени трагови који би указивали на механичке повреде, а из резултата токсиколошкиих анализа могло се закључити да не постоје основи сумње да је извршено кривично дело”.
  • Предмет архивиран 2018. јер није постојала било каква индиција која би указивала на извршење неког кривичног дела.
  • Предраг Поповић, заменик уредника “Таблоида” је тражио одговор у вези са судбином Цвијана од Вишег јавног тужилаштва и добио је одговор који је обелоданио 15. марта

Тело Владимира Цвијана, политичара и адвоката, пронађено је у јануару 2018. у реци Дунав, обдукција је рађена у складу са редовном процедуром и није показала трагове механичких повреда, наводи се између осталог у одговорима Инсајдеру Вишег јавног тужилаштва из Београда.

Инсајдер је детаље о смрти тражио након што је у јавности објављен документ који је показивао да је Тужилаштво платило обдукцију Владимира Цвијана, некадашњег посланика СНС који годинама није виђен у јавности.

Десна обала Дунава на општини Палилула где је још 5. јануара 2018. пронађен утопљеник Владмир Цвијан

У саопштењу Вишег јавног тужилаштва из Београда наводи се да је дежурни тужилац 5. 1. 2018 године обавештен да је на 1.164 километру десне обале Дунава, у води, на растојању од око 7 метара од обале, затечено мушко тело средње доби. Идентитет у том тренуту није био познат, па је дежурни тужилац по службеној дужности наложио је обдукцију, заједно са токсиколошком анализом, како би се утврдио идентитет преминулог лица и узрок смрти.

“Након достављеног извештаја полиције и обдукционог записника, са токсиколошким анализама, утврђен је идентитет преминулог – Владимир Цвијан, рођен 1976. године, које лице је преминуло услед утапања. На телу покојног нису пронађени трагови који би указивали на механичке повреде, а из резултата токсиколошкиих анализа могло се закључити да не постоје основи сумње да је извршено кривично дело”, наводи се у саопштењу Тужилаштва достављеном Инсајдеру.

Даље се додаје да је предмет архивиран 2018. јер није постојала било каква индиција која би указивала на извршење неког кривичног дела.

Тужилаштво наводи и да није необично што је у том случају наложено обдукција ради утврђивања узрока смрти у идентитета, те да само ВЈТ у просеку на месечном нивоу наложи између 50 и 60 обдукција. Такви предмети се, након достављања извештаја и обдукциомг налаза, архивирају.

Ближе околности трагичне смрти Владимира Цвијана (42)  још нису познате

“Тужилаштво сходно својим овлашћењима предвиђеним закоником о кривичном поступку (чл. 129 Законика о кривичном поступку), налаже обдукције у сваком случају када околности под којима је смрт наступила не искључују могућност да је смрт наступила у вези са евентуалним извршењем кривичног дела, а обдукција је обавезна уколико је идентитет леша непознат. У пракси су то ситуације када полиција обавести дежурног заменика јавног тужиоца да је преминуло лице средње/млађе животне доби, а чије тело је пронађено ван његовог пребивалишта или здравствене установе, при чему познате чињенице у погледу здравственог стања лица не указују јасно да је смрт последица његовог нарушеног здравственог стања или се ради о о догађају који је последица пада са висине, самоубиства, утапања и сл.”, додаје се у саопштењу.

“Где је тај човек?”

Да постоји могућност да је Владимир Цвијан мртав јавно је у фебруару ове године рекао прво бивши посланик и члан Демократске странке Срђан Миливојевић у емисији “Без цензуре” на KТВ, доводећи то чак у везу групом Вељка Беливука.

“Где је тај човек? Упутите захтев Институту за судску медицину Републике Србије и питајте да ли је обдукован Владимир Цвијан пре две године. И како је нестао тај човек? Ја питам, јавно, да ли је тај човек данас жив? Пошто се пише у таблоидима да је он негде у Kанади, да је можда и он отишао у Ритопек, да видимо како је тај човек завршио и где је он”, поручио је Миливојевић.

* * * * * *

Предраг Поповић, новинар без чијег ангажовања ни данас грађани Србије не би знали судбину Владимира Цвијана

Предраг Поповић, заменик уредника “Таблоида” је писаним путем тражио одговор у вези са судбином Цвијана од Вишег јавног тужилаштва и ВЈТ је, према евиденцији, одговор написало 10. марта, а потом га је Поповић неколико дана касније и добио.

Новинар Предраг Поповић, заменик уредника “Таблоида”, на свом блогу је 15. марта први објавио документ према којем је Више јавно тужилаштво платило обдукцију Владимира Цвијана Институту за судску медицину

Подсећамо то је био први званичан доказ да Владимир Цвијан није жив још од 2018. године. До тада је владао мук, смртна тишина.

Сутрадан. 16. марта сазнало се да је Цвијан преминуо још 5. јануара  2018. године по тврдњама Адвокатске коморе Београда. Истог дана, али касније  сазнало се да је смрт наступила услед утапања у Дунаву, према наводима из горе наведеног саопштења Вишег јавног тужилаштва од 16. марта .

Линк

https://insajder.net/sr/sajt/vazno/23193/Tu%C5%BEila%C5%A1tvo-Cvijanovo-telo-prona%C4%91eno-u-Dunavu-smrt-nastupila-utapanjem-bez-tragova-povreda.htm

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Постоји договор Аустрије са Србијом о враћању миграната у Србију  

Prenosimo

Напади и убијања бошњачко-муслиманске војске у градовима и селима Србије

Prenosimo

Михајловићка протежира америчку фирму “Бехтел”

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x