Незаконите активности Вашингтона из области биолошког оружја

Зашто Пентагон надзире биолошка истраживања у иностранству, а не цивилна власт?

  • Погледајте географију локација лабораторија које контролише војни ресор., њихова мрежа је раштркана хиљадама километара од северноамеричког континента, већи део је дуж руске и кинеске границе, упозорава портпарол руске амбасаде у Вашингтону Игор Гиренко

Амбасада Руске Федерације у Вашингтону реаговала је на писање публикације “Вашингтон пост”, у којем се каже да се “америчке лабораторије у иностранству баве здравством и борбом против пандемија”, рекавши да је ова теза супротна здравом разуму.

“Жалосно је што тако угледна публикација шири потпуне дезинформације, дискредитујући напоре Русије да разоткрије незаконите активности Вашингтона које крше Конвенцију о биолошком оружју. Ваши новинари тврде да се лабораторије модернизоване америчким средствима баве здравством и борбом против пандемија. Међутим, ова теза је супротна здравом разуму”, рекао је портпарол руске амбасаде у Вашингтону Игор Гиренко.

Он је додао да Вашингтон још увек није одговорио на питања зашто таква истраживања не надзиру цивилне власти, пре свега Министарство здравља, већ Пентагон и како акумулација и манипулација високо патогених и заразних вируса доприноси јавном здрављу?

“Зашто се нагласак ставља на проучавање природних жаришних инфекција, које амерички центри за контролу и превенцију болести сматрају потенцијалним агенсима биолошког оружја? Погледајте географију локација лабораторија које контролише војни ресор. Њихова мрежа је раштркана хиљадама километара од северноамеричког континента, већи део је дуж руске и кинеске границе”, додао је.

Према његовим речима, испоставило се да је Америка за спровођење биолошке агенде “за добробит целог човечанства” изабрала територију која се граничи са стратешким ривалима.

Како је Гиренко навео, осим тога, ако се објекти који су поменути баве искључиво мирољубивим пројектима, шта је натерало САД да после почетка Специјалне војне операције пребаце украјинске биолошке програме у државе Централне Азије и Источне Европе?

“Видимо и ужурбано пребацивање функција наручиоца на цивилне структуре – Министарство здравља, Министарство енергетике, Агенција за међународни развој. Овде се види један једини циљ – заташкавање трагова и склонити Пентагон”, нагласио је.

Он је истакао да не треба пуно да се схвати да управа нешто не говори, јер и амерички законодавци траже одговоре на питања о пореклу корона вируса, док је у Капитолу у току истрага о умешаности владе у пандемију.

Он је поручио главној уредници публикације Сали Базби да се нада да ће ово порука повод за размишљање свима, како дописницима тако и публици.

“Конгрес је више пута оптужио америчку владу да омета разјашњење околности избијања епидемијске кризе. Да бисмо ушли у суштину ствари, препоручујем вам и да пажљиво прочитате Завршни извештај наше парламентарне комисије за испитивање околности у вези са оснивањем биолошких лабораторија америчких стручњака на територији Украјине. Као и брифинзи Министарства одбране Руске Федерације, који обилују детаљним референтним материјалима”, закључио је.

https://rt.rs/news/27357-ruska-ambasada-vasington-pentagon-bioloska-istrazivanja-ukrajina/

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Пре ће бити формирана Заједница српских општина него што ће „Специјални суд“ ударити на ОВК

Јово

Разапети Србе и православље

Prenosimo

Ђурковић: Српска академија (ни)је уз свој народ

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x