Полако, председниче!

Погрешни избори

  • За разарање српске националне памети, тј. школе, науке, морала, етоса имао си „у кући“ широк избор домаћих незналица и штеточина

Пише: Драгољуб Петровић

Твојих „десет мера за спречавање трагедија“ поприлично је закаснило и то се види већ из чињенице да сте ти и твоји „коалициони партнери“ довршили Брозов пројекат: од Срба нису остали ни трагови, последњи су затрти у Македонији — пре 80-ак година, у Хрватској и „БХ-Федерацији“ — пре 30 година, на Косову и Метохији — у наше дане, у Црној Гори удавило их Монтенегриње (предвођено Милом и његовим „комитима“)…

А у Србији — на милион Срба које је после рата побио Броз — ти и твоји претходници и партнери, Председниче, продужили сте да додајете и своје прилоге и да помажете разарање Срба и споља и изнутра и довели их пред револвере малолетног К.К.

Кад тако говорим, имам на уму и такву баналну чињеницу каква је, рецимо, она да си ти, као и сви твоји претходници који су се истићили испод Брозовог шињела, за сараднике на најодговорнијим пословима у организацији државе бирао људе без биографије и/ли без адресе, тј. по критеријима сужене свести и проширеног желуца, и уз пожељну подршку Билдербершког клуба или макар Трилатералне комисије. И такви су ти кандидати обезбедили економску пропаст и увођење државе у дужничко ропство. За разарање српске националне памети, тј. школе, науке, морала, етоса имао си „у кући“ широк избор домаћих незналица и штеточина за које није била неопходна тако „висока препорука“, тј. имао си „шарчевиће“ и његове трговачке таленте који је школу разорио управо по најбољим Далсовим налозима да је уништавање деце најбржа пречица за уништавање народа: уништио је Завод за уџбенике као најзначајнију српску националну институцију, на његово место довео нацистичко-усташку клет-ждерић-жужуловску дружину, истурио се за њиховог портпарола и промотора и српску децу извео „пред револвере малолетног К.К“.

И у томе треба видети, Председниче, потоњу потврду чињенице да си тиме „заштитио дечја права“, али и учитељима узео право на достојанство најважније људске професије, а родитељима укинуо право да своју децу васпитавају по оним мерилима по којима су утемељена сва српска национална обележја.

И српска душа.

Председниче, бирао си погрешне сараднике.

А јеси ли сигуран да се и ти ниси нашао на погрешном месту?

5 3 votes
Article Rating

Related posts

Хрвати су и као чакавци и као штокавци, једино могли бити – периферно српско племе

Gost autor

ВИШЕ ОД ХРОНОЛОГИЈЕ: СВЕДОЧАНСТВО КАКО ЈЕ ХАПШЕН СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ

Јово

Најстрашнија вест о зликовачким акцијама САД стиже из Украјине

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Љубомир Т. Грујић
1 година раније

На основу чега му се обраћате са Председниче? Је ли зато што је председник СНСа? Или зато што је противуставно проглашен за председника Републике Србије? Отворите https://www.srbijanarodnadrzava.com, кликните горе десно на “АКТУЕЛНО”, па потом на “Избори за председника Републике”. Ту је сав доказни материјал да Александар ВУЧИЋ није председник Републике Србије. То што он ниподаштава истину, што му у томе помажу Народна скупштина и судови, не оправдава ни једног држављанина Републике Србије да се не упозна с том истином и да се даље влада у складу с њом. Почните да читате од првог документа ту, који је најновији. Предат му… Учитај још »

Д. З.
Д. З.
1 година раније

ДАНАШЊА ОСНОВАНА ЧУЂЕЊА У ВЕЗИ С (ПО)ГРЕШНИМ СТРУЧЊАЦИМА НА ВАЖНИМ МЕСТИМА ОГЛЕДАЈУ СЕ ЈАСНО, НА ПРИМЕР, У ПОСТОЈЕЋЕМ ЗАКОНУ О СРПСКОМ ЈЕЗИКУ И ЋИРИЛИЦИ (2021) Да су неки “чудни стручњаци” изабрани на веома важна радна места, ми сви у “Ћирилици” и у још неким сличним удружењима за одбрану српске ћирилице у српском језику у Србији зачудили смо се 15. септембра 2021. године и до данас се сваког дана све више чудимо и зблањујемо, какви су ти правници — писци тог закона о српском језику и ћирилици успели, и по чијим инструкциајма, да напишу закон какав уне само у овом 21.… Учитај још »

Љубомир Т. Грујић
1 година раније
Reply to  Д. З.

Потписујем горњи текст. Навео ме је да изнесем следеће: Писмо је материјални запис мисли, мисаоности. Серби/ Срби и Сербкиње /Србкиње /Српкиње мисле на Сербском /Србском / српском језику и то записују Сербским / Србским / српским писмом, речником, граматиком и правописом (од 1868. г. Вуковим правописом). Рече Стефан Немања сину Растку / Светом Сави: Ако у једној земљи већина говори истими језиком онда тај народ влада. У томе је суштина. Србијом треба да завлада хрватска, католичка, власт. То се постиже преко “братства и јединства”, српскохрватског / хрватскосрпског језика најједноставније и најефикасније. Процес ми сами спроводимо. Од 1956. г., Декларације о… Учитај још »

Д. З.
Д. З.
1 година раније

Српски језик, по одредби у ставу првом Члана 10. Устава Србије, мора да се користи са српским ћириличким писмом. Проблем је што се та уставна одредба не примењује увек и свуда.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x