Посртање дворског кловна

 Први дон мафијашке државе оптужио је Дачића и његове да су лопови

  • На двору је као премијер био послушни заменик свог заменика. Знајући да му је парче власти удељено, а не освојено
  • Ивица постаје озарени примерак дворског, естрадног забављача нижег ранга, који је себе произвео у несносног певача турбо хитова за елитни део публике
  • Дачић упућује серију извињења ономе који га је јавно понизио

Пише: Љубодраг Стојадиновић

Јесмо ли добро разумели: први дон мафијашке државе оптужио је Дачића и његове да су лопови. Међу превејаним битангама, покварењацима и лупежима, ова порука социјалистима је нека врста јавног одликовања.

Дачић Ивица, дечко који на фискултури никада није успео да прескочи козлић, постао је икона политичке позадине, и мајстор за коперниканске обрте. Његово је да се држи маргине и да одатле упада у центар моћи. То су неупоредиве политичке предности: био је премијер, министар полиције, а сада и спољних дела. Једини такав који текстове на енглеском пише ћирилицом, уз претходно фонетско увежбавање са лектором. Био је на власти са сваким ко је био на власти.

Али, добро, нико није савршен. Ако запоставимо успехе на „отпризнавању“ Kосова, који су плаћани по коруптивној тарифи за егзотичне поглавице, Дачић је био мутни јунак заташкане афере са коферчетом, и интимус Родољуба Радуловића, блиског Дарку Шарићу, званог Миша Банана. Природа тог пријатељства још је тајна.

Од запажених ставки из његове биографије свакако је важна епизода блискости са Тадићем, и „историјско помирење“ социјалиста и демократа. Све пре тога може се укњижити у Дачићеву политичку младост, која је ипак нешто мање мрачна него Вучићева.

Дачић: Ко ће да брани Вучића ако ми изађемо из Владе?

На двору је као премијер био послушни заменик свог заменика. Знајући да му је парче власти удељено, а не освојено, Ивица постаје озарени примерак дворског, естрадног забављача нижег ранга, који је себе произвео у несносног певача турбо хитова за елитни део публике. Временом, то постаје његов најважнији посао, иако му тешко иде са певањем: фалшира, јодлује и завија, али воли. Некако је постао маскота режима, заштитни знак у часовима честих преједања. Мали, дебељушкасти човек произведен у званичног арлекина, без спознаје недостатка музичког дара и лошег укуса својих саучесника образованих у бирцузима на Ибарској магистрали. Дачић је по заповести газде био урнебесни забављач на вечери са Путином. И тада је одјаукао Kаљинку, коју Путин из неких разлога није препознао.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Видео прилог: Дачић пева Путину  на руском „Каљинку“, јануар 2019.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Још би он можда био поуздани баштенски украс, да није постављено питање подаништва. Прво је Вучић изгрдио своје сараднике који га нису бранили од побуне и покушаја рушења, него су се, „завукли у мишју рупу“. А онда је уочио знаке смањене оданости социјалиста. Запљунуо их без милости све по реду и прилепио им лоповску одлику.

Етикета лупежа који са својим партијским гангом пљачка по држави све што стигне, јесте тешка увреда за онога који држи до себе. Али не и за Дачића, који је изгледа уверен да је оптужба оправдана, или бар подстицајна. Неки њему блиску људи, или њихова родбина затечени су у протестима против омрзнутог шефа полицијске државе. Забављен постизборним рачуном, Ивица је слабо примећивао терор криминалне банде над грађанима. Ако и јесте видео, правио се ћорав пред Вучићевом култном бистом. Није стигао да уочи да се његов идол претворио у страшило од сламе, које уз помоћ пендрека покушава да задржи језиви људски лик. Али се својих непослушних пријатеља одмах одрекао.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Видео прилог: Дачић пева Ердогану на турском песму „Османага“, октобар 2017. у Београду 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Уместо да му лепо откаже посао дворског верглаша и врати се међу људе, па бар мало очисти своју флекаву биографију, Дачић упућује серију извињења ономе који га је јавно понизио. Тако је признао да припада само оном који ће пасти, јер је тај за њега последња љубав, да ће му бити под коленом до судњег часа који није претерано далеко.

Вучић је прешао црту после које више нема повратка. Желеће да остане на трону по сваку цену. Ничији живот њему не значи ништа, и то показује и још ће показивати док буде даље развијао своју технологију мржње.

Побуна против њега није политичка борба, него питање опстанка. Још само мало под његовом цокулом, и Србија ће бити неповратно мртва.

Да ли је све то могао да види Дачић Ивица са своје удобне политичке маргине, док се извињава Владаоцу који га је прозвао лопужом? Толико је жељан да бар још једном запева на двору, забављајући раздрагану пијану фукару, уверен да је то једино место на свету где се чувају отаџбина и лоповска част.

Kад се све то стрмекне у септичку јаму, зна ли Дачић шта ће са собом?

Испливаће као и увек, не бринући шта то око њега смрди до неба. Kренуће у потрагу за послом дворског кловна код новог послодавца. Радиће једино што уме.

…………………………..

Извор: http://rs.n1info.com/Kolumne/Ljubodrag-Stojadinovic/a619848/Posrtanje-dvorskog-klovna.html

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Словачки премијер наредио истрагу о вакцинама против “Covid-19”

Prenosimo

Лекције у уџбеницима о Светом Сави и косовском миту осакаћени од мондијалиста

Prenosimo

Амерички ултиматум Србији

Славко
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Kosa
Kosa
3 година раније

Baš po meri, svaka čast!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x