Image default

Павић: Резолуција Бундестага о стању у БиХ чист безобразлук

Повратак агресивне и колонијалне политике Немачке према Балкану

  • Павић: Немачку нико није питао да се баве нама. Они имају довољно својих проблема сад и немају право да се баве нама, а поготово не да изричу осуде о нашим политичарима, које су бирали наши људи и који спроводе политику у складу са нашим националним интересима а не немачким националним интересима
  • БиХ је одувек била и српска, а никад њемачка

Политиколог из Београда Александар Павић оцијенио је да резолуција њемачког Бундестага о БиХ показује јасну намјеру Њемачке да се враћа агресивној патерналистичкој и колонијалној политици према Балкану.

– Они хоће да направе нову НДХ на територији БиХ и свако ко се томе супротставља и њиховим локалним савезницима, некој новој Ханџар дивизији, овог пута политичкој, они ће да сатанизују, да клевећу на сваки могући начин – рекао је Павић агенцији Срна.

Шта тражи и шта хоће Немачка војска у БиХ

Он је указао да се прије свега поставља питање шта ће Њемачка уопште у БиХ и шта они имају уопште да траже ту, додајући да је ово нови колонијални покушај Њемачке да се бави овим простором.

– Њих нико није питао да се баве нама. Они имају довољно својих проблема сад и немају право да се баве нама, а поготово не да изричу осуде о нашим политичарима, које су бирали наши људи и који спроводе политику у складу са нашим националним интересима а не немачким националним интересима – рекао је Павић.

Немачки Бундестаг нема зашто да се меша у послове БиХ и Републике Српске

Према његовим ријечима, ова резолуција је чист безобразлук и јасна намјера Њемачке да се враћа својој агресивној политици према Балкану, врло патерналистикој, колонијалној с обзиром да поново шаље војску овдје.

Резолуција – Знак изузетно лоших и опасних намера Њемачке не само у БиХ него у региону

– Ово је знак изузетно лоших и опасних намера Њемачке не само у БиХ него у региону, с обзиром да они претендују и да држе лекције нашим политичарима како ће они да се поставе према БиХ, која је одувијек била и српска а никад није била њемачка и никад неће ни бити њемачка – закључио је Павић.

Павић: Немци претендују да држе лекције српским политичарима

Њемачки Бундестаг усвојио је недавно резолуцију о БиХ у којем се од њемачке Владе тражи да се у ЕУ залаже за санкције против оних који „поткопавају територијални интегритет БиХ“ и да позове руководства Србије и Хрватске да се јасно дистанцирају о сепаратистичих снага у БиХ.

Бундестаг је дао и зелено свјетло да Њемачка у БиХ у оквиру мисије ЕУФОР-а „Алтеа“ упути до 50 војника.

Снаге Републике Српске на свечаном дефилеу поводом 30 година Републике Српске

Извор: РТРС

Линк: https://iskra.co/region/pavic-rezolucija-bundestaga-povratak-kolonijalne-politike-prema-balkanu/

Линк: http://www.nspm.rs/hronika/povodom-nemacke-rezolucije-o-zapadnom-balkanu-omoguciti-predstavnicima-srba-hrvata-i-bosnjaka-da-se-obrate-bundestagu-da-se-cuje-i-druga-strana.html

…………………..

Подели:

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Shares in Italian Football Club Rimini Purchased With Cryptocurrency

Јово

Gemini and Paxos Both Launch Stablecoins on Ethereum Blockchain

Јово

Origin Protocol Launches Decentralized Messaging Platform

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x