Растакање Српства

Где је крај, друже Порфирије?

  • …Сад му остаје да распазари с Војводином и да је, заједно са својим друговима, „врати“ под хабсбуршку стражњицу

Пише: Драгољуб Петровић

Некад српски патријарси нису никако могли схватити Брозов налог да се српска средњовековна немањићка држава мора преселити у „Македонију“. И то своје незнање подмиривали главама.

Друг Порфирије то је схватио „из прве“ и „Македонцима“ даровао све оно што његови претходници нису хтели: све тамошње српске манастире, сву српску средњовековну историју, сву стару српску културу.

А пре који дан, овога пута – арнаутлуку, додао и оно што је од Срба, и њихове историје, остало по Косову и Метохији.

Сад му остаје да распазари с Војводином и да је, заједно са својим друговима, „врати“ под хабсбуршку стражњицу.

Па ће, онда, по „оној агенди“, Рашку област преселити у бошњаклук, Прешевску долину додати – арнаутлуку, источну Србију и Поморавље – Румунима и Бугарима.

Па, потом, позвати Кинкела и Шредера да му, по истој „оној агенди“, по Европи почну сабирати Цигане и пресељавати их у Шумадију.

Па, на крају, Светог [му] Оца Очин[нск]ог Папу призвати у Србију (https://politicki.rs/ukratko/porfirije-nema-distance-izmedju-pravoslavnih-i-katolika-papina-poseta-je-korisna-video/).

Да му, уз помоћ својих епископа-комуниста и епископа-педера, придржи – гаће. Кад их буде скидао да српску цркву обасја Својом Светом Стражњицом.

И на све „његове“ епископе и све „њихове“ србе излије Свети Благослов.

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Најстрашнија вест о зликовачким акцијама САД стиже из Украјине

Prenosimo

Велика Албанија прави малу Србију!

Јово

Исплата 100 евра пунолетним грађанима вишеструко штетна

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Деда
Деда
2 месеца раније

Браво

Илија. П
Илија. П
2 месеца раније

Поодавно, 24. фебруара 1992. године, два дана уочи заседања Скупштине Републике Србске Крајине (одржаће се у Вуковару), у Патријаршији налазим секретара Патријарховог. Хоћу да на Скупштину по­зовем епископе: Лукијана славонског, Лукијана осечкопољског и барањског, Никанора карловачког, Николаја далмантинског и митрополита Јована загребачко-љубљанског. Секретар се опире, нема времена за разговор. Молим га да ми омогући везу са г. Јо­ваном који борави у Патријаршији. Био је ту, али га сада нема. Лукијан славонски је у Орахо­вици, Никанор у Вељуну, за Николаја ми ништа не каже. Пожу­рује ме, има много посла. Молим га да он, својим везама, успоста­ви контакт са поменутим епископима али… Учитај још »

Бижидар
Бижидар
2 месеца раније

Se

Бижидар
Бижидар
2 месеца раније

Одличан текст

Д. З.
Д. З.
1 месец раније

Као ми у борби за ћирилицу — “а с најгорим хоћу да се борим” (Његош)

5
0
Would love your thoughts, please comment.x