Отаџбина: Осуђујемо измишљене атентате на Вучића и хапшења родољуба!

Срби са Косова и Метохије протествују против Вучићеве политике

  • Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ захтева од диктаторског режима Александар Вучића да све ухапшене одмах пусти на слободу јер управо он својим лишавањем људских права и затварањем политичких противника руши уставни поредак Републике Србије.
  • Један од захтева који се такође чуо јесте да српски патријарх Порфирије крене у одржавање литија по целој Србији да би се зауставила већ очигледна издаја председника Србије.
  • Сви присутни су подржали предлог да Александар Вучић није достојан да после десет година катастрофалне националне и државне политике води и даље преговоре о јужној српској покрајини.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ најоштрије осуђује фингиране, исконструисане, измишљене и ничим оправдане оптужбе из већ виђеног арсенала диктаторског режима Александра Вучића о неуспелом покушају атентата на председника, покушају наводног државног удара и напада на уставно уређење земље.

Сви ови облици државног насиља над грађанима имају пре свега два циља. Први, да сакрију аргументоване и јасне оптужбе на предстојећу издају Александра Вучића и одрицање од своје јужне покрајине прихватањем француско-немачког предлога. И други разлог јесу превентивна хапшења да онда када потпише капитулацију и одрекне се 16 посто територије грађани буду заплашени и не буне се на драстично гажење Устава и комадање државне територије Републике Србије. Из тог разлога Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ захтева од диктаторског режима Александар Вучића да све ухапшене одмах пусти на слободу јер управо он својим лишавањем људских права и затварањем политичких противника руши уставни поредак Републике Србије.

А шта се то чуло на протесту 15. фебруара у Београду шта Александар Вучић жели да сакрије од својих грађана режираном медијском халабуком и правом хистеријом издајничког режима?

Чуло се да француско-немачки предлог Скупштина Србије мора хитно да одбаци као што је то већ урадила 2007. године. Додуше, тада се он називао планом Волфганга Ишингера. У том плану стоји, што Александар Вучић жели да сакрије, да Република Србија мора да прихвати независност, територијалну целовитост и сувереност своје јужне покрајине. У честитики за дан државности Србије амерички председник Џозеф Бајден нас обавештава да је Александар Вучић већ прихватио француско-немачки план па сада амерички предсеник очекује да га и спроведе.

На протесту се чуло да француско-немачки предлог отвара пут самопроглашеној републици Косово у НАТО пакт који такође поздравља прихватање овог плана од стране председника Србије. Јер он омогућава да ова сепаратистичка творевина приступи овој војној формацији.

На протесту се говорило да прихватањем независности, територијалне целовитости и суверености самопроглашене републике Косово значи и негирање Резолуције 1244 СБ и драстичко кршење Устава Републике Србије. Заклињање Александра Вучића да никада неће признати независно Косово је само празна флоскула јер француско-немачки предлог за сада предвиђа, и то им је довољно, да се Србија сама одрекне своје јужне покрајине.

Такође, сасвим оправдано упућивале су се критике на рачун председника Србије који као врховни командант Војске Србије благонаклоно гледа на градњу војних база самопроглашене републике Косово на северу Косова и Метохије. У најмању руку од њега се очекује да затражи хитну седницу Савета безбедности УН али председник из само њему знаних разлога не усуђује се на овакав корак.

Учесници протеста су жестоко реаговали и на стварање тзв. ЗСО која је институција самопроглашене републике Косово и која треба да се бави питањима здравства, просвете, социјале и културе пренете од стране Владе Републике Србије. Овај политички чин значио би дефинитиви раскид Републике Србије са својом јужном покрајином као и са Србима који у њој живе. Примера ради Срби своју терцијарну здравствену заштиту више неће моћи да остварују у Београду него само у Приштини.

На протесту се још чуло да Александар Вучић својом политиком учествује у стварању Велике Албаније јер потписвањем француско-немачког предлога односно одрицањем од своје јужне покрајине он ствара идеалну прилику за уједињење Косова и Метохије и Албаније јер се претходно Србија одрекла своје територије.

Један од захтева који се такође чуо јесте да српски патријарх Порфирије крене у одржавање литија по целој Србији да би се зауставила већ очигледна издаја председника Србије.

– Речено је да нажалост главна опасност за судбину Косова и Метохије нису ни Брисел, ни Вашингтон, ни Приштина него Александар Вучић који је од стране Запада уцењен због својих евидентних криминално-корупционашких афера и проблематичне улоге у ликвидацији неких својих политичких противника.

– На протесту је показан и документ из кога се види да је Влада Србије 06.12.2012. године успоставила границу између Косова и Метохије и остатка Србије. Александар Вучић је по обичају лагао да је ту границу успоставила претходна власт 2011. Године – што је нетачно.

– Како се и на протесту чуло историја Србије се дели на два дела. Први до 2012. године кога карактерише упорна настојања српског народа и српских владара да очувају и заштите своју територију некада је губећи, некада је ослобађајући али никада не пристајући на капитулацију. Други период је време Александра Вучића који тргује територијом не би ли сачувао власт која му омогућава да стиче велико богатство.

– И најважније, сви присутни су подржали предлог да Александар Вучић није достојан да после десет година катастрофалне националне и државне политике води и даље преговоре о јужној српској покрајини. То је једногласан захтев Срба са Косова и Метохије како оних који и даље живе на том простору тако и оних који су силом прилика морали да напусте ово подручје.

Линк

https://srbin.info/politika/otadzbina-osudjujemo-izmisljene-atentate-na-vucica-i-hapsenja-rodoljuba/

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Др Несторовић: Морамо у протест док га не ослободе!
Дејан штрајкује глађу и жеђу!

Скандалозном одлуком псеудо суда, новинар Дејан Петар Златановић се налази у Централном затвору, где као човек са инвалидитетом потпуно невин лежи као политички затвореник и као ућуткани слободни новинар, који је бранио Устав и целовитост Србије са Косметом.

Дејан не може да се помири са стравичном неправдом и титоистичким процесом за одстрел, да је у затвору започео штрајк глађу и жеђу. Стање нашег колеге већ сада не може да се окарактерише као добро.

Несторовић: Хапшење Златановића је велика срамота српског правосуђа

Са овом страшном чињеницом се већ данима не мири најпознатији српски лекар др Бранимир Несторовић, који позива народ на протест док се на слободу не пусти велики борац за Косово и Метохију – Дејан Златановић.

Протест испред установе све док Дејана Златановића не ослободе. Ово је велика срамота српског правосуђа – поручује др Несторовић.

Породица Дејана Златановића је веома забринута, јер страхују да неко има план и да угрози живот уреднику медијске куће „Србин инфо“. Уплашени смо да власт покушава здравствено да му науди, а можда и да му угрозе живот – поручује Предраг Златановић, брат Дејана Златановића..

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Душан Басташић из Удружења „Јадовно 1941“ је узрок ширења мржње и извор зле крви међу Србима

Јово

Цвијан преминуо 5. јануара 2018. према изјави Председника Адвокатске коморе Београда

Prenosimo

Рак узрокују осиромашени уранијум и плутонијум на Космету

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x