РТС и СНС нераздвојни на истом мрачном послу злоупотребе деце

НЕМОРАЛНО ЕМИТУЈУ ЗАБРАЊЕНИ СПОТ ДО ПОСЛЕДЊЕГ ДАХА

  • Иако је Савет регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) 1. јуна забранио даље емитовање спота у коме председник Србије злоупотребљава дете у политичке сврхе и тиме крши сва основна морална и људска права – РТС је емитовао тај одвратни спот и по завршетку 2. Дневника 1. јуна, чекајући ваљда да истекне и последња секунда до забране емитовања спота.
  • Руководство РТС је још једном показало неопростиво одсуство професионалности, савести и недостатак минимума морала емитујући спот и после изречене забране

Пише: Јово Вукелић

У изборном споту Српске напредне странке, који се емитује последњих седам дана на свим тв станицама од јутра до мрака, и у којем председник напрдњака и Србије злоупотребљава девојчицу да би се хвалио оним што је његов иначе експлоататорски режим „урадио за грађане“, већина људи-грађана Србије су осетили нелагоду и непријатност због злоупотребе и искоришћавања детета у сепаратне партијске, политичке сврхе.

Одмах су почели  јавни протести и испољавање незадовољства грађана, јавних личности и политичких партија и покрета у многим професионалним електронским и штампаним медијима који су тражили да се одмах прекине са емитовањем овог неукусног и бљутавог спота. Захтевали су да се он забрани. То је затражено и од РЕМ (Савета регулаторног тела за електронске медије).

Поготову се протест појачао и број негативних коментара увећао кад је и колега Цвијетин Миливојевић доказао да је овај спот уствари прекопирани рекламни материјал из Хитлерове ере нацистичке Немачке.

Тај слоган „За нашу децу“ који сада користи владајућа странка СНС и А. Вучић у овом споту јесте „превод слогана с којим су немачки нацисти изашли на изборе 1934. и 1936. године“, истакао је Миливојевић и показао, приложио и оригинални плакат из 30-тих година 20. века из нацистичке Немачке.

 Треба истаћи, у предизборном споту СНС-а дошло је до злоупотребе детета и повреде Правилника о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга.

Одлуком РЕМ-а наложено је пружаоцима медијских услуга да се емитовање овог спота СНС-а прекине у року од 24 сата.

И председник Србије је најавио (29. маја) да ће Српска напредна странка повући предизборни спот са дететом уколико државни органи тако одлуче. Исто је поновио и синоћ.

Али је надобудни и препотентни председник одмах додао „да би му ипак одлука надлежних органа да повуче спот била чудна, јер би се то први пут догодило у свету, а свакако у Србији?!”. И још, на крају, нервозно додао: “А што да се забрани? Злоупотреба детета”?

Очигледно је да Вучић не разуме у чему је незаконитост његовог чина, у чему се састоји кршење права детета и у чему се састоји злоупотреба детета.

Узалуд му диплома Правног факултета, он то не зна.

::::::::::::::::::::::::::::

И сајтови треба да уклоне спот

Забрана емитовања спота подразумева да и многи сајтови, портали уклоне забрањени спот са својих страница. Биће баш занимљиво пратити ко ће то од сајтова учинити.

::::::::::::::::::::::::::::

И сав овај циркус после емитовања спорног спота наставио се и после одлуке РЕМ-а да спот забрани. РТС је емитовао тај одвратни спот и по завршетку 2. Дневника 1. јуна, чекајући ваљда да истекне и последња секунда до забране емитовања спота. Или кријући се ваљда иза неких бирократских изговора.

На тај начин Руководство РТС је још једном показало неопростиво одсуство професионалности, савести и недостатак минимума морала емитујући спот и после изречене забране. Етички и новинарски кодекс тиме су погажени и то није први пут да РТС чини игноришући основне елементе пристојности.

Тако су неморално емитовали забрањени спот до последњег даха, до последње секунде од 24 часа.

А и председник СНС и његова партија нису повукли спот после изречене забране, како је председник јавно, у два наврата био најавио. Ето колико вреди и траје његово обећање и дата реч.

………………………..

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Од Стаханова до Потемкина

Gost autor

Ни највише руско одликовање Александра Невског неће зауставити Вучића да уведе санкције Русији

Prenosimo

Светосавски проглас за спас Косова и Метохије

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Ваш читалац
Ваш читалац
4 година раније

Није “спорт” него спот.

Војислав С.
Војислав С.
4 година раније

Сима
А шта друго да се очекује од преваранта и лажова као што је Аца Србин?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x