Наручилац убиства Оливера Ивановића је Звонко Веселиновић

Звонко Веселиновић је наручилац убиства Оливера Ивановића

Бобан Богдановић за KРИK  открио ко је убица Оливера Ивановића, ко је организатор и ко је наручилац убиства

  • Оливера Ивановића убио Љубомир Лаиновић, “син некада жестоког новосадског момка Бранислава Лаиновића Дугог”.
  • Човек који је организовао његов долазак на Kосово, који је припремио логистику убиства Оливера Ивановића је Милан Радоичић.
  • Човек који је наредио Оливерово убиство је Звонко Веселиновић.

Бобан Богдановић, који годинама има везе са спортом и пријатељ је убијеног криминалца Александра Глигоријевића Пукета, члана клана Вељка Беливука, изјавио је за KРИK „да је Оливера Ивановића убио Љубомир Лаиновић из Новог Сада, а да је наручилац убиства контроверзни косовски бизнисмен Звонко Веселиновић“.

Богдановић је за KРИK открио да му је пријатељ у аманет оставио истину о убиству политичара са севера Kосова Оливера Ивановића.

Сведочење Бобана Богдановића открива главне учеснике до сада неразјашњеног убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици јануара 2018. године

– Тај 7. март 2020. године ће ми остати до краја живота урезан у сећање, тај дан је била та прва утакмица пролећног кола Текстилца, на коју сам ја био позван као почасни гост и након утакмице Александар Глигоријевић и ја смо сели и разговарали о нечему о чему ја нисам ни сањао да ћемо разговарати. Александар ми је рекао ко су организатори, ко је налогодавац, и ко је убица Оливера Ивановића – навео је Богдановић.

Глигоријевић му је, како је рекао, открио да је Оливера Ивановића убио Љубомир Лаиновић, “син некада жестоког новосадског момка Бранислава Лаиновића Дугог”.

Оливер Ивановић се замерио криминалном клану Милана Радојичића и Звонка Веселиновића са Косова и Метохије

Он је извршио то убиство. Човек који је организовао његов долазак на Kосово, који је припремио логистику убиства Оливера Ивановића је Милан Радоичић. Човек који је наредио Оливерово убиство је Звонко Веселиновић. То је оно што ми је рекао Александар Глигоријевић Пуке – истакао је Богдановић.

Глигоријевић му је, како је рекао, открио и да је његов задатак био да 50.000 евра које је добио од Беливука, да Лаиновићу за посао који је извршио.

Плоча са епитафом испред куће у којој је Оливер убијен

Kада је он њему исплатио тај новац, они су били у Новом Саду, у неком клубу, каже, овај мали се ушмркао, напио и почео да ми се хвали. Kаже: “Знаш ти зашто си ти мени дао новац?” Александар је рекао: “Немам појма, моје је било да ти предам новац, а зашто сам ти га дао не знам”. И онда му је Лаиновић рекао да зато што је завршио добар посао у Kосовској Митровици, и зато што је он тај који је “избушио” Оливера Ивановића. Буквално је употребио те речи – казао је Богдановић за KРИK.

Гроб Оливера Ивановића у Београду на Новом гробљу

Новац за извршено убиство, како је навео, Звонко Веселиновић, преко Беливука, дао Александру Глигоријевићу који је тај новац предао Љубомиру Лаиновићу.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

МУП: Наводи Богдановића  су потпуно непроверљиви

Служба за борбу против организованог криминала Министарства унутрашњих послова саопштила је да је, поводом информација које је о убиству Оливера Ивановића изнео у медијима, позвала Бобана Богдановића да у складу са законом своја сазнања саопшти истражним органима пре него медијима.

„МУП са жаљењем констатује да Богдановић није изнео ни једну нову чињеницу, нити је било који од својих навода потврдио било материјалним доказима, било изјавама сведока. Сви његови наводи се искључиво ослањају на његове наводне разговоре са покојницима и односе се на наводне радње покојника, те сходно томе потпуно непроверљиве“, додаје се у саопштењу.

Како се додаје, предлог полицијских службеника да те наводе потврде на полиграфу, Богдановић је одбио.

Подсећамо, Бобан Богдановић, изјавио је за КРИК да је Оливера Ивановића убио Љубомир Лаиновић из Новог Сада, а да је наручилац убиства контроверзни косовски бизнисмен Звонко Веселиновић.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

“А, онда му је Љубомир рекао да је, кад га је Аца питао: “Па чекај зашто ти, због чега?” Он је само рекао: “Па знаш, Оливер је ушао у ребра Звонку и то су неразјашењени рачуни, и због тога се то морало завршити тако” – испричао је Богдановић.

Глигоријевић му је, како је додао, рекао и да је Лаиновић извршио још једно убиство у Атини, након чега је отишао у Шпанију и посла тога му се губи траг.

Извор: KRIK

ЛИНК

https://direktno.rs/vesti/hronika/405410/zvonko-veselinovic-oliver-ivanovic-ubistvo-bogdanovic-krik.html

……………………

0 0 votes
Article Rating

Related posts

ДОС-ово неуспешно лaгaње грaђaнa о узроцима кризе

Јово

ХИЉАДЕ СТРАНИЦА ИЗНОСЕ  НА ВИДЕЛО ИСТИНУ О КИМ

Prenosimo

Украјински метак за Европу

Славко
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x