Република Српска прекида сарадњу са Енглезима и Американцима

Нема сарадње са америчким и британским дипломатама

  • Република Српска присиљена је прекинути сарадњу са дипломатама обје амбасаде због њиховог антидејтонског дјеловања

Влада Републике Српска је у наставку 13. сједнице, који је због скупштинског засиједања, почео у 15.00 часова, усвојила Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања.

Влада Републике Српске констатује да је Република Српска присиљена прекинути сарадњу са дипломатама обје амбасаде, те с тим у вези тражи од институција Републике Срспске, представника Републике Српске у заједничким институцијама на нивоу БиХ, органа локалне самоуправе у Републици Српској, као и других јавних органа да не сарађују са амбасадама САД и Велике Британије.

Влада Републике Српске је увјерена да овакво дјеловање амбасада САД и Велике Британије није у складу са званичним политикама САД и Велике Британије према БиХ и става је да прекид сарадње траје све док амбасаде САД и Велике Британије не прекину праксу мијешања у унутрашње ствари у  БиХ.

Влада Републике Српске сматра да је обавеза амбасада САД и Велике Британије да се не мијешају у унутрашње ствари других држава што се односи и на Босну и Херцеговину у којој су они само дипломатски представници.

Влада Републике Српске ће обавијестити надлежне институције САД и Велике Британије о прекиду сарадње са амбасадама САД и Велике Британије због њиховог антидејтонског дјеловања и кршења међународног права, Повеље Уједињених нација и Бечке конвенције о дипломатским односима.

Влада Републике Српске ће Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања и закључак доставити Народној скупштини Републике Српске.

https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/media/vijesti/Pages/nastavak-13-sjednice-vlade-23032023.aspx

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Погружавање у реци Јордан на Христов начин

Јово

ОЛИМПИЈСКО ЗЛАТО БИЛО УЗОР НОВИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА

Јово

Нема назад, иза је Србија

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x