Сваки родитељ једино има право да свог сина зове сином, а своју ћерку – ћерком

Снимио: Милош Мишков

На Скупу „Коалиције за нормалну породицу“ у Београду окупило се више од 50.000 људи

  • Народу се испред Храма Светог Саве обратио владика банатски Никанор, којег су окупљени поздравили дугим аплаузом уз повике „Достојан“! Он је као узорни однос према геј популацији навео позицију и држање Владимира Путина, за кога је рекао да је „данашњи цар планете која се зове Земља“
  • На питање из публике да ли му је патријарх одобрио да говори, Никанор одговорио да “и он има део епархије у Београду па нам је свима обавеза да чувамо Београд”, као и да су “наш патријарх (Порфирије) и сви чланови Синода осудили оно што је било планирано да се догоди у скорашње време”
  • Носиле су се слике Светог Саве, Путина и Драже Михаиловића.
  • Ношене су и десетине слика и икона Пресвете Богородице на њен Свети дан: Госпођин дан, када се успела до свог сина исуса Христа!
  • Одржавање Прај параде било би скрнављење наше земље, цркве и породице.

Противници одржавања Еуропрајда у Београду – иако је власт објавила да је тај скуп одложен, можда и отказан – окупили су се у 18 часова на скупу Коалиције за нормалну породицу“ у Београду у огромном броју: окупило се више од 50.000 људи!

Кренула је поворка грађана ипред Патријаршије, а завршена је шетња испред Храма Светог Саве. Ту су њени учесници потписивали петицију за забрану Параде поноса.

У тренуцима када је окупљала највише људи – у литији је било најмање 50.000 људи. По неким проценама – чак и до 70.000.

Родитељи са малом децом су јасно исказали свој став о Европрајду, Снимио: Горан Гречић

Литију су организовали удружење Коалиције за нормалну породицу“, “Уједињени за традицију и породицу”, светосавска братства и сестринства и родољубива удружења, а на Свети дан Успенија Пресвете Богородице, на Велику Госпојину.

Свако дете, било мушко или женско, има право да своју мајку зове мајком и свога оца – оцем

Колону грађана су предводили чланови мото удружења „Ноћни вукови“.

Народу се испред Храма Светог Саве обратио владика банатски Никанор, којег  су окупљени поздравили дугим аплаузом уз повике „Достојан“!

Носећи заједно слике Путина и Драже народ је исказивао свој став о важним питањима

Владика Никанор изјавио је рекао да поздравља одлуку за отказивање Еуропрајда у Београду, чије је одржавање било најављено за септембар, наводећи да би то било „скрнављење наше земље, цркве и породице“.

Он је као узорни однос према геј популацији навео позицију и држање Владимира Путина, за кога је рекао да је „данашњи цар планете која се зове Земља“.

И додао: „Нико други него Владимир Владимирович Путин у чијој земљи о аномалијама какве се појављују у Србији не сме бити ни говора а камоли да заживе“.

Иконе Пресвете Богородице уносиле су  мир међу грађане

И наставио: „Ми имамо то исто право, имају га и све наше верске заједнице и људи других вера које живе са нама. Сви имамо право да чувамо своје светиње, манастире, своје џамије, школе, породице, и то не треба никоме да смета“.

„Ми хоћемо да бранимо нашу децу. Наша деца су у угрожена”, оценио је Никанор и истакао да једино сваки родитељ једино има право да свог сина зове сином, а своју ћерку – ћерком. А свако дете, било мушко или женско, има право да своју мајку зове мајком и свога оца – оцем. Свака друга орјентација или нечија одлука била би аномалија и не бисмо је поштовали и нећемо је поштовати”.

Учесници скупа подршке породици: од деце до инвалида

Владика је казао и да „ако Србија уђе у Европу, Европе или неће бити или неће бити таква каква јесте јер ће Србија неминовно унети у њу своје вредности које је одвајкада имала“.

На питање из публике да ли му је патријарх одобрио да говори, Никанор одговорио да “и он има део епархије у Београду па нам је свима обавеза да чувамо Београд”, као и да су “наш патријарх (Порфирије) и сви чланови архијерејског Синода осудили оно што је било планирано да се догоди у скорашње време”.

Носиле су се слике Путина и Драже Михаиловића

Литија се зауставила у близини Бранковог моста, где су окупљени углас изговорили молитву “Оче наш”, а појци отпевали неколико црквених песама.

Учесници су се потом преко Теразија и Славије упутили ка Храму Светог Саве.

Ноћни вукови предводили су овај велики скуп српског народа

Свештеници су носили платно на коме је писало “Свети оче Саво, моли Бога за нас”, а учесници су носили слике Драже Михаиловића и председника Русије Владимира Путина, док су са разгласа пуштане црквене и песме о Косову. Присутни су носили и десетине црквених застава.

Колона се зауставила и испред Споменика руском цару Николају II у Улици краља Милана, где су учесници литије изговорили молитву за великог пријатеља српског народа.

У мирној шетњи били су дечаци и девојчице у колицима са својим родитељима, основци, младићи и девојке из средњих школа, студенти, средовечни људи све до старијих, пензионера, чак и инвалида! Свако је носио у рукама икону, или заставу Србије, велики или мањи крст или неку црквену амајлију, цвет или слику својих предака. Носиле су се слике Светог Саве, Путина и Драже Михаиловића.

А ношене су и десетине слика и икона Пресвете Богородице на њен Свети дан: Госпођин дан, када се успела до свог сина исуса Христа!

У колони су се певале српске песме, песме о Косову и Србији, владала је позитивна и пријатна атмосфера. Није на путу од Патријашије до храма Светог Саве било ниједног инцидента! А нису се чули погрдни повици против власти и председника Србије.

Испред Прајд инфо центра, који су чували припадници полиције, учесници литије су развили заставу Србије на којој је писало “Не у земљи Светог Саве”.

Непрегледна маса грађана на скупу против Прајда

Поједини грађани су са стубова расвете скидали албанске заставе које су биле окачене поред српских и газили их, што су учесници литије поздрављали аплаузом и скандирали “Косово је срце Србије”.

Линк

http://fakti.rs/srpski-duh/kao-amfilohijeve-beogradska-litija-za-spas-srbije-okupila-50-70-hiljada-ljudi

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Јакшић: Италијане слао неко „одозго”

Јово

Позив оштећеним пензионерима да покрену поступак за накнаду штете због смањења пензија

Prenosimo

Имa ли потопa после ДОС-a

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x