КОМЕ У СРБИЈИ НИЈЕ ВАЖНО КОЛИКО СТВАРНО ИМА СРБА, ПА СУ НЕВАЖНИ ОДГОВОРИ

Поводом чудног пописа становништва у Србији

  • Каква је то држава Србија у којој се неће знати колико има Срба пошто се не морају Срби изјаснити као Срби
  • На три питања: ко смо, којим језиком говоримо и како се пред Богом крстимо (писмо је још неважније, па се и не спомиње), не мора се одговорити.
  • Треба сазнати ко су ти Срби који су одређивали питања и који су проценили да није важно колико је стварно Срба у Србији.

Пише: Драгољуб  Збиљић, новинар и књижевник

Мени је занимљиво какав је то попис становништва у Србији 2022. Године (држави српског народа – Србији) у којој су једино неважни  ОДГОВОРИ  на питања ко смо, којим језиком говоримо и како се пред Богом крстимо (писмо се, као, ваљда, још неважније, и не спомиње), па се једино на та три питања не мора одговорити.

Шта је то друго, осим националности, језика и вере (додајем и писма које није ни споменуто),важно за идентитет Срба и шта то друго оправдава постојање државе Србије која се тако зове?

И каква је то држава Србија у којој се неће знати колико има Срба пошто се не морају Срби изјаснити као Срби, а из контекста се зна да се многи Срби неће изјаснити шта су по националности.

А ако се све мањине изјасне о својој националности (а то се може од мањина очекивати, јер им права зависе од броја), онда мора испасти процентуално много више мањина него што их стварно по броју има, пошто ће многи Срби прећутати да су Срби, да су православци, да им је језик српски па ће се, тако, практично, један број Срба статистички изгубити у том неизјашњавању, што ће у статистици бити велика грешка на штету, наравно,  Срба и њихове државе.

Каква је то држава “Србија” у којој се неће знати колико је стварно живих Срба и каква је то “српска држава” у којој није важно колико је Срба, па се једино не морају Срби изјаснити на та три споменута питања. Ако се на та питања не мора изјаснити, да ли је то корисно за Србе да не знају колико их има у Србији.

Ако попис организује држава Србија у Србији, треба сазнати ко су ти Срби који су одређивали питања и који су проценили да није важно колико је стварно Срба у Србији.

…………………………….

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Предлог решења неких проблема науке у Србији

Gost autor

Нечасна улога Америке и Вудроа Вилсона у Првом светском рату

Gost autor

Велика Албанија прави малу Србију!

Јово
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
UltraVioleta
UltraVioleta
1 година раније

Evo kome nije stalo…
http://sloven.org.rs/srb/?p=24066

1
0
Would love your thoughts, please comment.x