Морамо бити грађани а не поданици

 Болест државног система је теже излечива од короне

  • Председник Србије је најпре увео ванредне мере, па се тек накнадно присећао шта све оне треба да подразумевају. Погазио је Устав по ко зна који пут и онда неометано наставио сваког дана да се иживљава над становништвом својим несувислим обраћањима, свакодневно смишљајући нова правила којима вређа и интелигенцију и достојанство грађана.
  • Уколико се не супротставимо менталној, физичкој и економској тортури режима, можемо ускоро очекивати нова ванредна стања и репресије.
  • Читав свет плаћа цену због нехуманог понашања глобалних моћника, шачице лоших, похлепних, добро организованих и интересима повезаних људи.

Пише: Марија Јањушевић, народни посланик Двери

Квалитетна анализа наше стварности није могућа без осврта на дешавања у читавом свету. Србија има колонијалну владу, послушну према својим страним туторима и немилосрдну према сопственом народу. То се у доба короне види јасно као дан.

Иако су  први оболели од корона вируса били идентификовани почетком марта, владајућа странка није одустала од скупљања потписа за изборе. Истовремено су уз помоћ послушних лекара уверавали јавност да „смешни“ вирус не може да нам науди. Ко ће до краја испасти смешан, ко неодговоран а ко злоупотребљен, тек остаје да се види након неуставно уведеног ванредног стања.

Доказ неморала: ЕУ оставила Италију саму у невољи

Спрдња са платежном моћи грађана Србије и препорука за шопинг у Италији је већ заборављена, али „смешни“ (а онако преозбиљни)  др Кон се брижно стара да сваког дана направи нови скандал, све под заштитом Владе Србије. Кад смо код Италије, проблеми у којима се ова земља нашла и одсуство емпатије и конкретне подршке осталих држава ЕУ су јасан показатељ све трулежи, неморала и нечовечности Европске уније. Италијани су уклањањем плавих застава са својих тераса послали јасну поруку. Свесни су да у ЕУ више немају шта да траже и да се нужно морају ослонити на сопствене ресурсе и снаге. Додуше, испоставило се да им се и Русија нашла у невољи и послала значајну помоћ. Искуство Италије је драгоцено за све друге државе, без обзира да ли су чланице ЕУ, или су тек на путу да то постану.

Запањујуће је којом брзином су се мењале околности и са којом лакоћом и ризиком су одговорни у Србији доносили веома важне одлуке. Живот се драстично променио и у томе се не разликујемо много од остатка света. Сем што смо једини који су непотребно и потпуно затворили своје старије суграђане и једини са ригорозним полицијским часом. Глобализам се показује у свом огољеном, тоталитарном и нељудском светлу. Преко ноћи су укинуте људске слободе и завладао су страх и паника, летаргија и песимизам.

Председник Србије је најпре увео ванредне мере, па се тек накнадно присећао шта све оне треба да подразумевају. Погазио је Устав по ко зна који пут и онда неометано наставио сваког дана да се иживљава над становништвом својим несувислим обраћањима, свакодневно смишљајући нова правила којима вређа и интелигенцију и достојанство грађана.

Председник Србије се одавно определио да свој народ заглупљује, уназађује и да влада страхом и подмићивањем. Лажи и неограничена моћ једног човека држи читаву Србију у болести и безнађу. Врховни вођа не може да сакрије своје усхићење што је дефинитивно и без остатка приграбио моћ да одлучује о људским судбинама, њиховој слободи кретања и слободи вероисповести.

Наш народ би рекао „може му се“, али сада не постоји дилема КО је ЈЕДИНИ одговоран за све што се у овој држави дешава и што ће се дешавати.

Председник смишља страшна сценарија и застрашује народ

На једној од многих понижавајућих конференција за медије, док су представници медија још могли да им присуствују, могли смо да чујемо  како нам неће бити довољно Ново бежанијско гробље, Ново гробље и Лешће, да сахранимо све жртве корона вируса. Рекао је и да мора да смисли нешто горе од Сајмишта. Чини се да председник Србије ништа друго и не ради, сем што смишља страшна сценарија, застрашује народ и тако чува себе на власти.

Сада уочавамо убрзани рад на нормализацији стања у држави, не би ли се председнику испунила жеља да око Видовдана одржи започете изборе и потврди своју страховладу.

Што се „обичних“ грађана тиче, бојим се да ће добар део народа, који чека да све ово прође па да се врате старом животу, доживети велико разочарање. Бојим се да је све ово једна глобална генерална проба глобалиста да управљају судбином свих становника планете.

На миг једног човека грађанима старијим од 65 година укинуто је право да се крећу, друже и одржавају здравље. Други су добили дозиране „повластице“, а сви заједно  смо изложени психичким притисцима, алармантним СМС порукама, цензурисаним вестима. Услед ширења болести престала је брига за хроничне болеснике, лица са различитим физичким повредама којима је неопходна физикална терапија, а труднице и породиље нико и не спомиње.

Карикатура Тоша Борковића (В. Новости)

Вести из света постоје једино на тему жртава од короне, о Косову и Метохији, проблему са мигрантима, о незадовољству грађана због „5 Ге“ мреже се једноставно не говори. Нико нема одговор на све оно што се догађа пред нашим очима у време полицијског часа.

Конвоји камиона кроз Прокупље, аутобуси пуни миграната под полицијском пратњом широм Србије, пуцњаве ватреним оружјем у мигрантским прихватилиштима… да није ажурних грађана који бележе и деле информације о свим овим појавама, план режима да под окриљем ванредног стања обави све своје прљаве послове, успео би готово савршено.

Међутим, по укидању ванредног стања власт ће морати да одговори на многа питања, а грађани ће морати много активније и одговорније да се укључе у друштвене и политичке токове уколико желе живот достојан ЧОВЕКА.

Режим тестира  нашу трпељивост и послушност, али изнад свега је овде реч о тесту  интелигенције, проницљивости и предузимљивости. Уколико се не супротставимо менталној, физичкој и економској тортури режима, можемо ускоро очекивати нова ванредна стања и репресије, у то сам уверена. Језиво је сазнање колико је владајућој структури лако могуће, да уз довољно добро оправдање као што је на пример ова вештачки предимензионирана пандемија, својој вољи потчини комплетно становништво. Тешко је веровати да ту своју нову играчку неће злоупотребљавати кад год се осете угроженим. Кад год процене да је слобода грађана опасна по режим.

Да се вратимо на светске прилике. Бил Гејтс је напустио своје место у компанији и сада се посветио само „хуманитарном“ раду. Ако се узму у обзир његове раније изјаве и суровост коју је показао, ово је у најмању руку забрињавајуће. Слаба је утеха што је амерички председник Трамп ускратио финансирање Светској здравственој организацији. Присилна вакцинација непоузданим вакцинама делује као блиска реалност.

Режимлије послушни извршитељи глобалистичких шефова

До сада смо се већ уверили да овај режим има намеру да беспоговорно слуша глобалистичке шефове и примењује све што се од њих затражи. Они су уосталом и доведени на владајуће позиције управо да би били послушни извршитељи. Ми на жалост за сада нисмо ни своју децу успели да заштитимо од принудне вакцинације, а камоли читаво становништво. Власт је репресивним законима једним потезом одлучила о судбини младих нараштаја. НИКО не гарантује за квалитет и састав обавезних вакцина, укинута нам је и национална лабораторија за оцену квалитета, то је препуштено странцима. У сваком могућем погледу смо рањиви и незаштићени.

Као и много пута до сада, читав свет плаћа цену због нехуманог понашања глобалних моћника, шачице лоших, похлепних, добро организованих и интересима повезаних људи. Сведоци смо да се велики играчи међусобно оптужују за активирање вируса, али намера да се јасно именује и казни кривац се не назире. Све остаје у сенци међусобних оптужби великих сила, док обичан свет страда и сноси несагледиве последице.

Корона је параван за многе економске преваре, прогон политичких противника, миграције, експерименте на људима, војне вежбе и инсталацију „5 Ге“ мреже, коју су многе европске државе забраниле.  Све ово ће оставити несагледиве последице, како у Србији, тако и на светском нивоу. Укидање верских слобода је посебан вид додатног иживљавања над поданицима.

Грађани Србије, уколико желе да опстану, морају почети подозривије и критички да сагледавају сва дешавања. Немамо више ни најмање права на кратко памћење. Људе са лошим намерама треба енергично раскринкавати, без обзира којој струци или политичкој опцији припадају. Свако од нас сада мора да преузме део одговорности и да лични допринос коначној промени система.

Морамо бити грађани, а не поданици. Сви су сценарији могући, а на нама је да осигурамо најбољи за грађане Србије. То можемо само заједно, без страха, са много емпатије, истинске силодарности и самопоуздања и вере у Србију. Онакву каква се показала кроз историју када је било најтеже.

………………….

Насловна карикатура: Предраг Кораксић Коракс

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Боканов пад: идејна и вредносна проневера

Prenosimo

Ми Срби смо на дручачијем путу, на путу Видовдана, који је постао глобална чињеница

Prenosimo

Ко се више препао протеста – Вучић или N1 oпозиција

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x