Оспоравање антируског курса ЕУ и Америке од утицајних европских гласова

ЕВРОПАРЛАМЕНТ СЕ БАВИ ТОАЛЕТИМА ЗА СВЕ ПОЛОВЕ, А У УКРАЈИНИ БЕСНИ РАТ !

* Виржини ЖОРОН, посланик Европског парламента из Француске: „Постови у којима се позива на «смрт руских окупатора» дозвољени су на Facebook и Instagram. Дотакли смо дно!“

* Ејмерик ШОПАРД, један од најпознатијих европских геополитичара, о наводном руском удару по породилишту у Мариупољу: Русија нема интерес да почини такав ратни злочин. Дивизија «Азов» налази се у Мариупољу и убија цивиле Донбаса већ 7 година 

* Харалд ВИЛИМСКИ, посланик Европског парламента из Аустрије, из партије Freiheitliche Partei Österreichs: „После председника САД Бајдена који је био солидаран са „иранским народом Кијева“, сада и потпредседник те земље сматра да је Украјина члан НАТО. Прави професионалци! Баш нас одушевљавају!“      

* Жан Пол ГАРО, посланик Европског парламента из Француске, из Националног окупљања: „Жозеп Борељ, шеф дипломатије бриселске Европе, на чудан начин подстиче дипломатско успостављање мира, јер чини то тако што предлаже још 500 милиона евра у односу на већ исплаћених 500 милиона за куповину оружја Украјини“

* Бернхард ЗИМИНОК, посланик Европског парламента из партије Алтернатива за Немачку: „Зашто би Путин бомбардовао породилиште ако је и без тога у центру пажње читавог света?! То неодољиво подсећа на сличне прилоге током рата у Сирији

  Нису ни издалека американизовани сви припадници политичких елита земаља чланица ЕУ. А и нису ни лутке којима се управља концима из Вашингтона.

У том хору су поборници суверености европских нација и ослобађања ЕУ од америчке предоминације. Зато није изненађујуће ни што су многи од њих подигли глас поводом геополитичког `обрачуна` Москве и Вашингтона. Ни поводом чега су се огласили.

Виржини ЖОРОН, посланик Европског парламента из Француске

Виржини ЖОРОН, посланик Европског парламента из Француске, изјавила је:

„Постови у којима се позива на «смрт руских окупатора» дозвољени су на Facebook и Instagram. Дотакли смо дно!“

Аника БРУНА, посланик Европског парламента из Француске из партије Национално окупљање:

Аника БРУНА, посланик Европског парламента из Француске

„Док у Украјини бесни рат, Европски парламент је заузет гласањем како да направи своје тоалете који ће бити по мери свих полова!“

Кристин АНДЕРСОН, посланик Европског парламента из Немачке, из редова партије Алтернатива за Немачку:

Кристин АНДЕРСОН, посланик Европског парламента из Немачке

„На овом видеу можете погледати мој говор у Европском парламенту о лицемерју ове институције која великим словима на својим заставама пише о такозваном антирасизму, а сама се служи двоструким стандардима када се ради о професионалним санкцијама и осуди руских грађана, посебно руских спортиста и уметника. Искључиво на основу њиховог порекла и нације“.

Жан Пол ГАРО, посланик Европског парламента из Француске, из Националног окупљања:

Жан Пол ГАРО, посланик Европског парламента из Француске

„Жозеп Борељ, шеф дипломатије бриселске Европе, на чудан начин подстиче дипломатско успостављање мира јер чини то тако што предлаже још 500 милиона евра у односу на већ исплаћених 500 милиона за куповину оружја Украјини“.

Емерик ШОПАРД,  један од најпознатијих експерата за геополитику 

Емерик ШОПАРД, десни политичар, писац, политикилог, професор и доцент геополитике на универзитетима и војним академијама у Француској, Швајцарској, Мароку и Тунису.

Он је један од најпознатијих експерата за геополитику у савременој Француској, а поводом напада на породилиште у Мариупољу је написао:

1/Информативни рат нас приморава да будемо опрезни према непровереним чињеницама

2/ Русија нема интерес да почини такав ратни злочин

3/ Дивизија «Азов» налази се у Мариупољу и убија цивиле Донбаса већ 7 година

4/ То се дешава када (председник Украјине Владимир) Зеленски позива на увођење „зоне забране за летове»

Харалд ВИЛИМСКИ, посланик Европског парламента из Аустрије, из партије Freiheitliche Partei Österreichs:

Харалд ВИЛИМСКИ, посланик Европског парламента из Аустрије

„После председника САД Бајдена који је био солидаран са „иранским народом Кијева“, сада и потпредседник те земље сматра да је Украјина члан НАТО. Прави професионалци! Баш нас одушевљавају!“

Мајк ВОЛАС, посланик Европског парламента из редова ирске партије Independents for change:

„Страшно је слушати од наших десних политичара у ирским медијима мишљење да морамо размотрити наше ступање у НАТО — организацију за рат, а не за мир. НАТО не може да понуди грађанима Европе ништа позитивно!“

Еуген ДРЕВЕРМАН, немачки теолог, психоаналитичар и писац:

„Русију оптужују зато што више не пристаје да буде пуки посматрач како се НАТО корак по корак шири према Истоку, како се шири и на Украјину, а слично се недавно догодило и у Грузији и Молдавији — претпостављам да ће се то наставити.

Еуген ДРЕВЕРМАН, немачки теолог, психоаналитичар и писац

Русија осећа да ју је НАТО издао. Морамо да памтимо да су 1989. године управо Руси, баш Михаил Горбачов, понудили демилитаризацију Европе од Урала до Атлантика. Био је то предиван предлог. Да смо то разумели,  учинили бисмо одлучан заокрет у светској историји. Први пут је мир био на столу, могли да га зграбимо. Тада је Русији било обећано да да се НАТО неће ширити ни за педаљ на Исток. Све се то систематски кршило“.

Бернхард ЗИМИНОК, посланик Европског парламента из партије Алтернатива за Немачку:

„Facebook жели да привремено одобри позиве на насиље према #Путину, Лукашенку и руским војницима у неким земљама ако су повезани са #Украијинским ратом. Насиље је очигледно добро ако је усмерено против «правих». Одвратно.

Бернхард ЗИМИНОК, посланик Европског парламента из Немачке
„Руски напад на болницу?“

По свету се шире шокантне вести да је руска војска напала породилиште у Мариупољу. Међутим, постоје сумње којима медији не поклањају нимало пажње. Руски амбасадор у УН саопштио је да је тим поводом наводно било обраћања у Уједињене нације грађана Мариупоља – само један дан пре напада. Они су тврдили да су украјински војници читав болнички персонал «породилишта»  прогнали да би тамо могли да инсталирају војну технику.

Чињеница да је за само један дан ово породилиште постало објект напада чини се да је вансеријски чудна подударност. Иако је зграда, несумњиво, била идентификована као породилиште, чињеница је да је тада била у функцији, крајње је сумњива чак и на основу званичне изјаве о крајње малом броју од 17 страдалих.

Осим тога, ако се добро погледа одмах се појављује сумња у оригиналност фотографије.

Већ 5, марта руски медији су саопштили да су украјински војници наводно заузели положаје у «школама, болницама, породилиштима и дечјим обдаништима» и да одатле пуцају. Ово такође не могу да потврде независни експерти. Онда се поставља питање: зашто би Путин бомбардовао породилиште ако је и без тога у центру пажње читавог света?! То неодољиво подсећа на сличне прилоге током рата у Сирији.

На видео материјалима се види и како су се украјински војници забарикадирали у цивилним објектима одакле пуцају по војницима који продиру.

Украјина већ неколико дана захтева од НАТО да затвори небо над Украјином, што би Русија доживела као објаву рата. Овакве слике треба да помогну томе.

Ја уопште не желим да стајем на било чију страну, јер лажи има на свим странама.

Добро је познато да је прва жртва рата — истина.

Патње цивила су драматичне. Ипак, у нашем је интересу да испољимо здрави скептицизам према сличним вестима како би избегли ескалацију и улазак НАТО у рат.

„Украјина нуди Путину оно што сам ја захтевао ДО рата“

Да бисмо избегли рат који се још тада могао избећи, поред осталог сам предлагао да Украјина гарантује да неће ступити у НАТО и да прогласи статус неутралне државе да би били задовољени безбедносни интереси Русије.

Као што је познато, ове понуде се нису ни разматрале и – почео је рат. Након две недеље крвопролића вероватно се украјински председник Зеленски замислио да понуди Путину два уступка у замену за гаранције безбедности:

  1. Украјина (привремено) неће ступати у НАТО,
  2. Украјина је неутрална држава.

Да су нас послушали, било би могуће избећи многе патње. Али, ми смо више волели да то решимо помоћу парног ваљка. Исход је катастрофалан — за СВЕ учеснике.

Линк

http://fakti.rs/globotpor/sve-vise-uticajnih-evropskih-glasova-osporava-antiruski-kurs-eu-i-amerike

0 0 votes
Article Rating

Related posts

ПОСЛЕДИЦЕ СМАЊИВАЊА ИЗБОРНОГ ЦЕНЗУСА

Славко

»ХРВАТСКА ЋИРИЛИЦА« — ГДЕ ТОГА ИМА?

Gost autor

Предузети све да избегнемо украјинску катастрофу у Црној Гори

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x