ПРЕДЛОЗИ НА ЛИСТИ ЗА ЛУСТРАЦИЈУ У ПРАВОСУЂУ СРБИЈЕ

Загорка Доловац, републички тужилац и Наташа Кривокапић, виши тужилац у Београду не заслужују због лошег рада реизборе на високе функције

ВЕЛИКА КОРУПЦИЈА, НЕСТРУЧНОСТ И НЕМОРАЛ ВЛАДАЈУ У ПРАВОСУЂУ И ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

  • Листа за лустрацију коју припрема Нови 6. октобар: Стевовић, Димовски, Ђорђевић и Агатоновић (председник Трећег основног суда у коме ради Марија Ђорђевић), као и социјалне раднице које су се саме офирале: Чича, Рађеновић, њихове две шефице, сви из Центру за социјални рад Нови Београд, као и криминалне социјалне раднице у Центру за социјални рад Савски венац. Ради се о два најноторнија одељења у Градском центру за социјални рад Београд, у којима има највише криминала и нерегуларности, и која су предмет највише скандала у јавности.
  • Деца су највећа вредност српског народа и они који тргују децом, старатељствима, хранитељствима, или децу подводе у проституцију, по политичким директивама, морају бити најоштрије санкционисани, и професионално, и кривично. И то одмах. Без даљег одуговлачења.

Пише: Јасмина Милојевић, магистар уметности и медија Универзитета у Београду

Пре десетак дана покрет Нови 6. Октобар позвао је грађане Србије да образложено пријаве криминал, корупцију и друге незаконитости у свом окружењу на које државни органи нису реаговали, или су реаговали тако што су их подржали. Добијамо редовно дописе грађана, а ово је први текст о пријавама, заснован на теми и људима који су у нашим очима већ сада озлоглашени и којима смо се једним делом и раније бавили. У овом текту се приче о некима од њих настављају, а о новим случајевима се отварају.

У одсуству реакције државних органа Србије на наш позив, део листе људи за лустрацију достављен је релевантним међународним институцијама, са детаљним образложењима.

У јеку “афере Палма” током које је рурални политички “домаћин” из Јагодине оптужен да је подводио и наводио на проституцију малолетне девојчице и младе девојке, и то политичарима на власти и својим другарима, дешава се још једна, ко зна која по реду “афера социјални рад”.

Грубе грешке Центра за социјални рад у Јагодини

Наиме, директорка Центра за социјални рад у Јагодини је управо јавно обелоданила злоупотребу интереса и добробити сопствене малолетне кћерке, чије су обнажене фотографије стављене у политички оптицај оптужбама Маринике Тепић.

Бисера Јаковљевић, директорка Центра за социјални рад у Јагодини починла је груб прекршај  закона и прописа о бризи о деци

Тиме је директорка овог центра за социјални рад, бранећи свог руралног “домаћина” од “линча”, како то она каже, жртвовала сопствено малолетно дете, чиме је јасно показала и каква је, и какви су центри за социјални рад, и каквим се злоупотребама служе за рачун својих политичких налогодаваца. Уместо да Центар за социјални рад заштити малолетне девојчице од подвођења, коме су, како се тврди, биле изложене годинама, а Центар за социјални рад у малој и уско повезаној Јагодини је то морао знати и свакако је знао, директорка тог Центра показује да није у стању да заштити ни сопствену девојчицу, па је, чинећи кривично дело, излаже јавности у њеном најрањивијем и најосетљивијем аспекту развоја као младе жене.

Због овог потеза директорки Центра за социјални рад је по закону неопходно одмах одузети родитељско право над њеном кћерком. Скандалозно је да овакви људи одлучују о правима деце других, а на овакав начин жртвују и угрожавају сопствену децу да би браниле подводаче и посреднике у малолетничкој проституцији на подручју за које су као центри за социјални рад надлежни. Такав профил није изузетак: он је правило међу запосленима у центрима за социјални рад.

Према томе, афере “Палма” и “социјални рад” су много ближе повезане него што се то на први поглед чини: подвођење малолетница део је истог злочиначког државног подухвата као трговина старатељствима, хранитељствима и усвојењима којима се годинама баве криминалци из центара за социјални рад у сарадњи са послушним, криминалним судијама у Првом и Трећем основном суду у Београду, а у знатно мањој мери и у неким судовима у унутрашњости Србије. Председници ова два суда на то уопште не реагују.

Оптужбе против сицијалних радница за корупцију

Медији су, у вези са истим, недавно објавили да су извесна Биљана Чича и Оливера Рађеновић Булатовић из Центра за социјални рад Нови Београд, тражиле мито од 10. 000 евра од оца да му не би одузеле дете и спречиле могућност да са дететом одржава контакт, а у надлежном тужилаштву постоје пријаве и против других ноторно корумпираних социјалних радника, попут Весне Поповић и Даворке Филиповић из Центра за социјални рад Савски венац, по којима надлежно Више тужилаштво немушто, невољно и искључиво када је натерано поступа, а и то нестручно, неморално и неефикасно.

Биљана Чича и Оливера Рађеновић Булатовић, социјалне раднице Центра Нови Београд,  оптужене су за корупцију

Не треба ни говорити о пријавама против Верице Радујко, која је чланица председништва морбидне странке Александра Вулина, о којој се такође споро, невољно и политички компромитовано одлучује.

ИМА ДОКАЗА: У појединим Центрима за социјални рад траже од 10.000 евра па навише да би вам додели ваше дете

Такође у јавности се све више помињу два имена из Првог основног суда у Београду, наиме име председнице Првог основног суда у Београду, Снежане Стевовић, за коју се тврди да је, наочиглед бројних сведока, толерисала малтретирање малолетног детета од стране судије Иване Димовски, која је по налозима СНС врхушке малолетно дете излагала застрашивању употребљавајући чак и насиље судске страже према детету, све да би је, по политичком налогу, поверила СНС мајци којој је, између осталог, изрицана и мера забране приласка детету због насиља у породици. Није тешко претпоставити да је отац отворени противник режима, иначе светски реномирани етичар, Србин, са низом објављених књига из те области у Великој Британији и другим земљама.

Судија Снежана Стевовић је толерисала малтретирање детета

Међутим, посебно је занимљива веза између поменутих криминалаца из центара за социјални рад и наведених судија и судова. Ваљало би истражити да ли можда Весна Поповић и Даворка Филиповић фигурирају у предметима Иване Димовски које заташкава Стевовићева.

Зна се да је Биљана Чича (она за коју су медији пре пар дана известили да је тражила мито од 10 000 евра да не би одузела једино дете једном нашем човеку који живи у иностранству), фигурирала, заједно са Јованом Ратковићем, Горданом Глигоровић и Славицом Драговић у једном од медијски најекспониранијих предмета у Србији, јер се ту радило о покушају отимања троје деце од једног од најугледнијих научника у Европи, такође отвореног противника режима, исто етичара и Србина, и покушају поверавања те деце још једној СНС мајци, овога пута мајци која је своју децу континуирано повређивала хладним оружјима и другим оруђима и због тога их је виђала “у контролисаним условима” у Центру за социјални рад Нови Београд, све док, није тешко претпоставити, није извршена одговарајућа финансијска трансакција.

Главни проблем приликом развода је коме ће од родитеља припасти деца
Манир социјалних радница: Или дај мито, или следи отимање деце

Напоменимо и то да је скоро све време деловање ове организоване групе у Центру Нови Београд, руководилац тог Центра била Смиљка Ђорђевић, а супервизорка рада поменуте групе била је Весна Војиновић, у чију канцеларију су сваки час улазили чланови те групе и која их је штитила потписујући, заједно са њима, предлоге ове групе о горе наведеном отимању троје деце.

Та иста Весна Војиновић, очигледно узор Биљане Чиче, је од поменутог научника коме је покушала да отме троје деце, пре тог покушаја тражила да јој он да “помоћ за реновирање просторија Центра Нови Београд”. Човек је то са гнушањем одбио и од тада траје њен покушај отимања његово троје деце.

Весна Војиновић је још раније постала медијска “звезда” – није тешко погодити којим поводом.

Ова криминална мрежа слива се у руке новоизабраних СНС судија, којима се типично поверавају овакви предмети, како би се показала њихова лојалност Вођи и Партији, а једна од њих је Марија Ђорђевић, судија Трећег основног суда, такође новоизабрани кадар СНС.

Овде већ имамо озбиљан прилог листи за лустрацију коју припрема Нови 6. октобар: Стевовић, Димовски, Ђорђевић и Агатоновић (председник Трећег основног суда у коме ради Марија Ђорђевић), као и социјалне раднице које су се саме офирале: Чича, Рађеновић, њихове две шефице, сви из Центру за социјални рад Нови Београд, као и криминалне социјалне раднице у Центру за социјални рад Савски венац. Ради се о два најноторнија одељења у Градском центру за социјални рад Београд, у којима има највише криминала и нерегуларности, и која су предмет највише скандала у јавности.

Одговорност тужиоца Наташе Кривокапић

Али најважније име које треба додати листи за лустрацију из свих наведених разлога је име Наташе Kривокапић, Вишег тужиоца у Београду. Она је крива за све ово што се дешава деци и породицама у Београду, јер је надлежност њене групе заменика у посебном одељењу њеног тужилаштва “за сузбијање корупције”, већ одавно била да ухапси Чичу, Рађеновић, руководиоца и супервизора Центра за социјални рад Нови Београд и организоване групе Центра Савски венац, као и оне у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања који су их произвели и одржавали у позицијама да чине кривична дела.

Одсуством правовременог предузимања тужби и мера заштите  оштећених грађана (деце и родитеља) у судским процесима тужилац Наташа Кривокапић – нанела је велике штете свима

Наташа Kривокапић је, уместо да ова лица похапси на основу информација објављених у медијима и испита наводе о кривичним делима, пуштала да се социјално-судска мафија несметано бави трговином децом.

Судија Трећег основног суда, која је сарађивала и вероватно још увек сарађује са Војиновић, Чичом и њиховом организованом групом, Љиљана Михаиловић, такође није ухапшена. Још једна особа у поменутом ланцу, Зорица Ђаковић из Апелационог суда, такође се налази на слободи.

Наташа Kривокапић је одговорна и за то што, и поред свих ових скандала, полиција још увек не улази у центре за социјални рад, за почетак у Београду и у Јагодини, и аутоматски не одређује задржавање свима код којих постоји било каква сумња да су “брљали” са предметима политичких противника режима и сиромашних грађана Србије. Наиме, радници центара за социјални рад по дефиницији, по природи свог посла, могу да уништавају доказе у кривичном поступку и да врше утицај на сведоке, што су законске основе за одређивање притвора, а могу и да узнемиравају јавност, што се евидентно види из скандала о којима извештава већ више различитих медија, укључујући и режимске, као што је Српски телеграф и Република, а о бројним нережимским медијима да и не говоримо.

Специјално одељење Вишег тужилаштва не ради свој посао

Наиме, Специјално одељење Вишег тужилаштва за организовани криминал задужено је за процесуирање судија које чине кривична дела, и тужилац је дужан да реагује на наводе у јавности без чекања кривичних пријава, што Наташа Kривокапић не чини, него на све начине заташкава тежак судско-социјални криминал.

Наташа Kривокапић треба одмах да почне да ради свој посао, и да наложи да полиција за сузбијање корупције одмах уђе у центре за социјални рад у Београду, као и да координише рад са Вишим тужиоцем у Јагодини.

Позивамо Наташу Kривокапић да одмах наложи привођење Чиче, Рађеновић, руководиоца и супервизора у Центру за социјални рад Нови Београд, руководиоца Центра за социјални рад у Јагодини, и друге криминалце из центара за социјални рад, од којих се, осим Новог Београда, посебно истиче Центар за социјални рад Савски венац, у коме цвета криминал трговине децом политичких противника режима.

Позивамо Наташу Kривокапић да наложи саслушање Слободана Рашића, оца који је обелоданио још један отворени случај корупције у  Центру за социјални рад у Новом Београду и да изда обавезујуће упутство да поступајући заменици тужиоца у овим предметима обавезно предложе одређивање притвора за социјалне раднике судији за претходни поступак Вишег суда у Београду.

Подсећамо Наташу Kривокапић да је сам председник Вишег суда, судија Александар Степановић, указао на потпуни нерад и заташкавање кривичних пријава у одељењу за сузбијање корупције њеног тужилаштва, и да то не може проћи без утврђивања друштвене, па и кривичне одговорности саме Наташе Kривокапић.

Такође указујемо дисциплинском тужиоцу Високог савета судства, Мирјани Илић, да је овакво поступање какво је примењивала у току досадашња два мандата пут директно у лустрацију, да је време да почне да санкционише корумпиране и недисциплиноване судије које злоупотребљавају судијску функцију, онда када постоје дисциплинске пријаве против тих судија. Истовремено, обавеза је Високог савета судства да, и без дисциплинских пријава, испитује рад судија које поступају по политичким директивама и нарушавају углед судства изазивањем афера, те да уведе ред у Први основни суд и у Трећи основни суд у Београду, без одлагања.

Мирјана Илић, дисциплински тужилац Високог савета судства, у свом раду бележи велике пропусте и толерише корупцију судија

Судије Димовски из Првог основног суда и Ђорђевић из Трећег основног суда нису једине новоизабране судије. Има много њих, и не “шене” све оне на политичке интервенције упућене преко послушних председника судова да се отимају деца политичким противницима режима.

Има и часних младих судија, те због њих овакве судије, које раде за СНС “бунга бунга” врхушку, чији је Палма само један симптом, и ништа више, морају одмах да буду одстрањени из судства. Средиште “бунга бунга” менталитета није у Јагодини. Оно је у Београду.

Да ли ће министарка Кисић Тепавчевић извшити темељну кадровску реформу у Центрима за социјални рад у Србији због  низа тешких пропуста

И у том менталитету учествују криминални социјални радници, руководиоци центара за социјални рад, који нису ништа бољи, него су у већини гори, од оног у Јагодини, и криминалне, послушне СНС судије.

И дисциплински тужилац ВСС, и сам ВСС, сносиће одговорност за непоступање у свим овим случајевима, јер то је њихова друштвена обавеза.

Деца су највећа вредност српског народа и они који тргују децом, старатељствима, хранитељствима, или децу подводе у проституцију, по политичким директивама, морају бити најоштрије санкционисани, и професионално, и кривично. И то одмах. Без даљег одуговлачења.

………………….

4.3 4 votes
Article Rating

Related posts

Тадићу и ДС треба нова влада да избегну цех за стару и 6. мај

Јово

Урсула фон дер Лајен може пасти због милијарди ЕУ плаћених Фајзеру

Prenosimo

У Војводини тек 10 градова има исправну воду за пиће

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
zica
zica
3 година раније

Pravni poredak u srbiji samo formalno postoji. Sudove i policiju treba ukinuti. Bez njih bice vise pravde i manje ubijenih i samoubijenih.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x