Мирослав и Марко Мишковић правоснажно ослобођени свих Вучићевих оптужби

Мишковићи траже одштету од Србије у висини од 200 милиона долара

  • Овом одлуком Мишковићи су ослобођени свих сумњи због којих су били ухапшени 2012. године и имаће право да траже одштету од државе због неоснованог боравка у притвору и вишегодишње блокаде имовине.

Власник Детла Холдинга Мирослав Мишковић и његов син Марко Мишковић правоснажно су ослобођени од оптужни да су утајили порез, док је власник Нибенс групе Мило Ђурашковић правоснажно осуђен на три године затвора због тога што је оштетио крушевачку Фабрику мазива.

Овом одлуком Апелационог суд у Београду преиначена је првостепена пресуда Специјалног суда којом је Марко Мишковић био осуђен на годину дана кућног затвора и новчану казну због пореске утаје, а Мирослав Мишковић на две и по године затвора и новчану казну, јер му је у томе помогао.

Овом одлуком Мишковићи су ослобођени свих сумњи због којих су били ухапшени 2012. године и имаће право да траже одштету од државе због неоснованог боравка у притвору и вишегодишње блокаде имовине.

Успомена из доба љубави: А. Вучић је један од оних који су ретко после хапшења Мишковића пропуштали прилику да кажу да је Мишковић тајкун  који је опљачкао земљу

Раније су правоснажно ослобођени оптужби за наношење штете путарским предузећима.

Одлуком која је данас објављена на сајту Апелационог суда оптужби за помагање Марку Мишковићу у утаји пореза ослобођени су правоснажно и Јадранка Бардић и Живојин Петровић.

Ђурашковић је такође ослобођен од оптужби за утају пореза, али је осуђен због злоупотребе положаја одговорног лица у вези са ФАМ-ом, на три године затвора, тако што му је казна смањена за 15 месеци.

Мишковић је објавио и књигу “Ја тајкун” у којој говори о својој невиности
:::::::::::::::::::::::::::::::::
Мишковић тражи одштету од Србије у висини од 200 милиона долара!

Марија Десивојевић Цветковић, виши потпредседник “Делта холдинга”, у великом интервјуу за магазин Бизнис изјавила је пре неколико година да су ову енормну суму новца за одштету проценили међународни финансијски форензичари.

– Радили су процену за “Делту” и саопштили да процењен губитак за пет –шест година износи преко 200 милиона долара. Неке материјале смо већ поднели, а још неке управо сада подносимо – рекла је Десивојевић Цветковићева.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Његовим сарадницима казне су смањене од годину дана до неколико месеци, па су Дејан Јевтић и Бора Јелић осуђени на по годину и по дана затвора.

После боравка у затвору од седам месеци Мишковић је положио кауцију да изађе на слободу у висини од 12 милиона евра, највећу у историји српског правосуђа

Ристо Ристић осуђен је на две године затвора, Бранислав Јовановић и Срдан Филиповић на по годину дана кућног затвора уз електронски надзор, а Љиљана Костић на 20 месеци затвора, преноси Танјуг.

Милу Ђурашковићу и привредном друштву „Шир корпорација” одузета је имовинска корист прибављена извршењем кривичног дела, па су обавезани да на рачун буџета Србије уплате Ђурашковћ 933.748.249 динара, а „Шир корпорација” 114.207.676,04 динара.

„ФАМ” а.д. је упућен на парнични поступак ради остваривања имовинско – правног захтева.

Линк

https://www.politika.rs/scc/clanak/500280/Miroslav-i-Marko-Miskovic-pravosnazno-oslobodeni-optuzbi-imace-pravo-da-traze-odstetu

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Шта су сад опет Срби скривили „међународној заједници“

Prenosimo

Корупција, плагијат и непотизам – сва три зла у академику Поповићу

Prenosimo

Пропала политика мржње према Русији која је требала постати непријатељ западног света

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Рајко
Рајко
2 година раније

Тако је то кад кадија и тужи и суди.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x